NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 19 dub 2007 00:57

Kubajzz píše:Byl by někdo ochoten se ujmout výroby té spojky mezi hlavní a zásobníkem plynu z hliníku nebo něčeho podobného? Ten plast je nanic, hýbe se to. Myslím, že je to na té vzduchovce nejproblematičtější díl s velkým vlivem na přesnost. ...
asi myslis toto http://store.airgunforum.ca/product_inf ... e4d251b11b
Obrázek
ze by to bolo hodne 30 CAD ? ja myslim ze problemom je iba zohnat dostatocne velky vrtak a za necelu hodinku to je hotove

mna napadlo vyvrtat s maximalne velkym vrtakom co zozenies tie 2 diery, a potom rucne pilnikom ich zvecsit na pozadovanu velkost
pripadne dalsia moznost, ktoru by som asi volil ja, je pouzit vrtak co uz mas doma a navrtat tych dier co najviac a najtesnejsie vedla seba po celom vnutornom obvode, aby sa spravil akoze "kruh" a po preseknuti hran medzi kruhmi sa odstranilo co najviac nechceneho materialu a potom len pilnikom upravis hrany do kruhu a vyhladis
asi nejak tak si tie navrtane otvory predstavujem ako som sa to pokusil nakreslit v prilozenom subore...
Přílohy
drziak.JPG
drziak.JPG (5.6KiB)Zobrazeno 5859 x

jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 19 dub 2007 10:22

pro nakadah a pbrejsa :

Děkuju vám za trpělivé vysvětlování, už jsem celkem v obraze, ač povoláním hasič, jsem neměl o těchto vlastnostech CO2 tušení a myslel jsem si že se chová podobně jako vzduch. Závěr je teda takový, že při přepouštění CO2 z tlakové láhve do vzduchojemu zbraně za normálních teplotních podmínek, není potřeba používat redukční ventil a jen se otevře ventil na láhvi a plyn se přepustí, jak prosté :D

Co se týče výroby toho cípantu na uchycení hlavně k zásobníku CO2, tak si myslím že nějaké vymýšlení obvrtávání malým vrtákem, pak nějaké sekání a nakonec pilování pilníkem je úplný nesmysl, počkejte až sem koukne nějaký obráběč a ani nemusí pracovat na CNC strojích. Pro něj je výroba takovéto součástky uplnou rutinou. Pokud by se tu žádný neobjevil, tak určitě někdo z vás nějakýho dvorního obráběče máte, jen já vím aspoň o 3-4 lidech, kteří to klidně udělají, otázkou je kolik by si za to mohli říct :?: :?:

Zatím QB ani tu její US obdobu co jsem presentoval výš nemám, tak prosím berte na vědomí, že jen blbě teoretizuju, ale napadlo někoho nechat si udělat nějakej tubusovej nástavec na prodloužení zásobníku CO2 na celou délku hlavně? Myslíte si že je to reálný ?

Dík všem Jenda.
milius

Příspěvek od milius » 19 dub 2007 11:05

.........
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 02:45, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 19 dub 2007 11:20

Tak to by me zajimalo jak budete propichovat ctyri bombicky najednou..kdyz byl problem propichnout dve. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 19 dub 2007 11:58

2Tomcat:
To je přesně ono. Něco takového mám na mysli. Akorát bych tam přidal ještě jeden až dva červíky z boku, které by fixovaly i hlaveň a ne jen zásobník plynu, jestli to dobře vidím.
Znáte někoho, kdo to zvládne?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
milius

Příspěvek od milius » 19 dub 2007 13:07

..........
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 02:46, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 19 dub 2007 13:29

milus> jo aha takze chces kver na 150ran :D dobre proc ne :) jeste k tomu nejaky vysokopacitni podavac streliva 8)

Btw. mluvil sem s kamaradem, vnejsi obrys by se riznul vodou, vnitrek projel frezou - rekl sem predbezne cca 20ks. Zkreslim to a v pondeli bych vedel cenu. Bude zajem o 20ks? Cim vic kusu tim lepsi cena. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 19 dub 2007 13:42

Já bych vzal jeden.
A možná, že pak ještě jeden, pořád přemýšlím nad tou .22. :wink:
Červíky si tam dám sám.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 19 dub 2007 15:54

pro Kubajzz

Nejsem si jistej, jestli jsem prolezl všechny příspěvky ale nikde jsem nenašel jak dopadl prototip té tvé pažby, máš už to hotové??

Co se týče toho nástavce na zásobník CO2, tak by to snad až tak velkej problém být neměl, prostě si nechat z duralu vytočit tubus o odpovídajícím vnějším průměru se závitem na konci ( jestli je teda stávající zásobník uzavíratelní zátkou na závit, což nevím protože jsem zatím asi jedinej co sem něco píše a přitom QB nemá a ví o tom vlastně prd :D :D ) a s ventilkem na plnění z láhve na druhým konci. Samozřejmě tydle úvahy jsou nejspíš reálné pouze v případě plnění z tl. láhve.
No a protože se mi hóódně moc líbí celopažbený zbraně, tak bych asi při následný výrobě pažby udělal i předpažbí na celou délku prodlouženého zásobníku, potažmo hlavně. To by asi byla teprve paráda.
honda

Příspěvek od honda » 19 dub 2007 18:32

Nechci někomu rozmlouvat vytvoření velkokapacitního zásobníku CO2. Možná by lepší řešení bylo zmenšení (zkrácení) původního a při střelbě našroubovat bombu a po střelbě ji zase vyndat. Ale taky si myslím, vůbec nejjednodušší je vždycky si do zásobníku připustit, je to pár vteřin. S malýma bombičkama se do nedá vůbec srovnávat a ty už bych použil jen v nouzi největší. h
Vik

Příspěvek od Vik » 19 dub 2007 19:19

Nak:
O tu kovovou spojku mezi hlavni a valcem bych mel urcite taky zajem, to je vec ktera se mi hrube na te pusce nelibi.
Zatim sem to nechal nakrivo tak jak to je, miridla sou na hlavni, tak na kratkem testu v nedeli to nijak nevadilo, ale vypada to hrozne:/
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 19 dub 2007 19:24

Jasně, mě to zase až tak nenapadlo kvůli tomu, že bych měl kdovíjakou zásobu plynu, spíš v návaznosti na to že bych chtěl spáchat to celopažbení.
honda

Příspěvek od honda » 19 dub 2007 21:05

jendabenda- jasny, chápu
borek simon

Příspěvek od borek simon » 19 dub 2007 21:46

Mám QB 4,5 koupené v Praze u JSG ve Vršovicích za 2500. Ten krám můžu jen pochválit, ale v diabolkách moc velký výběr nemají a puškohledy také nic moc. Tento týden jsem jel do Turnova. Je tam suprový krám, majitel p. Jiránek a má tam QB za 2300 a nabídku střeliva od JSB. Za ušetřené peníze si tam člověk hned může koupit Exacty, 105 Kč za krabičku 4,52. Jinak dle rady Kubajze je na QB vhodný puškohled Delta 4x32. Ten kluk nekecá. Měl jsem toho v ruce víc, ale tohle je za ty prachy (1690 v Praze u f. ELTY) to nejlepší co jsem viděl.
pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 20 dub 2007 06:13

tak 4 bombičky, to je snad bzzzzzz. Vono i dve je dost. Nejlepší řešení by bylo udělat šikmý napouštěcí ventil. To s automobilním ventilkem nebude asi dobře fungovat, kůli přítlaku pružinou nemusí přetékat kapalina. Viděl jsem to na nějeké pušce pro biatlon, snad profesionalní výrobek od Lověny nebo od Tau Brno. Nevím, jaké je rozměrové zakončení nádržky QB78, ale snad by to neměl být problém. V nejhorším by se dal vytočit na soustruhu s prodlouženým krčkem a pak šikmo vyhnout, aby se vešla kiveta.
Jiný problém, který se přímým napuštěním kapalného plynu může způsobit, je , že se tento kapalný plyn bude při běžné manipulaci s puškou vlévat do prostor kam nepatří a každá rána bude pak jiná. U napíchnutých bombiček to tolik nehrozí, protože plyn většinou vystupuje z bombičky těsnou škvírou mezi jehlou a propíchnutým těsněním. Ale třeba je to jen lichá obava a problém nebude tak horký.
Odpovědět