Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
Harley: Máš pravdu, že Aeron změnil konstrukci mechanizmu, tzn. zjednodušil ji a přidal podélný posun botky, nicméně konstrukce pažby zůstala stejná. Mám pocit, že ten mechanizmus je inspirován standardní malorážkou Anschütz 1903. O biathlonové pažbě vím, ale ta se snad montovala jen na 451, resp. na 456 se stočeným laufem, proto jsem ji nezahrnoval mezi klasické sportovní pažby typu 456 (Mod.4). I tato pažba je ale konstrukčně shodná se sportovní pažbou 456. Úpravy jsou pouze dílčího, nikoli konstrukčního charakteru. Pokud to tedy bereme z tohoto úhlu pohledu, připouštím, že Aeron vyráběl více druhů pažeb. Nejucelenější přehled má asi Swdr. na svých stránkách. Budete to ale asi trochu hledat, protože jej má ukrytý v odstavci "historie".
-
- Kontaktovat uživatele:
dneska si jdu nastřelit malorajdu ale nevim nevim,tady je uragán jako blázen
. Jka je to s čištěním laufu ? všichni mi řikaj nečistit prej až na konci sezony to protáhnout .Je to pravda ?

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
-
- Odborník na zbraně
Na to se názory různí. Někdo čistí po každém střílení, někdo jen protáhne, někdo nečistí vůbec. Já, protože jsem lenoch, to po střílení jen protáhnu směrem od komory ven nylonovým kartáčkem, POZOR, nikdy ne zpět, po vyběhnutí kartáčku jej vyšroubuju z vytěráku a ten stáhnu zpět. Na ústí hlavně se totiž časem vytvoří takový val ze spalin, který údajně zlepšuje přechodovou balistiku a tudíž pozitivně působí na přesnost. Možná je to pověra, ale já jí docela věřím. 2x za sezonu (o prázdninách a na konci) zbraň vyčistím dokonale a to do hlavně aplikuju i přípravek na odstranění olova. Pak je ale třeba zbraň znovu připravit na závodní střelbu, tzn. dát jí alespoň 50 tréninkových ran, aby si zas sedla.
-
- Kontaktovat uživatele:
ZKM 456
sice ještě nemám montáž ale optika s kufrem dorazila a pažba má už taky nový černý kabát - - takža nějaké fotečky jsem již pořídil .....
http://leteckaposta.cz/799639240
http://leteckaposta.cz/799639240
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
komplet
hlavně jsem do poslední chvíle nevěděl jestli se to tam vleze i s optikou ta šířka kufru 25 cm nic moc........naštěstí je dle fota vidět že joóó. 

ZKM 456 Aeron
Není nová....o pár stránek dříve popisujeme jak jsme pro ně jeli do Brna + foto
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=480
... já ji akorát zlehka obrousil a hodil do černé matné + matný bezbarvý lak .
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=480
... já ji akorát zlehka obrousil a hodil do černé matné + matný bezbarvý lak .
Re: ZKM 456 Aeron
Dnes jsem se zučastnil takové myslivecké Mao (Kulový čtyřboj na50m) abych trochu potrenoval strelbu ve stoje a ty jejich další polohy.
Vysledek uplne na nic , tak že musim prehodnotit svou účast na 1.zavode v Hradci
Ve finále jsem prestřílel kolegu z klubu kterej je v duchodu a jednoho školáka bez ZP. jinak nikoho
Vítez mi nadelil 91b. což je dost
Přikládám terče pro pobavení

Vysledek uplne na nic , tak že musim prehodnotit svou účast na 1.zavode v Hradci

Ve finále jsem prestřílel kolegu z klubu kterej je v duchodu a jednoho školáka bez ZP. jinak nikoho

Vítez mi nadelil 91b. což je dost

Přikládám terče pro pobavení

-
- Odborník na zbraně
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hihi
Kdepak , žádnej chlast
Prase ma desítku 60mm.
Kamzík a srnec 55mm.
Liška 58mm.

Prase ma desítku 60mm.
Kamzík a srnec 55mm.
Liška 58mm.
-
- Odborník na zbraně
Já myslím, že to nebude tak zlý, jen to chce odstranit pár dílčích nedostatků v poloze. Z toho, co se dá vyčíst z polohy zásahů:
- ty svisle rozhozené zásahy nasvědčují tomu, že se buď málo prohýbáš v kříži, nebo že výšku dotahuješ rukou podpírající předpažbí nebo že délka pažby v rameni neodpovídá proporcím Tvé postavy .
- ten rozptyl posunutý vpravo říká, že jsi špatně zorientoval polohu proti terči nebo (což nepředpokládám) nemáš správně nastřelenou zbraň a nebo jsi prostě jen nesprávně určil polohu desítky.
- u tý terénkozy jsi asi navíc dodahoval polohu "přes záda" nebo jsi naopak stál příliš čelně a poloha nebyla dostatečně utažená, což způsobilo ten horizontální rozptyl.
- občas si hrábneš do spouště a normáně lidsky strhneš - to jsou ty rány (protože jsi pravák) odchýlené daleko vpravo od středního zásahu - naštěstí jich není moc.
Chce to jen maličko zaměřit trénink (nejlépe suchej) na stavbu polohy a je to doma.
Možná tam bude ještě něco jinýho, neviděl jsem Tě u střelby, ale tohle mi prozradily terče.
- ty svisle rozhozené zásahy nasvědčují tomu, že se buď málo prohýbáš v kříži, nebo že výšku dotahuješ rukou podpírající předpažbí nebo že délka pažby v rameni neodpovídá proporcím Tvé postavy .
- ten rozptyl posunutý vpravo říká, že jsi špatně zorientoval polohu proti terči nebo (což nepředpokládám) nemáš správně nastřelenou zbraň a nebo jsi prostě jen nesprávně určil polohu desítky.
- u tý terénkozy jsi asi navíc dodahoval polohu "přes záda" nebo jsi naopak stál příliš čelně a poloha nebyla dostatečně utažená, což způsobilo ten horizontální rozptyl.
- občas si hrábneš do spouště a normáně lidsky strhneš - to jsou ty rány (protože jsi pravák) odchýlené daleko vpravo od středního zásahu - naštěstí jich není moc.
Chce to jen maličko zaměřit trénink (nejlépe suchej) na stavbu polohy a je to doma.