Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ramires

Příspěvek od ramires » 13 led 2008 20:27

"Rychlomířenka" to jako ,že se z tím moc nepáral :lol: ,předepnutý úderník není špatný, ale DA/SA je klasika a střelba v režimu SA je přesnější :wink: o tom není pochyb ,ale pravda záleží na zvyku a rukách :)

In vino veritas...
predator

Příspěvek od predator » 14 led 2008 13:49

No, Ramirez, na kompakta výbornej vísledek, teda co kecám, vůbec výbornej výsledek! Gratuluji. Jinak ty SBcka, cos o nich mluvil, se jmenujou SB safe range, mám je taky, moje nová CZ 75 P01 s nima nemá problém, a zatím se mi jevěj docela jako přesný. Teda, svoje výsledky tady nehodlám publikovat, na tebe zdaleka nemám, ale oproti další munici, co sem s sebou na střelnici měl, nějakejm MFS, jsou rozhodně "přesnější".
Zatím při střelbě jsem ten nejslabší článek já....
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
MCM

Příspěvek od MCM » 14 led 2008 22:02

Teda to jsou vysledky :shock: Ja pridam vysledek strelby na 10m a trenovani strelby z DA (prvni rana DA a pak 4 SA). Mam stale co trenovat.
Ramires, kam chodis na strelnici?
Přílohy
Kopie - P1140421.JPG
Arnie

Příspěvek od Arnie » 14 led 2008 23:19

To se casem poda. Taky jsem neveril a je to tak. Je to jen o treningu :wink: Za chvili se udrzis na 10m v 10-15cm v sakra rychlem tempu ...
ramires

Příspěvek od ramires » 14 led 2008 23:33

Hoši dík za chválu,ale zas mně nepřechvalujte :roll: :oops: ,znám mnohem lepší střelce ,ono zase jak kdy se daří ,zaleží na různých okolnostech někdy to jde prostě samo a jindy nic moc, ale je fakt že, nastřílím celkem slušně z čehokoliv ,chce to jen „kýble“ nábojů a pravidelně trénovat, já se střelbě věnuji asi 14let ,začal sem z perkusním revolverem, „dělal z kamošama western, ten mně „pustil“páč to není co bývalo :cry: :evil: ,za tu dobu sem si zkusil co mně bavilo a tak,tož ono se to pak nějak dostane do „krve“ :wink: .Jináč normál ,sem tam se umístním na závodě,ale raději si střílím jen tak pro radost,je to prostě koníček a životní styl 8) .Jináč stačí si jednou týdenně zajít plácnout 50ran(ne to vyprášit do valu :lol: )soustředit se na úchop,míření,bezpečnost,ovládání za každé situace(bez „přemýšlení“vědět co s tím)a rokama to bude jen lepší(mnělo by) :wink: .Jináč MCM neni to tak špatný,pohoda vážně :wink:,nj Alfa je Alfa :wink: :)
In vino veritas...
MCM

Příspěvek od MCM » 15 led 2008 15:30

No asi ta "vyklajici" hlaven zadny problem nebude, kdyz se do terce trefim :) . Ovsem jakmile o neco jde tak se netrefuji a vetsinou strhavam dolu. Takze ani nechci hadat jak dopadnu na LOSu, na ktery se chystam.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 15 led 2008 16:00

Ze zacatku mi take rychla strelba obcas ulitla kousek dolu. Delas to podle me v ocekavani vystrelu. Zkus si zasusit tesne po vystrileni polozky na strelnici a uvidis sam (budto vic sevres zbran v dlani strilejici ruky nebo podvedome vyrovnavas povystrelovej zdvih v predstihu). Doporucuju obcas si potrenovat nasucho rychle spustit a izolovat spousteni od ostatnich svalu ktere zajistuji drzeni zbrane. Ted uz muzu vzit temer libovolne rychle za spoust a chdi mi to v podstate na flek...
kOkOi

Příspěvek od kOkOi » 17 led 2008 16:44

tak sem byl dneska v alfe a bylo me receno ze ty ramy s listou nejsou a tudiz se nane akce nevztahuje :cry:
ramires

Příspěvek od ramires » 18 led 2008 19:19

Ta lišta je pěkná věc ,a vypadá efektně, ale dle mého názoru je v praxi pro běžného uživatele nevyužitelná ,laser není povolený a baterka? Na co? Pro policajta ze zásahovky snad ,ale ti mají jinou „výbavu“ a taky to dost rozšiřuje předek pistole ,z pouzdrem bude asi tr.problém,ale na to by nám mohl zareagovat All .U hodně pistolí lišta zpevnila rám zbraně (tř.glock),ale Alfa má rám opravdu pevný a nekroutí se jako u géčka.Samozřejmě je to věc vkusu ,pohodička :wink: ,Jinak ta akce je z dúvodú neodebrání několik 10tek ks pistolí blíže neurčeným zákazníkem který nezaplatil zálohu,tož nějak "přebývali" na skladě(z kvalitou to nemá nic společného) :)
In vino veritas...
all

Příspěvek od all » 19 led 2008 00:11

Tak já tedy zareaguju :) . Když jsem šel Alfu koupit, ani jsem netušil, že jí s lištou mají. Překvapilo mě to ale mile, líbí se mi tak o kousínek víc. Nosim jí velmi zřídka a když, v podpažnim pouzdře od Dasty, lišta rozhodně ničemu nebrání. Mně osobně je lišta celkem k ničemu, máš pravdu, že baterku využije málokdo a s laserem nehodlám riskovat průser. K čemu by se ale mohla hodit je montáž na kolimátor. Ale zase zůstává otázka - k čemu na kompaktu.
predator

Příspěvek od predator » 19 led 2008 17:24

Lišta slouží běžnému uživateli především pro dobrý pocit z vizuálního dojmu a estetiky. Srovnejme třeba CZ 75 B Compact s CZ 75 D Compct P01.

Pokud je k dispozici ta samá pistole s lištou nebo bez za tu samou cenu, drtivá většina z nás se rozhodne pro lištu. Hlavní důvod je ten, že se nám to líbí(většině), a taky, co když v dohledný době ty kurvy legalizujou laserový zaměřovače.? :lol:
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
glock69

Příspěvek od glock69 » 19 led 2008 20:23

:lol: :lol: :lol: A 100 korun za nejlepší vtip vyhrává: :lol: :lol: :lol:
predator píše:...a taky, co když v dohledný době ty kurvy legalizujou laserový zaměřovače.? :lol:
ramires

Příspěvek od ramires » 21 led 2008 00:33

Tož vitajte ,mněl sem možnost vyzkoušet rakouské ar.náboje značené HP 9mm,a mněli zajímaví efekt,silná rána a velký výšleh plamene před ústím hlavně, z kamarádové cz75 to vypadalo ok(i na terči), tož sme došli k závěru, že mají pomalejší prach který v krátké hlavni nestihne vyhořet, až před hlavní ,cz75 má o 20mm delší hlaveň tam to shoří lip,(Alfa 92mm). Projevilo se to větším rozptylem a poklesem zásahů na terči,výkon byl určitě taky slabí jen to tak plácalo do valu :) , tak mně napadlo co by to dělalo v CZ Rami (77mm hlaveň), mně zatím nejlíp lítají nejlevnější SB z ocelovou pomosazenou nábojnicí, přeci jenom střela v ocelové nábojnici drží lip,tím naroste tlak a prach v pohodě vyhoří, u krátké hlavně na tom určitě záleží(všechny kompakty). Takže je možné při použití rychlejších prachů nebo těžších střel(plášťových) dosáhnout větší přesnost,každopádně to stojí za vyzkoušení... chtělo by to 9g střely :wink:
In vino veritas...
Lada

Příspěvek od Lada » 21 led 2008 11:02

Tak jsem se konečně dokopal a udělal srovnávací foto brášků

http://www.ukazto.com/?id=2124070&klic= ... &overall=1

pár obrázků z toho všeho:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 21 led 2008 13:12

nemuzu si pomoct ale ocelova na me pusobi lepe, sem holt konzerva
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Odpovědět