NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tomcat
Moderátor
Re: Uf..

Příspěvek od tomcat » 28 úno 2008 21:47

a co brani pouzitiu toho ventilu co predavaju k drulovu na plnenie kyviet z hasicaku a toho prepustaciieho ventilu co predavaju na GS a JGS ... skratka prepojit ich len nejakym adapterom (kludne len nejakou rurkou s tym spravnym zavitom... a mas kompletnu redukciu na priame plnenie QB rovno z hasicaku...

Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 28 úno 2008 23:22

Tak jsem konečně sehnal nějakej foťák a provizorně to nafotil.
Přílohy
QB01.JPG
Našroubovaný ventil
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 28 úno 2008 23:23

S kyvetou.
Přílohy
QB03.JPG
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 28 úno 2008 23:32

Chtěl jsem přidat ještě dva detaily, aby bylo vidět jak se kyveta dře o hlaveň, ale už to nejde.

Objevuje se zpráva "Promiňte, ale celkový diskový prostor vyhrazený všem přílohám všech uživatelů/ek byl už vyčerpán. Máte-li nějaké dotazy, kontaktuj administrátora/ku fóra."
milius

Příspěvek od milius » 28 úno 2008 23:43

.............
Naposledy upravil(a) milius dne 12 čer 2009 23:54, celkem upraveno 1 x.
wisp

Příspěvek od wisp » 29 úno 2008 09:21

rsbnm píše:Tak jsem obvolal celou republiku a QB 78 r. 4,5mm budou všude až koncem května!
Ahoj jj to mas pravdu. taky sem mel ten problem a nakonec v JGS jsem narazil na asi posledni kus u nas tak ji uz mam doma a jsem moc spokojenej uz se tesim az bude chvilka na rozborku a nejakej tunning
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 29 úno 2008 09:36

Teď jsem volal ještě jednou do Tuza a nějakou tam ještě našli, tak hned prý míří ke mě. Koncem příštího týdne by měla dojít - Č. pošta=žádná sláva
Apevia
Kontaktovat uživatele:

NN

Příspěvek od Apevia » 29 úno 2008 09:48

2milius:ta kyveta se vzdy hned odsroubuje. Tu tam nechas, jen dokud ti nepretece CO2. Takze pri strelbe to nevadi (uz to tam nemas). Jinak souhlasim, ze kdyby to tam bylo furt, tak ze je to hnus. Pristi tejden vse sesadim dohromady a skusim otestovat (jeste cekam ale na hasicak :( ), a pak tady poreferuju.....
Cogito ergo armatus sum.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 29 úno 2008 12:28

Zdravím, no podle mě by bylo úplně ideální kdyby se podařilo upravit puška tak aby tam byla kyveta stabilně. Chtělo by to zkrátit zásobník vzduchu až k ventilu, na trubce udělat závit jako je teď, na to šoupnout ventil jako má JGS ale vyosený tak aby to bylo takové "Z" aby kyveta nebyla šejdrem ale vodorovně s hlavní. Dál potom udělat novou pažbu tak aby se ta kveta aspoň částečně schovala do pažby.

Nemáte někdo rozměry těch kyvet? Chtěl realizovat tu úpravu o které píšu ale potřebuju to nejdřív namalovat...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 29 úno 2008 18:33

To Milius: Je to přesně tak jak psal Apevia. Kyveta se tam našroubuje, přepustí CO2 a pak zase odšroubuje. Ty fotky jsem dal jen jako ilustraci, jak se kyveta dře o hlaveň, ale ty detailní fotky se mě už nepodařilo přidat.

Tak jsem byl dnes v Moravské Třebové u Abneru. Ty bombičky co jsem od nich dostal měly dole zelený pruh a bylo na nich napsáno TAU (oni je pro TAU vyrábí). Vypadají sidce skoro stejně, ale na QB dřou o hlaveň (asi mají na jejich výrobu jiný-nový nástroj).

Pak je druhý typ bombiček na kterých je napsáno Abner a nemají zelený pruh. Ty jsou třeba dodávány k Drulovům a pravděpodobně je podle nich dělanej ten přepouštěcí ventil. Ty pasujou naprosto přesně (zkoušel jsem asi tři). Oni je ale teď nemají nové na skladě, tak poslali ty TAU. V Abneru mění bombičky Abner za plné za 12 Kč, stejně jako sifonové bombičky. Samozřejmě, že nejsou nové.

Ještě existují staré kyvety, mají takové protáhlé hrdlo. S těmi asi problém nebude žádný. Nicméně ty už v Abneru ani nemění.

Nakonec jsem si těch bombiček odvezl celou bednu (18 ks). Myslím, že to chvilku vydrží. Pak si zajedu vyměnit bednu za bednu. Asi hasičák zatím řešit nebudu.
pen.kt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pen.kt » 29 úno 2008 21:46

Skvělé. Dík. KOnečně vím co jsem potřeboval.
A pokud je cena těch kyvet, tedy jejich náplně 18k, tak asi taky ten hasičák řešit nebudu. (A když tak 2kilovku do auta :-))

Tu redukci na kyvetu místo předpažbí jsem někde tady viděl. Myslím že ze začátku tohoto fóra byl odkaz.
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 01 bře 2008 15:52

Takže ten ventyl ke QB tady z Gunsh... našroubím na zásobník pušky, do něj kyvetu, počkám až se "přelije" CO2 do zásobníku pušky, odšroubím kyvetu a jdu střílet? Kapalný CO2 co je v tom zásobníku vydrží na kolik ran? A ještě jsem někde na netu četl, že při přepouštění CO2 třeba z hasičáku,se musí např. kyveta atd. zmrazit, to mám dát celou pušku do mrazáku nebo to nevadí přepouštět při pokojové teplotě?
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 01 bře 2008 16:27

"Spotřebu" jsem zatím neměřil, ale minulý víkend jsem vystřílel na dvě kyvety odhadem asi 400-600 diabolek. Při prvním (a možná i při druhém - nejsem si jistej) tankování z bombičky to vydrželo dost dlouho (asi bylo v pušce jen tekutý CO2). Pak to vydrželo vždy jen na pár ran (asi už nebylo CO2 v tekutém stavu), tak jsem dostřílel kyvetu nasazenou na pušce. Střílelo to ještě docela dlouho. Jestli bude zítra hezky, tak se to pokusím nějak přesněji změřit.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 01 bře 2008 16:33

To pen.kt: Ta cena náplně kyvety (výměna bombičky za bombičku) u Abneru je 12 Kč.
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 01 bře 2008 16:42

Přepouštíš do pušky z kyvety bez toho podchlazení? Jak poznáš kdy je ta puška plná? A ten přepouštěcí ventyl má v sobě nějaký zpětný ventylek? Blby otázky co?
Odpovědět