Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
raduzs

Příspěvek od raduzs » 22 črc 2007 22:20

jimovi a podobnym: v inych krajinach je lov vzduchovkou drobnych (i vacsich skodcov) zakonom povoleny, a moze to robit ktokolvek, kto ma povolenie od majitela pozemku a pravo na zbran. tam to nikomu uchylne nepripada, to len v nasich koncinach povazuju lovcov za psychopatov.

Barys

a

Příspěvek od Barys » 22 črc 2007 23:43

Ještě jsem nepsal do fóra o odstřelu,ale myslím,že toto fórum o tom je a tak kdo chce,ať si sem píše.

Pro Jim, když čteš fórum o zbraních,tak asi víš na co jsou zbraně. Tak nech je bejt a piš do fóra Dr. Radim Uzel radí.

Nemam rád pokrytce co tvrdí,že puška je jen pro zábavu a ne na zabíjení,protože to si můzou pro zábavu koupit slečnu na noc .Tak buď nebudete číst o odstřelu( je to tak jednoduché,prostě to neotevřete) nebo mebudete ostatní urážet.Já osobně,když bych něco odstřelil tak si to nevyfotím,ale každý má právo si vybrat trofej!
Péta

Příspěvek od Péta » 23 črc 2007 09:14

Asi jste někteří zapoměli na co byli střelné zbraně vůbec vynalezeny.Na hraní a zábavu ne!!Tak se nepozastavujte nad tím že s nimy taky, někdo, někdy,něco uloví,nebo zabije. :wink:
Jim

Příspěvek od Jim » 23 črc 2007 10:36

Jenže pánové lov a zabíjení pro zábavu, byť by to byly "jen" myši je podstatný rozdíl. Howgh.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 23 črc 2007 11:46

Jim píše:Jenže pánové lov a zabíjení pro zábavu, byť by to byly "jen" myši je podstatný rozdíl. Howgh.
To je subjektívne, a v debate by sme sa nikdynedobrali k nejakému zmysluplnému výsledku. Proste ty sa na to pozeráš z iného uhlu ako my. Ja chápem ľudí, ktorým je zabíjanie potkanov či myší proti srsti, a netvrdím, že to musí každý schvaľovať. Ide akurát o to, že táto téma je pre fanúšikov lovu (akokoľvek ti to pripadá odsúdeniahodné), a neriešime tu etické aspekty. Takže najlepšie bude, ak tento thread budeš proste ignorovať, a necháš nás, psychopatov, prezerať si svoje úchylné fotky :)
wax11

Příspěvek od wax11 » 23 črc 2007 16:21

strielal som ich na chate ... stači ked im dáš preš pred dieru kôrku z chleba a čakáš trpezlivosť je nutná !! :wink: a nech nikto nič nevraví je ich tam strašne vela darý sa im hodovať uz aj v chate takže preventývne regulačný odstrel je potrebyný 8)
Dírus

Příspěvek od Dírus » 23 črc 2007 17:25

Jo to ti věřim :lol: .Jinak díky za radu mislim že jim za chvíli asi taky pročísnu řady 8).
thrax

Příspěvek od thrax » 24 črc 2007 09:06

kdysi jsem byl v situaci,kdy jsem musel zastřelit mimořádně agresivního potkana.Jenže čím?Vzduchovka se mi na takového macka zdála moc malá,tak jsem použil revolver remington pocket model .31.Jsem mizerný střelec,proto jsem ho strefil až čtvrtou ranou.Dnes už ten revolver nemám,takže bych musel použít asi vzduchovku,jenže tak rychle a blízko se pohybující cíl se mi zdá pro pušku nevhodný.Nebylo by lepší vzít na to vzduchovou pistoli?
wax11

Příspěvek od wax11 » 24 črc 2007 09:30

a myslíš ze vzduchová pištolka by dokazala skolit potkana ? to by sy ho musel moc dobre trafit ale aj tak pochibujem ze by sy ho stým usmrtil :lol: skorej omráčil :twisted:
raduzs

Příspěvek od raduzs » 24 črc 2007 09:44

no, potrebna energia na usmrtenie potkana je ORIENTACNE cca 6 joulov pri zasahu letalnej zony. takze ak by ta pistolka vyprodukovala tych 5-6 joulov, bolo by to pri zasahu medzi oko a ucho mozne. podla mojho skromneho nazoru.
wax11

Příspěvek od wax11 » 24 črc 2007 10:19

to hej ale na aku vzdialenosť by sy po nom s tou vzduchovou pištolou chcel strielat dajme tomu že na 10 metou by sy ho mal možnosť trafit a podla teba by sy ho na tu vzdialenosť trafil dohlavy
:lol: ja som s mojou blowkou trafil moc potkanou a ani jeden nezgegol podla mna sa mu ta diabolka nezarije ani do tela :|
raduzs

Příspěvek od raduzs » 24 črc 2007 10:44

anglicania a americania pouzivaju vzduchove pistole ako tzv. "side gun", to znamena, ze ked zle trafia so vzduchovkou/vetrovkou a korist je este ziva, ale neutecie, dorazia ju pistolou. ak sa korist rychlo hybe, je samozrejme zasah komplikovany.
wax11

Příspěvek od wax11 » 24 črc 2007 11:11

to je dobre trafím velkeho potkana na prucho bude sa ešte plaziť do skrýše dobehnem k nemu vitiahnem vz. pištol a dostrielam ho hajzla :D tak nejak sy to myslel :?: :)
raduzs

Příspěvek od raduzs » 24 črc 2007 12:42

ano, asi tak nejak to myslia.
wax11

Příspěvek od wax11 » 24 črc 2007 12:46

maju to dobre vymyslené to sa musí uznat :wink:
Zamčeno