NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 dub 2007 14:35

2milius:
V rámci zákona je to do 180m/s. A to si myslím, že jestli to dává těch 160m/s v základu, tak těch dvacet metrů navíc by šlo snadno. Té vzduchovce by to slušelo.
To by bylo aby to nebylo. :wink:

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
milius

Příspěvek od milius » 24 dub 2007 14:40

..............
Naposledy upravil(a) milius dne 11 čer 2009 18:34, celkem upraveno 1 x.
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 24 dub 2007 15:28

Asi to tak opravdu udělám a počkám si na tu čtyřiapůlku, sichr je sichr :) Ježiš marjá néé, obrázek té pažby jsem našel na netu, kdybych todle dokázal tak si pískám, ale napodobit to můžu zkusit, za to dám prdlačku :D
Já už jsem to sice psal ale to je fuk, ten zásobník nechci prodlužovat anitak kvůli nějaké óbr zásobě plynu, spíš proto, že tam stejně bude to pažbení až dokonce, tak mi příde, že to k sobě půjde tak nějak líp spasovat, když bude do konce i ten tubus zásobníku.
Co se týče plnění, tak to budu provádět nejspíš jenom z láhve právě skrz ty rychlospojky. O plyn se bát nemusím toho budu mít z vyřazených hasičáků spousty a kdyby nějakou náhodou zrovna nebyly hasičáky, tak mi kluci nějakou láhev nafoukaj. Takže kdybyste měl někdo zájem o CO2 z Prahy 4, Kavčích hor, tak klidně dejte vědět a nějak to uděláme :D

Jenda
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 dub 2007 16:02

Mi ta puška byla nějaká povědomá a už vím čím. Je to puška od Stiftera z Poličky, on dělá takové hodně zakřivené revolverové rukojeti. :wink:

Jinak si myslím, že nemusíš na nic čekat, normálně si pro ni dojeď třeba do JGS ve Strašnicích nebo si ji objednej tady na gunshopu a do konce týdne je doma.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
blazej

Příspěvek od blazej » 24 dub 2007 20:50

zdar vsetkym,

tak uz ho mam doma :D asi prve QB 78 .177 na slovensku, hned som tam dal (kubajzzovu deltu) no nema to chybu, teraz budem musiet pouvazovat nad tov redukciov na plnenie u nas su ti bombicky dost drahe 25-30 sk, no ked to so mna opadne dam sem foto, ozaj zda sa mi ze uzaver pri zatvarani ide dost tazko ma to tak bit? lebo v nedelu som strielal z TAU 200 a tam to islo lahucko tak teraz neviem .

p.s. to stretnutie vzduchovkarov bolo urcite super, budem musiet zozbierat taku partu aj u nas na Slovensku a potom to mozno spravime medzinarodne :D :D :D

tak zatial
caf
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 25 dub 2007 00:00

no asi ta sklamem ale uz tu ktosi spominal ze si tu QB78 kupil v Gunshope a nehal na Slovensko poslat, cize si myslim druhy ... :wink:

veru , keby tie stretnutia vzduchovkarov neboli tak daleko, keby boli niekde blizsie, aspom na Morave, ani ja nevaham sa zucastnit
polpol

Příspěvek od polpol » 25 dub 2007 15:36

tomcat píše:no asi ta sklamem ale uz tu ktosi spominal ze si tu QB78 kupil v Gunshope a nehal na Slovensko poslat, cize si myslim druhy ... :wink:

veru , keby tie stretnutia vzduchovkarov neboli tak daleko, keby boli niekde blizsie, aspom na Morave, ani ja nevaham sa zucastnit
Treti , vlastnim ju od vianoc od JGS ! /KE/
Adlazka

Jak rozdělat QB78?

Příspěvek od Adlazka » 25 dub 2007 16:20

Mohl by mi někdo popsat, jak llze rozdělat tuto pušku? Spoušťový mechanismus oddělán, zadní zátky též, nabíjecí páka též, spona hlavně - zásobník plynu odsunuta a stále to někde drží, Nechci něco pokazit, protože chci podložit bicí pružinu, aby vyfoukl zbytek plynu při malém ztlaku v zásobníku. Dík -AD-
blazej

Příspěvek od blazej » 25 dub 2007 20:44

no je jedno kolky som bol, ale som rad ze sa nam to tu na Slovensku zacina rozrastat ked to takto pojde dalej mozeme fak coskoro spravit aj mi stretnutie no super nie? :D :D :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak rozdělat QB78?

Příspěvek od Nakadah » 25 dub 2007 20:57

Adlazka píše:Mohl by mi někdo popsat, jak llze rozdělat tuto pušku? Spoušťový mechanismus oddělán, zadní zátky též, nabíjecí páka též, spona hlavně - zásobník plynu odsunuta a stále to někde drží, Nechci něco pokazit, protože chci podložit bicí pružinu, aby vyfoukl zbytek plynu při malém ztlaku v zásobníku. Dík -AD-
Musis sundat i hlaven, pod komorou je ukryt sroub drzici to po kupe. Bacha! Jak budes pretahovat dva o-krouzky tesnici hlaven pres tu diru po cerviku, delej to pomalu! Jinak si o ten ostry okraj zavitu smiknes kousek o-krouzku a uz to pak spatne tesni. Ja si proste pomohl tycinkou a tlacil krouzek zpet jakoby do drazky v hlavni, a tak sem pres okraj presel v pohode. Pro zpetnou montaz plati to stejne. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
dodo

Příspěvek od dodo » 28 dub 2007 23:14

Ahoj. Má někdo na naší pušce kompenzátor? Ja vím že je to ptákovina,ale mě se to líbi. Potřeboval bych nějaký náčrtek.
Voris

Příspěvek od Voris » 29 dub 2007 08:19

Obecně se nechá říct, že doma vyráběné kompenzátory pušce na přesnosti moc nepřidají. Spíš naopak. Řešením by mohl být nákup kompenzátoru od firmy Aeron a jeho následná odborně provedená montáž puškařem.
Nikdy neházej flintu do žita.
pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 29 dub 2007 15:12

Něco k problematice kompenzátorů u vzduchovek, přitom vynechám běžné pružinové vzduchovky.

1) čím je větší úsťoťový tlak při výstřelu, tím je účinek kompenzátoru větší a důležitější. Jinými slovy čím je hlavěň delší, pozbývá mírně na významu...., větší rychlost střely a nižší tlak.

2) Každá správně aplikovaná konstrukce kompenzátoru i ta nejjednodušší je lepší než žádná, kompenzátor má několik účinků:
- ovlivňuje těžiště, tedy rozložení váhy zbraně a rozložení hmoty hlavně, tedy její kmitání, jak negativně tak pozitivně
- ořezává, odděluje, usměrňuje a zkracuje výtokový kužel plynů za střelou, omezuje nucený pohyb zbraně při výstřelu předozadní i zdvih, vždy pozitivně
- zmenší rozkmitání střely opouštějící hlaveň a střela je dříve na kratší vzdálenost od hlavně stabilní, vždy pozitivně na přesnost
- zmenšuje hluk výstřelu, u CO2 předávkovaných zbraní jev velice pozitivní
- čím je konstrukce kompenzátoru složitější tím je jeho nastavení jednodušší, ale účinek na přesnost výstřelu se obvykle snižuje.

3) nastavení kompenzátoru, teď možná některé zklamu, další se mnou třeba nebudou souhlasit, ale zkušnosti mám prostě takové
- vnitřní průměr kompenzátoru by se měl pohybovat 5 mm (nejlépe) 5,5 mm (nejvýše)
- čelo u vnitřního otvoru by mělo být dokonalového tvaru, kolmé a jeho okolí by mělo umožňovat volný a symetrický odchod oříznutých plynů do stran
- protože střela vyletuje z vývrtu nepatrně šikmo směrem a úhlem závislým na smyslu, strmosti stoupání a úsťové ryclosti střely, je vhodné především těsnější ovor kompenzátoru tomuto jevu přizpůsobit - vyosit
- materiál čela by měl odolat v mezním případě otření střely, neměl by být tedy moc měkký a lehce deformovatelný
- vícekomorový kompenzátor by měl být uvnitř snadno čistitelný
- kritická je vzdálenost ústí hlavně a vstupního otvoru kompenzátoru, závisí již na výše uvedeném. Optimální vzdálenost se mění s úsťovou rychlostí a s tvarem, druhem střely
- dobře fungující kompenzátor u vzduchovek může snížit i o několik % úsťovou rychlost ;-(, ale může zlepšit seskupení zásahů o několik desítek%!

Vhodných konstrukcí je Internetu poměrně dost. Nejjednodušším příkladem je vnější trubka u vzduchových pušek přeshující hlaveň o několik decimetrů, jejíž konec nese mušku. Jednoduchý a účinný je např dle obrázku
Přílohy
P4280023.JPG
pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 29 dub 2007 15:25

No, ještě přidám trošku složitější. Taky pěkně funguje.

Doplňuji jen, že nic nevyrábím a neprodávám. Přeci vás nepřipravím o tu největší radost, kterou je vlastnoruční výroba a experimentování ;-)
Přílohy
P4280026.JPG
P4280029.JPG
dodo

Příspěvek od dodo » 29 dub 2007 19:54

pro pbrejsa
díky za obsáhlou informaci.vidím, že je to celkem náročné na vyladění.nemám moc možnosti experimentovat, tak jsem hledal na netu nějaký návod nebo výkres. dopadl jsem bídně - nic jsem nenašel. tak se budu muset obejít bez něho.
Odpovědět