V?b?r pu?kohledu na vzduchovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Dírus

Příspěvek od Dírus » 16 srp 2007 11:38

Kublajzz:jo držel jsem v ruce fomei :lol:

Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 16 srp 2007 13:34

Adam Petrik:
Tak v tom pripade mas to nejlepsi co muzes za ty penize mit. At uz je na tom nalepene cokoliv.

Arnie:
Pokud ja vim mel si to na ZKM. Tam opravdu nehrozi ze by se trhal kriz nebo nejak jinak nicil mechanismus puskohledu.
Na pistove vzduchovce je vsak jen otazkou casu kdy dojde k destrukci.
Adam Peteřík

-

Příspěvek od Adam Peteřík » 16 srp 2007 17:17

Proč by mělo naa lámajdě dojít k destrukci?
Arnie

Příspěvek od Arnie » 16 srp 2007 18:44

Kvuli "zpetnemu razu". Ja mel na slavce norconii 3-9x20 asi 6 let a k destrukci samozrejme nedoslo. Byl to ale plastak s spatnym obrazem a hejbal se kriz se zmenou zvetseni :roll:
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 16 srp 2007 19:33

Můžeš ho mít na flintě třeba 10 let když s ní nestřílíš :lol: (to byl fór) U lámček jak to řinčí tak ty "rázy" nedělají optikám dobře. Já měl dvě číny 4*20 a 3-7*20 a už nikdy víc. Ta první ne že by nešla nastřelit, ale po každých 10 výstřelech se muselo hejbat točítky. Ten 3-7*20 vydržel asi 1200 ran a pak ho nastřelovat byla práce pro svatýho. S Deltou jsem spokojen, ale je pravda že jí mám na větrovce, tam by přežilo asi i divadelní kukátko od Matella 8) Spíš by mě zajímalo kdy se i u vzduchovkovýho střílení tak nějak vžije to, že do optiky je dobré investovat vpodstatě tolik co do pušky (nebo alespoň polovinu).
Adam Peteřík

Příspěvek od Adam Peteřík » 16 srp 2007 19:36

Ku****ix, jděte už s tou vaší Deltičkou do pr****, je to Polskej výrobek a já mám zato, že poláci dělaj sračky a já se nebavim o Norconii 4x20, já se bavim o Norconii 4x32
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 16 srp 2007 20:45

Tentokrát ti dávám oficiální varování který vidí všichni (první bylo přes SZ). Ještě jeden podobný výlev a můžeš zamávat. Tady se diskutuje věcně.
Jak jsem napsal můžeš mít stěstí na kus. Ty si vážně myslíš, že kvalitativní rozdíl mezi modelem 4*20 a 4*32 bude nějak diametrální? Jako že budou použity odlišné materiály a technologie a výsledná kvalita bude řádově vyšší?
O tom bych si dovolil pochybovat. Netvrdím, že zrovna ten tvůj puškohled nevyhovuje tvým požadavkům, ale snažím se zabránit vytvoření dojmu, že Norconia 4*32 = super puškohled kterej každýmu bude sloužit na pístovejch vzduchovkách nadosmrti. Když už jsme u toho, pošli třeba nějaký nástřely co se svým nářadím dovedeš - pak se taky vyjasní čemu říkáš přesná střelba a na co ti tedy vyhovuje optika.
S Deltou si nedělám iluze - je to zřejmě taky z Číny, ale je to optika, která mě zatím nezklamala - drží mi na větrovce nástřel, má přiměřeně čistý obraz, jemný kříž a to bratru za 4140,- včetně montáže. Vpodstatě je mi to jedno co si kdo dá na flintu ať je to klidně CZUB 4*20 za 400Kč, ale podle mě má mnohem větší riziko, že se spálí a ze střílení bude mít spíš vztek než radost.
Dírus

Příspěvek od Dírus » 16 srp 2007 21:32

Adam: :lol:
Silencer:rozdíl v tom teda je.použití jinejch materiálů, má to nádherně čistej obraz, kouká se přez to docela dobře i večer po případě v noci ( to už je trochu horší ale něco vidíš ) a jak už říkal Adam bratrům polákům moc nevěřim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 16 srp 2007 21:55

Já Polákům taky nevěřím, ještě míň věřím Číňanům a přesto od nich mám všechno od oblečení až po počítač :lol: Ale vážně - máš pravdu rozdíl tam je ta 4*32 bude mít sklo, ještě jsem to zjišťoval. Cenově není taky zrovna nejlevnější... Uvidíte sami. Já plynule přešel na větrovku kde otřesy neřeším a s lámačkou střílím do plechovek přes pevný miřidla. U pístovek je problém nejen v síle těch rázů, ale hlavně v jejich četnosti. Málokdo z kulovnice vystřelí 1000 ran za den. Se vzduchovkou je to běžnej střeleckej den - optika dostává zbrat a časem se rozsype - přestane držet nástřel. Takhle už tu Kubajzz odkazoval i na rozbitou Deltu na silný lámačce.
BTW když už jsme u trochu lepší optiky tak se nemusíme bavit jen o Deltách - můžeš pořídit třeba BSA, Hawke, Accushot akorát se u nás blbě shání.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 16 srp 2007 21:59

Rozdil mezi Norconii 4x20 a 4x32 je opravdu znacnej. Jak cenou tak materialem. 4x32 je vyrazne lepsi a ma dobrej obraz. Nastrelit jde bez problemu. Jestli udrzi nastrel na lamacce nemuzu rict, ale na malorazce a tim padem i na vetrovce bez problemu.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 srp 2007 23:02

Jakákoliv 4x32 může být na vzduchovku OK, viz první příspěvek v tomhle threadu. Akorát by měla mít AO.
Já reaguji na ty levné něcox20. A to jsou šmejdy, na tomhle názoru nehodlám nic měnit.
Jestli někdo tvrdí, že to má nádhernej obraz, tak by si měl dojít k očnímu, o skvělém držení nástřelu nemluvě.
Až si chlapi jednou koupíte nějakou lepší optiku, tak se tady těm vlastním příspěvkům zasmějete. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 16 srp 2007 23:31

S tim se neda nic nez souhlasit. Ty "noname" necox20 jsou nanic. Na druhou stranu kamarad ma nejakou ?japonskou? optiku 4x20 na malorazce a vysledky s tim ma dobry. Ale o dobrym obrazu by si mohla nechat zdat.
Naposledy upravil(a) Arnie dne 17 srp 2007 08:56, celkem upraveno 1 x.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 17 srp 2007 06:42

Nějak jsi se, Arnie, v těch záporech zaplet. Předpokládám podle dalšího textu, že jsi chtěl napsat "...s tím se nedá nic, než souhlasit..." :D
Arnie

Příspěvek od Arnie » 17 srp 2007 08:55

Diky, uz jsem byl nejakej ospalej :oops:
Dírus

Příspěvek od Dírus » 17 srp 2007 11:16

Neříkám že to je nejskvělejší optika na sniperováni na zeměkouli jen chci dodat že to neni nějakej po.... šmejd a že se s tim dá střílet.Terče a sojka na cca25 m by mohly vyprávět.
Odpovědět