S474N píše:jspalek: nejedna se o kompenzator, ale o port. Jeho funkcnost s tovarnim FMJ je nulova. Z toho vyplyva, ze je naprosto k nicemu. Akorat splodiny zasiraji mouchu a mohou obtezovat i v obliceji (priklad strelba od pasu).
zdar,
miluju jidi, kteří svůj názor jasně položí stylem, že už přes něj nejede vlak, navíc píšou hlouposti. Můžeš tomu říkat port, magna-port nebo kompenzátor, faktem je, že záměrem je kompenzovat, čili doslova vynahradit, v tomto případě zdvih zbraně po výstřelu. Míra jeho funkčnosti s některým nábojem logicky nemůže být nulová, princip výstřelu je snad vždycky stejný, ne?? U cvičného náboje s pružinkou místo zápalky rád uznám nefunkčnost tohoto KOMPENZÁTORU. A že to zasírá mušku, to je problém, který mě opravdu moc pálí, taková zasraná muška v kritické situaci udělá své! CHA!! Ale jsem přístupný debatě, můžeš mě opravit, ale nejdřív si z něčeho takového zastřílej, pak se na to pořádně podívej, pak si o tom ještě něco přečti a pak proboha poučuj. A nádavkem procvičuj střelbu od pasu, doporučuju vinnetoua-kapitola o kolenní střelbě, to je něco podobného.Zabanujte mě za trest, tečou mi z toho nervy!!!
TO JSPALEK: na akci jsem odpálil 50 ran pravděpodobně z typu, který zmiňuješ (delší hlaveň, stavitelné mířidla, KOMPENZÁTOR). Opravdu to stříkalo do očí tak, že jsem pak z brýlí čistil připečené černé tečky. A kromě jiného ta zbraň stála za pytel, snad to bylo špatnou údržbou, s továrními sb dvě zaseknuté hilzny, a hlavně záhada, když byl závěr v zadní úvrati a zarazil jsem tam plný zásobník, závěr sjel dopředu, jako bych zmáčkl tlačítko záchytu. Taková míra automatizace tu u pistolí opravdu ještě nebyla.