OBRANA PROTI PS?M + pr?vn? ot?zka?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tominekk

Příspěvek od tominekk » 14 pro 2007 17:08

100% souhlas s Childeater!

Psovi bych neublizil, kdybych nemusel a pokud je pejskar tak natvrdlej a necha svyho psa volne behat bez kosiku, tak si pes a jeho majitel koleduje o poradny neprijemnosti!

Kdyz na prochazce potkam psa, kterej je volne pustenej hodne spozornim. Pokud pes zacne naznacovat utok a to jakkoli (vrceni, stekani apod), tak zareaguju stejnym zpusobem. Vytahnu zbran, kterou mam po ruce. Budu-li mit kudlu, vytahnu kudlu, budu-li mit kver vytahnu kver (pokud tim evidentne neohrozim nekoho jineho). A pokusim se psa zastrasit, nepomuze-li, tak zbran pouziji a to takovym zpusobem abych zvireti co nejmene ublizil.
Pockam az prijde panicek a tak seredne mu rozmlatim rypec, ze se posere!

Takto bych asi popsal nejlepsi obranu vuci psovi.

Osobne nebudu nikdy cekat az me pes kousne nebo az dostanu do drzky od cloveka prvni!

Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
pifpaf

Příspěvek od pifpaf » 14 pro 2007 17:26

mno, tyto debaty jsou velmi hypotetické, třeba si z toho tazatel i tak něco odnesl. ovšem měl by asi vědět, že virtuální rady a pak skutečná realita, ups ups. :wink:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 14 pro 2007 17:27

taky mám psa a chodim s ním často ven a pejskaři mě taky serou svojí bezohledností. A nejhorší jsou majitelé jezevčíků a podobnejch kundolízků, kteří nechají svoje žebráky volně pobíhat se slovy "on nic neudělá, vždyť je malej" a nechají je klidně pobíhat a štěkat kolem mýho psa, kterýho si držím u nohy..... a já se můžu posrat abych mýho psa (55 kg NO) udržel aby je nezadávil.

Kdysi do našich končin jezdil venčit dogu nějakej doktor a taky ji nechával volně puštěnou. Vždycky když jsem ho potkal, tak jeho pes lítal kolem mýho a štěkal, já měl co dělat abych svýho psa udržel a on se jen smál, že jeho pejsek je hodnej, že si chce hrát. Jednou při takovým setkání mi došla trpělivost svýho psa jsem prostě a jednoduše pustil, doga dostala na prdel, felčar byl zelenej jak sedma a od té doby se tady neukázal......
Je jedno jestli je to pejskař, cyklista, motorkář, nebo někdo jinej, jde o ohleduplnost k ostatním, o nic víc.....
tominekk

Příspěvek od tominekk » 14 pro 2007 17:30

Z toho plyne, ze kdo svyho psa nebude nechavat volne, nic se nestane!

A kdo to porusi, tak bude mit pruser.
Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 14 pro 2007 17:34

Ale takhle by to přece mělo být, ne?

Já když jsem se psem venku a někoho potkám, tak i když vím, že by venku člověku nic neudělal, tak si ho vezmu k noze a po celou dobu, kdy jsme v blízkosti cizích lidí ho držím. Už jen pro ten pocit ostatních, pokud se toho psa někdo bojí, tak ho nezajímá moje tvrzení že je hodnej....

Já mám psa a musím se podle toho tak chovat, musím se chovat tak, aby se nikdo díky němu necítil ohrožen...
Vik

Příspěvek od Vik » 14 pro 2007 17:45

To by melo byt zakladni motto kazde pejskare. Nikdo nema povinnost nechat se otravovat mym psem, ci dokonce nedejboze ohrozovat.
Na hlasky "on je hodnej on nic neudela" sem taky alergickej, zvlast kdyz vidi ze se ten jeji pes k nam blizi se zjezenou srsti na hrete a ocasem vytocenym nad zada nasponovanej jak stary gate na dne morskym.
A kdyz musite drzet svy zvire, tak se druhej pes blbe odhani.
Ono je to o ohleduplnosti a bezohlednosti. Stejne jako nezastrelim psa za to ze na me z deseti metru zasteka, tak nenecham svyho psa aby na nekoho z deseti metru stekal.
Naposledy upravil(a) Vik dne 14 pro 2007 17:45, celkem upraveno 1 x.
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 14 pro 2007 17:45

2 Nikdo: nechci se vracet o 2 stránky zpět, ale uvědom si, že samostatně jednající pes (nikoli poštvaný člověkem) je NEBEZPEČÍ, nikoli ÚTOK! Bránit se lze jen podle podmínek KN (§14), nikoli NO (§13 tr.z.). Nemůže tedy jít o "útok, bezprostředně hrozící"! Neprosazuj tady chybné výklady zákona!
Mimochodem, klidný, nikoli hystericky bojácný přístup k jakémukoli psu je nanejvýše doporučeníhodný. Uvědomte si, že teprve až tě pes očuchá (doslova), ví, kdo jsi a že se tě nemusí bát!
Neznám útočného vlkodava, dogu, stafforda, boxera, bulíka, ani pita, samozřejmě do výčtu patří lovečtí psi.
Ostražitý budu u dobrmana, rotvajlera, teriérů a chybně vychovaného NO - těch od přirození útočných ras není tolik. Budu zvažovat, nehájí-li pes svoje teritorium.
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 14 pro 2007 18:02

Člověče, Fantane, já myslím, že nad tím příliš dumáš...:-)

Možná je to tím, že jsem se psy dlouho a že nemám k psímu životu zase až takovou úctu, jako k lidskému - prostě, když by ke mě letěl skokem pes, zpozorněl bych, kdyby to nebrzdil tak dvacet metrů ode mě tak tahám zbraň (kdybych jí teda měl, většinou nic nenosím) a nechal bych do sebe psa zakousnout, pak bych ho odstřelil. Několikrát jsem byl pokousaný a několikrát na mě zvířata útočily, z takovýho metrákovýho kňoura jsem měl strach teda daleko větší, než z jakýhokoli psa...:D

Je nutno říci, že většina "útoků" psa dopadla tak, že nejdále dva metry ode mě pes zabrzdil, já jsem se nehýbal a pes se pak odvolat (stalo se 2x). Jednou mi vlčák vyletěl po feně flata když byla štěně, vlčák byla zkažená fena se špatnou povahou, obvykle dospělí psi na štěňata neútočí - tam postačil kopanec do žeber. Ale v případě že by se do mě pes zakous, tak střílím, když mi bude mordovat mýho psa, budu to řešit taky.

Jenom nevím jak bych to udělal, kdyby se mi zakous do prdele...:D
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 14 pro 2007 18:36

Childeater píše:Jenom nevím jak bych to udělal, kdyby se mi zakous do prdele...:D
Dobrá myšlenka. Psovi jednak nejspíš neutečeš a jednak se obrana řeší mnohem líp, když máš nebezpečí proti sobě, než za zády
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 14 pro 2007 19:17

Childeater píše: Člověče, Fantane, já myslím, že nad tím příliš dumáš...:-)

Jestli myslíš ten rozdíl mezi KN a NO, tak to je asi tou právnickou profesí. Jestli máš na mysli můj přístup ke psům, je to zkušeností (asi 45 let-na vojně jsem dělal mj. taky psovoda). Je zajímavé, že málokdo třeba ví, že dívat se s úsměvem psovi do očí je pobídka k útoku - úsměv pes bere jako hrozbu - ukazuješ zuby :wink:
Díky tomu jsem nikdy neměl potíže s jakýmkoli psem - je pravda, že se vyhýbám obecně pasteveckým psům, RW a dobrmanům.
Bratranci vlastní RW utrhl půl ksichtu, když mu chtěl zabránit v útoku. Jeho vlastní blbost, měl ho bez obojku, natož vodítka a nic jiného, než na něj zezadu skočit, ho nenapadlo. On se otočil, rafnul, škubnul a pak se moc omlouval :wink:
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 14 pro 2007 19:26

Jj, s těma zubama to znám, zajímal jsem se o mimiku psů. Sklopené uši jakbysmet, ohrnuté pysky také. Nedívám se psovi do očí.

No, neříkám problémy, ale pokousán jsem několikrát byl. Týkalo se to zpitomělých zkažených vesnických psů, co poznali za celej život jenom dvorek a klacek.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 pro 2007 20:42

Jezdíval sem na kole,v době kdy obrana střelnou zbraní nebyla až tak dostupná.Jedna slečna se bavila tím že na kluky s koly pouštěla svoji vzteklou jezevčici.Párkrát sem ji ujel,párkrát mně kousla,no a o nohavicích na hadry nemluvím.Opakovaně jsem slečně vysvětloval že pes s takovými návyky by neměl být na volno a měl by mít košík.Všichni se báli jezdit kolem,nikdo to neřešil a jednoho dne mi došla trpělivost.Jak tak ten milí domácí mazlíček zase pronásledoval moje kolo a pokoušel se do mě zahryznout,jemně sem přibrzdil a na pejska dupnul,musím říct že to sice přežil ale na druhou stranu po doléčení už tento prošlápnutý jezevčík nemněl sportovní ambice.Zaštěkal popoběhl zabolel ho hřbet a vrátil se k paničce.
Nejsem hrdý že sem tomu psovi ublížil,ovšem jsem dalek tomu říkat týrání,za sebe na rovinu řeknu mám li si vybrat kousnutí nebo mrtvého psa,tak mi těch X mrtvých psů žíly netrhá,ještě zkopat (s požehnáním státu)jejich majitele a je klid.Ovšem dnešní trend je přiznávat psům práva lidí a lidem práva ubírat.Jak jinak si vysvětlit že v obytném domě (postaveném pro lidi) Si pár lidí nastěhuje zvířata o které extra nepečuje,pejsci stále štěkají kdykoli (ve dvě ráno je to bomba) auto mám věčně pochcané,u vchodu kudy musím projít je puch jak od ropuch,hovna kde to de.Nikdo to neřeší a když řeknu svůj názor tak jsem tyran zvířat.Přitom pokud bych vzal v úvahu řešení tak by se na mně neměl nikdo zlobit když takové mazlíky diskrétně odstraním,mám přece právo nic nechytit z jejich výkalů,nešlapat do exkrementů,klidně spát a neposlouchat jejich řev,ale hlavně užívat byt který musím splácet do důchodu,k tomu nač jsem ho koupil,tedy ke klidnému nerušenému životu.Vše co tohle ruší považuji za hrubý zásah do svých práv,tedy v těchto majitelích a jejich svěřencích vidím potencionální cíle inzultace (v lepším případě)Nebo si koupím nějakou psí sviňi které se budou všichni bát,podpořím v ní agresi na maximum,nechám sousedy řádně pokousat,jejich čokly zadávit a budu mít klid.Pokud náhodou zafunguje stát a psa mi zabaví pořídím si zcela stejného,máme demokracii můžu dělat bordel jako všichni kolem.
:evil:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 14 pro 2007 20:50

edelweiss: jeden člověk takhle vychoval jednu pejskařku ze štatlu. Její pes (velkej) se vysral doprostřed chodníku a slečinka ani na opakovanou výzvu ať to po psovi uklidí nereagovala. Chlap vzal to hovno do ruky (já bych to asi neudělal) a rozmázl to milé slečně po zádech. Věřím že příště po čoklovi šajze už uklidí.....
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 pro 2007 20:56

To- Alfonss
Jo to je dost dobré,kolega to v Brně v paneláku dotyčným mazal po dveřích,osobně mi to přijde nevkusné leč kolega tvrdil že to bylo účinné.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 pro 2007 21:03

Budu li házet všechny na jednu hromadu,jak je to u nás normální.Pejskaři mají plnou hubu práv pejsků a lásky k nim.Na druhou stranu po nich jsou města zasraná a zachcaná až hrůza,děcka si nemají kde hrát protože čokli v přemnožení mají přednost.Zase je pravda že denně z okna pozoruji paní co má dva pejsky a vždy to po nich ihned uklidí.Ruko na srdce i tak tam synka hrát si nepošlu. :twisted:
Odpovědět