NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 20 dub 2007 08:45

Dobrý ráno :D
Zas prosím vemte v úvahu že tu kecám o něčem co jsem ještě neměl v ruce, ale nebylo by možné použít klasickou vysokotlakou nastrkávací rychlospojku ??

pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 21 dub 2007 06:11

Dobrý ráno
Zas prosím vemte v úvahu že tu kecám o něčem co jsem ještě neměl v ruce, ale nebylo by možné použít klasickou vysokotlakou nastrkávací rychlospojku ??
--------------------------------------------------------------------------

sice nevím, co je to klasická vysokotlaká rychlospojka. Pokud ale myslíte na rychlospojku např podle http://www.paintballshop.cz/zbozi/137-quick-disconnect, tak asi jo. Ta by se měla otvírat nasunutím a snad skrz ní kapalný plyn proteče. Menší konec adaptovat na nádržku plynu pušky a druhý na kivetu s uzavíracím ventilem.......

Doplněno 21.4.07 18:37 - Jo máte pravdu, část se záklopkou musí být na pušce, jinak by plyn po rozpojení zase vyfouk. Ta moje róza! Záklopka rychlospojky se musí pohybovat vlastní vahou, aby plyn mohl do pušky přetéct. Nemá záklopka přidržovací pružinku?

Nejsem si ale jist, pokud bude rychlospojka nasunovací a nádržce pušky tlak, zda půjde lehce nasunout. S tím zkušenosti opravdu nemám. Pouze se šroubovacím provedením.
Naposledy upravil(a) pbrejsa dne 21 dub 2007 18:35, celkem upraveno 2 x.
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 21 dub 2007 09:13

pro pbrejsa:
Dobrý den,

neznám konkrétně ty rychlospojky co jste poslal, ale předpokládám že pracují podobně jako klasické rychlospojky na rozvody vzduchu, nebo plynů obecně. Pokud tomu tak ale je, musí být ta větší uzavírací část rychlospojky na zásobníku vzduchu a ta menší, což je vlastně jen nátrubek, tak ta musí být na hadici od zdroje, který je opatřen kohoutem. jen letmo jsem zkusil najít nějaké fitinky pro rozvod plynů a mělo by to vypadat následovně, přičemž vnější závit na konkrétně této rychlospojce je M12. Cena kompletu těchto rychlospojek by se měla pohybovat kolem cca 150 kč.

Přeji hezký den Jenda.
Přílohy
maly_1170136806.jpg
maly_1170136806.jpg (1.74KiB)Zobrazeno 5482 x
maly_1170137194.jpg
maly_1170137194.jpg (1.62KiB)Zobrazeno 5482 x
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 23 dub 2007 17:17

Hlásím překonaný osobák s QB78.
A je to 208m/s s JSB Exact 4,50 tj. 11,8J. :lol:
A rovných 200m/s s JSB Exact Heavy tj. 13,4J.

Vůbec jsem si všiml, že ty heavy z ní lítaly průměrně jenom tak asi o 5m/s pomaleji než normální exacty.
Takže bych řek, že pro CO2 pušky je těžší střelivo lepší.
S tím CO2 je to jako s náklaďákem, moc to nerozfofruje, ale zvládne těžký náklad. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
myzrael

Příspěvek od myzrael » 23 dub 2007 17:24

Kuba

koukám že už se ti holka docela zajela :) , s těmi heavy pěkný, je to zajímavý, díky za test..
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 23 dub 2007 18:44

pro Kubajzz

Pokročil jsi nějak ve výrobě té pažby?? Celkem by mě zajímalo jak to dopadlo QB už mám skoro doma, tak ještě zbývá vymyslet finální podobu pažby a nějak to zkusit spáchat :-) Se dřevem si ale celkem rozumím tak uvidíme :-) Moje představa je asi takováto.

Ještě jedna věc: jak se chová QB v ráži 5,5mm. V příbrami, kde jsem si jí objednával mi omylem přivezli místo 4,5mm pětapůlku, tak nevím jestli to mám vzít a nechat, nebo jestli to mám vzít a jestli k tomu půjde 4,5mm hlaveň dokoupit a nebo jestli je mám trošku prudit, na tu 5,5 se vykvajznout a počkat si na další čtyřiapůlku :?: :?:

Dík všem Jenda
Přílohy
leva.jpg
prava2.jpg
dodo

Příspěvek od dodo » 23 dub 2007 21:26

pro kubajzz
výborné parametry. povídej, přeháněj jak jsi toho dosáhl. co nato řílaly bombičky. kolik ran dáš na klasickou náplň?
honda

Příspěvek od honda » 23 dub 2007 21:41

Našel by se majitel QB78 4,5 na území mezi Dačicemi, Jihlavou, Brnem a Znojmem za účelem porovnání střelby s 5,5 ?
milius

Příspěvek od milius » 23 dub 2007 21:43

...............
Naposledy upravil(a) milius dne 11 čer 2009 18:35, celkem upraveno 2 x.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 dub 2007 11:02

2jendabenda:
Pažba je v přesně stejném stavu jako je na těch fotkách, zatím jsem na to nešáh, ale příští týden snad budu mít dovolenou, tak uvidím, jestli něco spáchám.

2dodo:
Je na tom tuning, co jsem popisoval pár stránek zpátky.
Ran dám pořád stejně, kolem 70. Já jsem na tom prakticky žádné zásadní úpravy nedělal, všechno to bylo jen vyladění, zaměřené na zefektivnění využití energie stlačeného CO2, takže spotřeba se nezvedla. Podle mě se spotřeba zvedne pouze při zesílení bicí pružiny. Sice tam mám dvě malé podložky, ale nemyslím, že by to mělo až takový vliv. Prostě to musí být všechno sladěné, nemá cenu tam pouštět plyn, který se nijak nevyužije a jenom fičí z hlavně, když už je diabolka dávno pryč.

2milius:
To je tvoje foto. :lol:
Ta tvoje pažba je fakt parádní, musel jsem se na ni pořád dívat.
A upravoval jsi něco i vevnitř? Ta rychlost si myslím by měla být větší, i když je to dvaadvacítka.
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 24 dub 2007 11:27

Co si teda myslíte o QB ve dvaadvacítce, má to cenu, nebo si mám raději počkat na čtyřiapůlku, nebo si mám vzít 5,5 a zkusit k ní dokoupit 4,5mm hlaveň??
Dík za názory Jenda.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 dub 2007 11:37

To je těžká otázka. Budeš muset počkat až koupím i .22 a pak ti to povím. :wink:
Být tebou tak bych počkal na .177, ta .22 je pro fajnšmekry, co si s tím budou hrát dál. Ber .177, to je klasika a pak uvidíš.

Dokoupit hlaveň k QB78 je v našich podmínkách scifi. Kromě toho to nestačí, musel bys měnit i závěr, ta zasunovací tyčka s těsněním bude mít jiný průměr. Prostě vzhledem k ceně té vzduchovky je lepší koupit ještě jednu.
jendabenda

Příspěvek od jendabenda » 24 dub 2007 11:48

Co myslíš tím hrát si s tím dál :) Jestli nějaké další ladění tak to je samozřejmost, už jsem se vlastně rozhodl i pro to nastavení zásobníku vzduchu na celou délku hlavně, jako plnící ventil použiju tu rychlospojku viz obrázek vejš a zkusím se dát i do tépažby viz obr. vejš.
Zkrátka pohrát bych si s tím chtěl co nejvíc a hlavně co nejlíp, když už to budu jednou dělat tak asi pořádně :D

Jenda
milius

Příspěvek od milius » 24 dub 2007 14:24

...............
Naposledy upravil(a) milius dne 11 čer 2009 18:35, celkem upraveno 1 x.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 dub 2007 14:26

2jendabenda:
Tím hraním myslím právě to. :wink:
Asi takhle, každému je jasné, že když letí 200m/s .22 diabolka, tak je to lepší než když letí 200m/s .177 diabolka. Ovšem s .177 diabolkou tu hranici dosáhneš daleko snadněji a s .22 diabolkou jí pravděpodobně nedosáhneš nikdy. Takže je potřeba vyzkoušet kam se dá s .22 dojít. A to nevím, jenom tuším. Ale zároveň nezaručuju, že to bude lepší a že co se povede na jedné vzduchovce, to se povede i na druhé.
Vem .177 a budeš spokojený, nestane se ti, že budeš nadávat, že ty diabolky lítají po parabole jako vystřelené z praku. Kromě toho .177 diabolky jsou levnější a na zásobník vystřelíš o trochu víc ran (asi o deset).

Zásobník bych neprodlužoval, těch 70 ran mi připadá tak akorát. Spíš bych přemýšlel o nějaké lepší (levnější) možnosti plnění, do toho stávajícího zásobníku vejde plynu dost.

Jiná pažba by té vzduchovce pomohla dost.
Tu na fotce jsi dělal ty?
Odpovědět