Doufám, že se jednou dožiju doby, až budu mít alespoň stejná práva jaké dnes "ochránci zvířat a přírody" prosazují pro zvířata.Nikdo píše: Rozhodně nemáš právo psa odprásknout...
Toto je můj soukromý názor a nechci vyvolávat flame.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kdo to říká? Třeba nejvyšší soud, popřípadě ministerstvo spravedlnosti. Soudci mají pokyny proto aby soudili plusmínus tak, že dají za stejný čin podobný trest. Představte si, že by dva stejní obžalovaní byli za stejný čin potrestáni každý jiným trestem. To by bylo nespravedlivé, ne?Nikdo píše:Co to tedy znamená: "dnes se říká?" KDO to říká?HanuIv píše:Je vidět, že nevíte o čem mluvíte. V 50. letech neměli pokyny, ale příkazy. Dnes se říká: Toto ještě je přípustné a toto už není. Soudce musí soudit podle zákona ale výši trestu určuje podle uvážení. Proto jsou u trestných sazem určena rozmezí.Nikdo píše:HanuIv: Soudci měli pokyny snad v 50. a 70. letech (no v Číně a na Kubě dodnes). Ale u nás v současnosti by se snad měli řídit výhradně zákony, případně judikatůrou, ne?
A co si tedy mám vyložit pod výrazem, že "soudci mají pokyny"?
Takze pokud budu napaden, tak muzu na obranu pouzit cizi zbran aniz bych mel ZP a pred tim bych si dal pivko? Nepochop to jako urazku, jenom me to zajima, protoze to slysim poprve. Jsem naprosto straceny co se tyce paragrafu:)Bobby_s_Lugerem píše:...Závěrem: pro ustanovené příslušných paragrafů nutné obrany a krajní nouze je lhostejné: A) Je-li zbraň moje, či sousedova B) Je-li držena legálně C) Jaké střelivo použiji D) Požil-li jsem alkohol.
Pokud chceme tahat cenu do obrany majetku (např. spousta lidí si myslí, že obrana automobilu za 2 mega je oprávněnější než obrana Škody 120), tak by bylo dobré vědět, že běžná cena průměrného chovného psa rozšířeného plemene s výcvikem, výstavami, loveckými zkouškami a kdoví čím vším ještě se klidně pohybuje kolem 80 K, u vzácnějších plemen a nejlepších krycích psů v republice pak je možno hovořit klidně o cca 200 K - 0,5 mega.HanuIv píše:Ale jednoduché kauzy se řeší standardní cestou. A pes v ceně 15 000 zastřelený pošukem s bouchačkou v kapse bude vyřešen na jedno, max dvě stání, protože to je standardní kauza.