Glock

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 18 čer 2007 07:56

epetr:
Pokud nekdo chce nosit s nabojem v komore, neni duvod cpat naboj do komory pres vyhozi okenko. Staci zasunout zasobnik a natahnout zaver. Nasledne do zasobniku jeden naboj doplnit.

Hochu az ty jednou budes delat zbrojak... to bude mela :lol:

epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 18 čer 2007 08:09

Já samozřejmě mám zbroják :x

Důvod proč do CZ 50ky někdo cpe jeden náboj přes výhozí okénko nevím.
Asi se jim zdá že vyndavat a zandavat zásobník a pak spouštět kohout je složitější než tam dát jednu přes výhozí okénko a pak zásobník. :? :?

S tím nataženým Glockem koukám :shock: :shock:
Konkrétně včera v noci jsem svou G17ku pucoval a přemýšlel o tom nakolik by bylo bezpečného ho mít natažený v pouzdře.

No...kdo chce kam, pomozme mu tam :twisted: :twisted:

Mimochodem, kdyby chtěl být někdo užitečný, mohl by nahodit odkaz a nebo poslat přes SZ nějakou adresu, kde se dá za rozumné peníze sehnat celá sada pružin do Glocka. Jinak jsem je viděl jednotlivě cca 200,- kč/kus. 8) 8)
Dík.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 18 čer 2007 08:13

Sry, ale pak už nevím jakou zbraň s nábojem v komoře nosit když ne G :?: Otázka je přístup k nošení zbraně s nábojem v komoře. Ale nevidím důvod proč by to u G bylo nebezpečný.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 18 čer 2007 08:17

epetr2008 píše:Já samozřejmě mám zbroják :x
:shock: :shock: :lol:

Jinak G je prave na noseni s nabojem v komore delany.
Ja tedy se musim priznat, ze nenosim. :oops:
vito

Re.:

Příspěvek od vito » 18 čer 2007 09:14

epetr2008: Jen pro upřesnění, Glock s nábojem v komoře není natažený, pouze " přednatažený ", ale to ty asi taky víš. Systém Safe Action ovšem není vůbec nový, akorát byl dlouho zapomenutý.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 18 čer 2007 09:24

....a na spoušti je pojistka.
Také se prováděla celá řada pádových zkoušk...ano...četl jsem PR materiály od Glocka než jsem si ho koupil.

Ale stejně mám ,,trochu" strach :?
Asi jsem srab.... :? nebo prostě protož té zbrani až tolik nevěřím..... :roll: :roll:

Zajímalo by mě, proč to Andy nenosí také natažené.
Resp. zajímal by mě poměr lidí co ho nosí nataženého a co ne.
Jestli to není jen pár odvážlivců :lol: :twisted: :lol: :lol:
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 18 čer 2007 09:57

Nadrcnu si jen jen nekdy. Kdyz to situace vyzaduje. Jinak ne. Neni az takovy duvod. A kdyz na to prijde, k nadrcnuti obvykle dojde relativne rychle.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 18 čer 2007 10:21

A to k vůli bezpečnosti(říkáš si že by to přeci jen mohlo spustit), pohodlnosti(nemusíš pistoli při ukládání vybíjet) a nebo prostě šetříš pružinu?

Myslím to zcela vážně a v dobrém.
Samotného mě to moc zajímá.
A myslím že by to mohlo zajímat i další lidi s mají nebo plánují Glock.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 18 čer 2007 10:29

dafoca: mohu vedet priteli, z ceho sve teoreticke udaje cerpas? Neni to doufam nahodou ona prirucka Vinnetoua, ze ktere si mi doporucoval jednu kapitolu.

Mohu dale vedet, z ceho strilis a jake discipliny? Tedy pokud se jedna o opravdove zbrane a ne plastove pistolky na antiperle.

j.v.h.: nechapu, proc navstevujes fora, tedy pokud se ridis onim: "kdo ví mlčí, kdo neví mluví", protoze to moc prinosne pro ostatni neni.

jspalek: pokud mas pistoli na domaci mazleni nebo na discipliny KVZ, chapu, ze strelba od boku je pro tebe nesmysl. Pro ty, kdo nosi je to jedna ze zakladnich veci.

epetr2008: bojis se nosit nadrcnute G? Mas k tomu nejaky racionalni duvod? Napsal si pouze: "Neříkám že to není bezpečná zbraň, ale...". Co ma tedy pokracovat za tim ale? Pochopil si vubec jak to cele pracuje, vcetne pojistek?
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Arnie

Příspěvek od Arnie » 18 čer 2007 10:44

Kdyz je clovek vohrablo, nebo ma nevhodne pouzdro ...
Ja nosim podobne jako Andy dle situace. Duvod: pohodlnost.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 18 čer 2007 10:47

epetr:
Nejsem liny. Ale proste si cilene nadrcnu jen tehdy, kdyz citim, ze bych si nadrcnout pozdeji uz nemohl/nestihl.
j.v.h.

Příspěvek od j.v.h. » 18 čer 2007 12:05

S474N píše: j.v.h.: nechapu, proc navstevujes fora, tedy pokud se ridis onim: "kdo ví mlčí, kdo neví mluví", protoze to moc prinosne pro ostatni neni.
Tak zkus nejdříve pochopit, a pak psát ...
(možná jsi si ještě nevšimnul, jakým balastem je zaneřáděno prakticky každé vlákno, neboť, kdo neví píše ..., takže by zpočátku stačilo, kdyby to bylo přínosné aspoň trochu - myslíš, že Tvé příspěvky jsou přínosné ?)
dafoca

Příspěvek od dafoca » 18 čer 2007 13:45

S474N píše:dafoca: mohu vedet priteli, z ceho sve teoreticke udaje cerpas? Neni to doufam nahodou ona prirucka Vinnetoua, ze ktere si mi doporucoval jednu kapitolu.

Mohu dale vedet, z ceho strilis a jake discipliny? Tedy pokud se jedna o opravdove zbrane a ne plastove pistolky na antiperle.
příteli,
moje znalosti jsou asi opravdu teoretické. Čerpám z vinnetoua, kobry 11, komisaře rexe, teďka jsem viděl tucet statečných, taky rambo 3 není špatný film... :shock:
Jinak, můžeš/můžete se na mě vytahovat, disciplínu nestřílím žádnou, zbraň mám walther p88c. Já nejsem žádný ostrostřelec a ani v práci zbraň nepotřebuju.

Ale zajímalo by mě, při jakých příležitostech mají u sebe zbraň ti z vás,kteří trénují střelbu od pasu a nosí náboj v komoře. Já si ji např. beru, když jdu večer fotit do různých okrajových částí ov a tam není zrovna bezpečno. Náboj ne v komoře. Můžete mi někdo prosím přibližně konkrétně popsat,v jaké situaci bych měl mít pod ramenem zbraň připravenou k rychlému výstřelu? Pokud se tím samozřejmě neživím, a to S4T4N jakožto IT otrok (viz profil) asi nebude?
Dále by mě zajímalo, jestli vy, kteří jste připraveni střílet od pasu a bez natahování závěru už jste někdy zbraň použili, jak probíhalo vyšetřování toho incidentu, jaké byly následky pro vás, případně pro postřeleného, jestli i po téhle zkušenosti jste ochotni zbraň znovu použít?

tyhle otázky mě totiž vždycky napadají, když mi někdo tvrdí, že nosí náboj v komoře, trénuje střelbu od pasu, a nepřímo tvrdí, že to tu je jak na divokém západě, střelci mají kolty proklatě nízko a neváhají je použít, a šerif řeší případy individuálně a spravedlivě.

ale berte to jako příspěvek do debaty, nechci nikoho naštvat.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 18 čer 2007 14:03

..raději jsem to přepsal...

-pistole připravená k ráně se může hodit
-míření od pasu se také může hodit

Příklady: Málo místa, málo času

Vyběhne na tebe nastartovanej pitbul z vrátek.
Zakousne se ti do ruky a pak natahuj zbraň.

Přepadně tě někdo v parku a řekne:"Daj penize a pak zemreš gadžo!!!"

V takovém případě se může hodit umět i střílet z pouzdra pistole.
Důležité je se trefit takříkajíc do černého, aby už nevystřelil.

A co se týče soudu: Pravdu má obvykle ten kdo to přežije.
Jinak u soudu není důležitý stav pistole před akcí, ale co se opravdu stalo.

Představ si že budeš koktat: vytahoval jsem pistoli, zandaval zásobník, natahoval, mířil na něj a pak ho zastřelil .... asi skončíš za katrem.

Nebo řekneš: Vystřelil jsem od pasu jednu ránu, abych si zachránil holý život. Chtěl jsem ho jen zastavit, protože jinak by mě tou sekerou zabil.

Ale uznávám, nejsem odborník a moje názory jistě nemohou být směrodatné.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 18 čer 2007 15:17

hosi, neni nad SA/DA u gloka mas na vyber bud mis stlacenou pruzinu a nicit ji nebo muset natahovat a to je oboje na pytel. s SA/DA si natahnu naboj do komory vypustim kladivko a je to- bezpecne, 2,5 kila o bundu nanatahnes :lol: pruzinky sou v klidu a v pripade nutnosti jen stisknu na DA- pripada mi to naprosto idealni :wink:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Odpovědět