Alfa Defender 9mmL v praxi
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak zas zpět k Alfě
konečne jsem se dokopal taky k nějakým obrázkům té své....jedná se o tu stejnou zde probíranou jen v kovovém kabátku
Alfa iron defender 9mm L
vystříleno ke dnešnímu dni tak cca 1700ks většinou celoplášťů SB, opotřebení je snad trocha patrné na detailech v odkaze.
Pro mě pěkná spolehlivá zbraň za dobrou cenu i když poměrně mlsná na střelivo, jak už jsem psal nechutnali jí polopláště SP od SB (sekaly se v náběhu o tu špičku různorodě ukončenou) s nějakými celoplášti byly problémy ve tvrdé zápalce pro tuhle zbraň a hodně jich nešlo odpálit....s těmi kterými normálně střílím FMJ SB 7,5g 115grs není žádný problém, pokuď nepočítám jeden selhač za x-stovek nábojů
Přesnost je dobrá a stejně je největší problém v mejch prozatím celkem levejch pazourech
tady je odkaz na detaily:
http://www.ukazto.com/?id=1738575&klic= ... &overall=1
a nějaké ty fotečky:

další:
http://www.ukazto.com/?id=1739110&klic=7kXrCqUq

konečne jsem se dokopal taky k nějakým obrázkům té své....jedná se o tu stejnou zde probíranou jen v kovovém kabátku

Alfa iron defender 9mm L
vystříleno ke dnešnímu dni tak cca 1700ks většinou celoplášťů SB, opotřebení je snad trocha patrné na detailech v odkaze.
Pro mě pěkná spolehlivá zbraň za dobrou cenu i když poměrně mlsná na střelivo, jak už jsem psal nechutnali jí polopláště SP od SB (sekaly se v náběhu o tu špičku různorodě ukončenou) s nějakými celoplášti byly problémy ve tvrdé zápalce pro tuhle zbraň a hodně jich nešlo odpálit....s těmi kterými normálně střílím FMJ SB 7,5g 115grs není žádný problém, pokuď nepočítám jeden selhač za x-stovek nábojů
Přesnost je dobrá a stejně je největší problém v mejch prozatím celkem levejch pazourech

tady je odkaz na detaily:
http://www.ukazto.com/?id=1738575&klic= ... &overall=1
a nějaké ty fotečky:

další:
http://www.ukazto.com/?id=1739110&klic=7kXrCqUq
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik za fotky Alfa Iron Defender
,je fakt celkem hezká ,ale přiznám se ,že mně se moc nelíbí ten bobří ocas,ne nehaním jen se mi zdá dost dlouhý,(i když na fotce a v realu je rozdíl) nezavazí při nošení? Vím ,že se pistole z „ocasem“dobře drží a taky to chrání natažený kohout ale v pouzdru pod oděvem …zajímavé je že jí máš tak „mlsnou“
ten poloplášť by nemněl být problém,já osobně sice nemám velkou zkušenost Alfa+polopoušť,zkusil jsem od známého jeden zásobník a v pohodě ,jestli to není tou délkou ,co píšeš a nešprajcuje se to v zásobníku. Jinak to „opotřebení“ je vlastně jen záběh ,tož ať nám ty Alfy dlouho slouží
. Mám cz52 i z hlavní 9mmL a z lugrem je 100% spolehlivá (z TT taky ,jen ty z 53tiho roku sem tam odpálí až napodruhé) ale lugry i přebíjené v olovu a dokonce Libry sport (mají střelu asi o 3mm kratší než standardní střelivo a přetvarovanou na komolí kužel z prosekávací hranou) v pohodě „spapá“ 

In vino veritas...
2golfkiller
tak se mi víc líbí
2ramires
za nic
ted mám doma i jeho plastovýho brášku tak pak udělám nějaké rodinné foto
mě se ten ocas tam právě celkem líbí. Vcelku jsi vystihl že fotka a realita je rozdíl, on je to optický klam že se ti zdá dost dlouhý jestli se ti tedy nezdá moc dlouhý i tu té tvé bo jsou stejně dlouhé na délku zbaně (od konce pažby, začátku hlavně)
jen u téhle je o něco delší bo u plastové je závěr o kousek delší (kohout je v ní více utopený) a v zadu širší. Taky vypadá delší bo má zkosený a zůžený náběh na ten bobří ocas oproti plastové tím se to opticky prodlouží, celkově je ten ocas v těch dvou dalších smerech užší a i to pomáhá optickému prodloužení
Pak udělám nějaké fotky obou dvou vedle sebe tak uvidíš ty rozdíly takhle podle fotek to není ono jak když je máš předsebou na stole.
Jinak mi ten ocas nezavazí, ani při nošení ani při tasení z pod bundy a mikiny a pokuď ti nevadí ten tvůj tak to vyjde myslím nastejno.
Proč je tak mlsná nevím zkusím se zeptat v alfaproj co to, délkou težko říci na špičce to olovo co tam je je tak různě prdnuté někde to má menší přesah, nekde větší, někde ostřejší hranu nekdě hladší atd... a o tu otevřenou olověnou špičku se to při náběhu sekalo když jsem pak ty náboje co se kously vyhodil tak ve špičce byla rýha. Asi to v náběhu trocha drhne a jak se v zásobníku při střelbě trochu ty další náboje co jsou na řadě pohnou dopředu a je tam zrovna blbější špička tak se to tam kousne někde, nebo nevím se v tom nevyznám. Když jsem tam hodil zásobník tak první 2-3 jsem normálně vystřelil a pak už ne jen se to šprajcovalo tak jsem se na to vykašlal a střílel osvědčenýma.
O víkendu vyzkouším subsoniky ty mají taky komolý kužel tak uvidíme
Taky přeji ať slouží
tak se mi víc líbí
2ramires
za nic

mě se ten ocas tam právě celkem líbí. Vcelku jsi vystihl že fotka a realita je rozdíl, on je to optický klam že se ti zdá dost dlouhý jestli se ti tedy nezdá moc dlouhý i tu té tvé bo jsou stejně dlouhé na délku zbaně (od konce pažby, začátku hlavně)

Pak udělám nějaké fotky obou dvou vedle sebe tak uvidíš ty rozdíly takhle podle fotek to není ono jak když je máš předsebou na stole.
Jinak mi ten ocas nezavazí, ani při nošení ani při tasení z pod bundy a mikiny a pokuď ti nevadí ten tvůj tak to vyjde myslím nastejno.
Proč je tak mlsná nevím zkusím se zeptat v alfaproj co to, délkou težko říci na špičce to olovo co tam je je tak různě prdnuté někde to má menší přesah, nekde větší, někde ostřejší hranu nekdě hladší atd... a o tu otevřenou olověnou špičku se to při náběhu sekalo když jsem pak ty náboje co se kously vyhodil tak ve špičce byla rýha. Asi to v náběhu trocha drhne a jak se v zásobníku při střelbě trochu ty další náboje co jsou na řadě pohnou dopředu a je tam zrovna blbější špička tak se to tam kousne někde, nebo nevím se v tom nevyznám. Když jsem tam hodil zásobník tak první 2-3 jsem normálně vystřelil a pak už ne jen se to šprajcovalo tak jsem se na to vykašlal a střílel osvědčenýma.
O víkendu vyzkouším subsoniky ty mají taky komolý kužel tak uvidíme
Taky přeji ať slouží

Při nošení mi nevadí ,je to ok ,já se většinou zbrani „přizpůsobím“ pohoda
, tož jestli je to stejné na Ironu jak na plastu ,není co řešit,
Ty fotečky by na porovnání byli fakt super, tož jak něco „spácháš“ tak to sem"mrskni",ok? Jsme zvědaví
,Jestli budeš zkoušet ty polopláště ,skus si předem na nich jemně namazat špičky ,jen pro zajímavost co to udělá, páč sem koukal na tu tvoji hlaveň a náběh vypadá v poho a vyleštěný ,ale za zeptání v prodejně nic nedáš,a pan Pekařík určitě bude vědět „odkud vítr fouká“
, Blíží se víkend ,tož budu testovat ,dám vědět co a jak, nějaké new info se vždycky najde
,Ja nejčastěj používám SB nontox a SB pomosazená ocel(šedá krabyčka).Zatím dík za info(za všecky)a všem 

In vino veritas...
http://www.ukazto.com/?img=1830378,Ter1g.jpg#0 Tak dnes sem se zaměřil na spoušť DAO a jak je vidět ,na 25m obouruč bez opory 13 ran pohoda de to hezky
,viz foto. Zítra se zaměřím na rychlopalbu 

In vino veritas...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty SB v sedivy krabicce mi taky chodej presnejc nez jakykoliv jiny SB co jsem strilel
Jsem zvedavej na tu rychlopalbu ... tam je ale problem interpretovat soustrel kdyz clovek nevidi to tempo. Pro kazdyho je rychlopalba neco jinyho ... Tady mi spis prijde jako meritko kolik casu clovek potrebuje aby umistil na danou vzdalenost treba 2 rany do 10 - 15cm.

Jsem zvedavej na tu rychlopalbu ... tam je ale problem interpretovat soustrel kdyz clovek nevidi to tempo. Pro kazdyho je rychlopalba neco jinyho ... Tady mi spis prijde jako meritko kolik casu clovek potrebuje aby umistil na danou vzdalenost treba 2 rany do 10 - 15cm.
Zdravím, na začátek jen poznámečka ,Glock nemá spoušť DAO…takže jsme někde jinde ,že?
.Dnes sem si zkusil „rychlopalbu“ dvě rány v rychlém sledu za sebou do vyprázdnění zásobníku(10ran) v co nejkratším čase ,tj ten terč z krytou figurou na vzdálenost 8m (taková ideální vzdálenost) 10m je už zbytečně moc a 5m zase málo ,ten druhý terč střílel kamoš “rychlomířenka“
na 15m (mněl jí poprvé v rukách) byl celkem spokojen. Potkal sem se na střelnici z jedním maníkem ,mněl taky Alfu Defender ,má jí už dýl a za sebou asi cca 2000ran ,tož jsme to „rozebrali“ , zkoukli a vše bylo stejné jak v mé novotě ,otěry,vůle atd. a je s ní taky spokojen
http://www.ukazto.com/?img=1850519,Obraz003.jpg#0

In vino veritas...