NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Apevia
Kontaktovat uživatele:
Prepousteni

Příspěvek od Apevia » 01 bře 2008 17:04

Ja jsem jeste nestrilel (pazbu este nemam) a tak nevim, jak je to s tim prepoustenim. To se vzdy neprepusti jen tekuty CO2? Ja myslel, ze kdyz se obrati tlakovka vzduru nohama (zbran botkou dole) tak ze tam to CO2 pretece, ne ze se tam "preplynuje" nebo jak se tomu rika.... Jak teda co nejefektivnejc naplnit ten tlakovej zasak z kyvety? Kdo skusenejsi poradi?....

Cogito ergo armatus sum.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 01 bře 2008 17:22

To rsbnm: Postup plnění kyvety a odpovědi na tvé otázky ohledně teplot popsal perfektně Honda na straně 55. Někde dřív už tady taky byly docela dobrý informace o plnění kyvety a jak se chová CO2. Ono je nejlepší přečíst si tohle vlákno od začátku a člověk velmi "zmoudří" :)

Nejsem si jistej jestli si to dobře pamatuju a nebudu psát nějaký kraviny. Pokud plní CO2 ve firmě v plničce, tak ho tam snad cpou pod vyšším tlakem a neřeší asi nějaký teploty. Pokud to dělá člověk doma z hasičáku, tak se využívá rozdílných tlaků CO2 při různé teplotě. Vyšší teplota - vyšší tlak a obráceně. Údajně například pokud se střílí venku při nízké teplotě hodně pod nulou a puška a CO2 vychladnou, tak klesne tlak CO2 na tolik, že to přestane střílet. Takže když vychladíš nádobu (kyvetu) do který CO2 přepouštíš, tak se ho tam vejde víc protože se CO2 zchladí. Když naopak zahřeješ nádobu z který přepouštíš, tak v ní bude větší tlak a pokud bude kyveta vychlazená, tak to bude fungovat dobře.

Když plním pušku z kyvety, tak ji samozřejmě nechladím. Jen našroubuju kyvetu a pušku opřu na 10 minut do kouta. Kyveta je vzhůru nohama, takže CO2 přeteče. Jak jsem psal, tak jsem nakonec dostřílel kyvetu našroubovanou na flintě. Ale dělal jsem to prvně a bez "instrukcí", takže nevím jestli na to není nějakej další fígl.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

?10min?

Příspěvek od Apevia » 01 bře 2008 17:28

10min? Neni to zbytecne dlouho?
Cogito ergo armatus sum.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 01 bře 2008 17:33

Ono by asi stačilo míň. Při plnění kyvety tady někdo doporučoval 3-5 minut. Těch 10 minut je spíš čas na cigaretu :)
Apevia
Kontaktovat uživatele:

:)

Příspěvek od Apevia » 01 bře 2008 17:34

Tak to jo, prislo mi to dlouhy..... A jak se jinak strili s tim, kdyz to mas priply?
Cogito ergo armatus sum.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 01 bře 2008 17:34

Někde jsem (možná v tomhle fóru) viděl obrázek hasičáku někde na střelnici přidělanýho na trámu "vzhůru nohama". Kdyby se vzal hasičák bez tý tyčky co vede ke dnu a obrátil se "vzhůru nohama", tak by CO2 pěkně přetíkalo a dalo by se snad vypustit všechno. Sidce tam pak může padat bordel (rez), ale to může řešit sítko v napouštěcím ventilu.

Napadlo mě, že kdyby se uřízla ta tyčka v hasičáku třeba na 2 cm a pak se obrátil, tak by se vypustilo skoro všechno a bordel by tam možná nepadal.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 01 bře 2008 17:45

To Apevia: Myslíš jako s našroubovanou kyvetou? Není to tak hrozný. Ona zese není tak těžká a při mých dvou metrech a 120 kg to není moc poznat :). Syn má 40 kg, ale ten střílí s oporou, takže to taky zase tak nevadí. Jak jsem psal tak ji tam našoubovanou nechám jen na dostřílení a to je chvilka. Závodnímu střelci by asi ta změna těžiště vadila, ale my střílíme jen pro zábavu a při prohánění víčka od petky to není žádnej problém.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

OK

Příspěvek od Apevia » 01 bře 2008 19:36

Tak to sem rad, takze myslis, ze to nebude popripade vadit vleze s dvojnozkou? (pri 80kg a 180cm? :) )
Cogito ergo armatus sum.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 02 bře 2008 12:01

To rsbnm: Na straně 4 dole máš další informace o plnění CO2 a odkaz na návod.

To Apevia: Snad to vadit nebude :). Co to vytváříš za pažbu? A jak? Začal jsem přemýšlet, že pořídím ještě jednu QB 87 5,5 mm. Na tý bych chtěl udělat tuning a jinou pažbu. Na tu originální pažbu mám docela dlouhý ruce (pro syna je akorát). Taky jsem přemýšlel, že bych zkrátil ten zásobník a udělal nástavec na kyvetu která by se schovala do pažby. Teda ne já, ale táta nebo tchán - oba jsou nástrojaři.

No a ještě by mě zajímalo, jestli už někdo vyřešil nějakej pěknej kompenzátor.
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 02 bře 2008 12:28

To Euchemio: mám to pročtený celý, ale člověk má z těch 63 stránek takovej guláš, že si nejde zapamatovat co kde je :o :lol: :roll:
Apevia
Kontaktovat uživatele:

?

Příspěvek od Apevia » 02 bře 2008 12:29

Tak to sme a tom trochu jinde...... Ja zase premejslim, jak udelat ten tlakovej zasobnik co nejvetsi-to je podle me lepsi.... Jinak pazbu sem delal takovou normalni, licnice, vydlab na prave strane a hranatejsi predpazbi... Hledam sem foto, ale nikde nemam tak nejak uceleny, pockej az bude povrchovka, pak sem dam fotky....
Cogito ergo armatus sum.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 02 bře 2008 13:16

To rsbnm: To máš pravdu. Já jsem to před časem přečetl celý (je to opravdu fuška na několik večerů) a pak jsem si šel pro QB do JGS. Teď když jsem to vzal od začátku, tak jsem zase přišel na spoustu výborných informací (hlava je děravá). Taky je problém v tom, že výborné a cenné informace se skrývají mezi "balastem" a člověk je nemusí při té spoustě informací napoprvé objevit. To je ale holt úděl fóra.

Před pár týdny jsem si zaregistroval doménu a rozšířil hosting a až bude čas, tak chci začít se synem vytvářet stránky o zbraních. Doufám, že to syna bude kvůli těm zbraním bavit a naučí se dělat něco užitečnýho. Na tom servříku bych chtěl shrnout informace, jak z tohoto fóra, tak z dalších zdrojů (v první řadě o QB 87 a CO2) a tu spoustu informací utřídit. Něco ve stylu http://www.strelectvi.info, protože to je výborný počin pro nás začátečníky kteří shánějí informace.

Zatím na to nemám tolik času (dělám teď po večerech web pro jedno sdružení) a taky zkušeností. Nechtěl bych jen přebírat cizí zkušenosti a informace, ale prvně si to vyzkoušet. Mám už docela jasnou představu a kdyby se chtěl někdo přidat, tak bych byl velmi rád.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Good idea

Příspěvek od Apevia » 02 bře 2008 13:41

Tak to by bylo dobry Euchemio. A co udelat jen primo o vzduchovkach? Jakym zpusobem chces, aby to bylo udelany? Forum nebo neco jako ma Sidewinder? Ja bych se mozna priklanel k verzi jako ma Sid, mozna bych pridal navstevni knihu a pripadnej kontakt na tebe (ICQ a mail).... Takze shrnuto, podtrzeno super napad. Preju hodne zdaru... Ale dost OT :) .....
Cogito ergo armatus sum.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 02 bře 2008 14:16

Začal jsem používat Joomlu a s tou se dá udělat všechno. Články, kategorie, fóra, prostě komunitní web.

Když jsem nad tím tak přemýšlel, dospěl jsem k názoru, že byla nejlepší kombinace obojího. Třeba tohle fórum je naprosto super, ale jak jsem psal, tak je občas docela pracné z něj získávat informace. Některé informace také trochu zastarávají (třeba za chvíli tato skoro on-line diskuse).

Takže bych udělal články, jako například:
- plnění CO2 (hasičáky, kyvety atd.)
- tunning
- pažby
atd. a pod těmi články diskusi. Až by se nasbíralo dost informací, tak by se diskuse promítla do článku a vymazala (nebo zredukovala). Když by byl článek moc velkej a složitej, rozdělil by se na menší. Pokud by se vyvinulo zajímavé téma fóra bohaté na informace, tak by se z něj vytvořil článek.

Tím by se mohlo zapojit do vytváření obsahu spousta lidí. Prostě kombinace mezi tím co má Sid a tímto fórem. To by snad mohlo fungovat. Jen je potřeba mít "redaktory" kteří těm nasbíraným informacím budou rozumět a umět je zpracovat.

Taky se na účely sbírání informací dá použít wiki, ale to je myslím pro začátek složitý (pro uživatele). Nicméně Joomla wiki umí taky.

Jinak zatím přemýšlím hlavně o vzduchovkách, CO2 a větrovkách. Na ten nápad začít vytvářet web jsem přišel když jsem hledal informace o Drulovech :). Je to hrozný. Nebýt pár nadšenců, tak by se člověk o nich nic nedozvěděl a přitom mají takový super zbraně.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apevia » 02 bře 2008 14:26

Tak takhle ti to schvaluji, super napad...
Cogito ergo armatus sum.
Odpovědět