NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No Honda zatim zrejme kresli, nicmene ja dnes vyrabel novy mezikus. Bohuzel doma nemam zadny soustruh nebo frezu, a ani sem nemel vhodny material. Nasel sem jenom kus zebirkove vyztuze do betonu pr.17mm. Takze sem si zabrousil 25mm dlouhy kousek a vyvrtal dve dirky pr. 2mm a hloubky 6mm. Jehly jsou vyrobene z trnu trhaciho nytu, i kdyz by to mozna chtelo o neco tvrdsi material. jejich cela delka je 12mm, z toho 6mm je osazeni a 6mm je cely konus az do spicky. Nakonec jsou vlepene do mezikusu sekundovym lepidlem. Chtel sem je tam naletovat, ale nemam spravnou pajeci kapalinu.
Testy dopadly uspesne (zlikvidoval sem celou krabicku 7g bombicek
). Staci vlozit bombicky s mezikusem a zasroubovat az nadoraz. Pak povolit 2-3 otacky a naprazdno 2x 3x vystrelit. Bohuzel jsem zjistil, ze spodni propichovac pri vystrelu narazi az na dno bombicky. Tak nevim nakolik je to na zavadu. Na polovine bombicek je na dne mala tecicka. Ten naraz zjevne povoli sevreni jehel v zatkach a obe bombicky uvolni CO2 do zasobniku. V podstate ty dve sifonovky staci na 20ti ranny online terc + 5ran jako nastrel. Zbytek nejakych 10-15ran uz klesa nastrel. Kazdopadne je to porad levnejsi nez ty jednorazove 12g bombicky. Nak
PS. jeste sem se hrabal ve vycisteni QBcka, zmeril sem o-krouzky na hlavni - rozmer 8x2mm tam jde krasne (a tesni), mozna jeste 8x2.5mm by sel. Jen je treba opatrne pri prechodu o-krouzku pres diru po cerviku zajistujici hlaven - hrana umi krasne strihat gumu
Testy dopadly uspesne (zlikvidoval sem celou krabicku 7g bombicek

PS. jeste sem se hrabal ve vycisteni QBcka, zmeril sem o-krouzky na hlavni - rozmer 8x2mm tam jde krasne (a tesni), mozna jeste 8x2.5mm by sel. Jen je treba opatrne pri prechodu o-krouzku pres diru po cerviku zajistujici hlaven - hrana umi krasne strihat gumu

CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
plnění QB
hondo - zdá se to jednoduché, ale myslím, že připojením bombičky na původní zátku s propischovačem muselo dojít k jejímu nevratnému poškození.? Navíc musíš mít bombičku stále připojenou. Nebo máš ve vyrobeném nástavci ventil?
Já to řeším náhradou zátky s propichovačem ventilem z bombičky, kterou máš na QB připojenou. To mi pomocí redukcí umožní plnit pušku jak z hasičáku, tak i z velké bombičky a střílet s nasazenou bombičkou či bez ní. Proto potřebuju dobrého soustružníka.
Jinak souhlasím s tím, že používání našich sifonek je otravné i když mi již propichování jak dvou najednou, tak i jedné funguje bez problémů.
To stálé šroubování zátky mě rozčiluje.
Po vystřílení asi 500 diabolek musí konstatovat, že mnohem výkonnější lámačka Gamo stojí v koutě a asi tam ještě chvíli zůstane.
QB mě chytla - alespoň do doby, než vyrobím přepouštěcí ventily a redukce.
Já to řeším náhradou zátky s propichovačem ventilem z bombičky, kterou máš na QB připojenou. To mi pomocí redukcí umožní plnit pušku jak z hasičáku, tak i z velké bombičky a střílet s nasazenou bombičkou či bez ní. Proto potřebuju dobrého soustružníka.
Jinak souhlasím s tím, že používání našich sifonek je otravné i když mi již propichování jak dvou najednou, tak i jedné funguje bez problémů.
To stálé šroubování zátky mě rozčiluje.
Po vystřílení asi 500 diabolek musí konstatovat, že mnohem výkonnější lámačka Gamo stojí v koutě a asi tam ještě chvíli zůstane.
QB mě chytla - alespoň do doby, než vyrobím přepouštěcí ventily a redukce.
tyry>pravda...634ka taky stoji v pouzdru v koute. Sice ma pro me lepsi pazbu nez QB, ale s QB se mi proste lepe strili. Za ten prodlouzeny vikend sem zlikvidoval 10ks 12g bombicek (tech 195kc bylo pekne fuj
), krabicku klasickych sifonovek...hromadu online tercu a cela krabicka boxeru uz taky zeje prazdnotou. S QBckem to proste mizi sakra rychle...Nak

CZ 634 .177
přepouštěč QB
Ahoj, kreslit se mi nechce, mustr máte všichni tak mu vemte míru sami-propichovač jsem zachoval a podle něho udělal mosazný díl. Jediný zásah do originálu je vyvrtání díry o pr. 8mm do převlečné matky. Do nově vytvořeného mosazného uzávěru je zaletovaný vhodný ventil z duše od náklaďáku. V 1. verzi se dá použít normální vetilek našroubovaný do toho ventilu. Po naplnění QB se ale musí chvíli počkat až ventilek rozmrzne aby dobře uzavřel až se odpojí bombička a nepodcházel. U tohoto systému se dá ventilkem tlak vypustit.
2. verze je bez tohoto šroubovacího ventilku a zpětný ventil je vytvořen na tom vnitřním konci. Nebudu popisovat, z obrázku vidíte zvětšené provedení bicyklového ventilku kde ventilgumku nahradila plynová hadice. U tohoto provedení nejde tlak vypustit a odhadnout množství plynu při plnění, které vystřílíme se těžko podaří. Přepuštění plynu je velice rychlé, bombička se může hned odpojit. Kdo by nepořeboval tak velkou náplň tak si zmenší objem komory u flinty a podle toho o kolik tak o to častěji bude plnit. Neptejte se kolik to dá ran na naplnění, nevím, je to hodně a pořád pere. Ještě jsem nenapsal, že k utěsnění jsem použil O-kroužek rozměru 14x18 na ramínko k vodovodní baterii.
2. verze je bez tohoto šroubovacího ventilku a zpětný ventil je vytvořen na tom vnitřním konci. Nebudu popisovat, z obrázku vidíte zvětšené provedení bicyklového ventilku kde ventilgumku nahradila plynová hadice. U tohoto provedení nejde tlak vypustit a odhadnout množství plynu při plnění, které vystřílíme se těžko podaří. Přepuštění plynu je velice rychlé, bombička se může hned odpojit. Kdo by nepořeboval tak velkou náplň tak si zmenší objem komory u flinty a podle toho o kolik tak o to častěji bude plnit. Neptejte se kolik to dá ran na naplnění, nevím, je to hodně a pořád pere. Ještě jsem nenapsal, že k utěsnění jsem použil O-kroužek rozměru 14x18 na ramínko k vodovodní baterii.
Na předchozím obrázku od hondy je vidět původní uzávěr s propichovačem.
Měnil jste už někdo to bílé těsnění.
Po vystřelení asi 250 diabolek mi přestalo těsnit - je nějaké ztvrdlé.
Zkoušel jsem tam různé rozměry, ale nemůže se trefit.
Když použiju rozměr 19x13, tak uzávěr nezašroubuju,
19x14 zase neutěsní, 20x14 se tam opět nevejde.
Tak ještě zkusím sehnat 18x13.
Nebo už někdo víte co tam použít?
Měnil jste už někdo to bílé těsnění.
Po vystřelení asi 250 diabolek mi přestalo těsnit - je nějaké ztvrdlé.
Zkoušel jsem tam různé rozměry, ale nemůže se trefit.
Když použiju rozměr 19x13, tak uzávěr nezašroubuju,
19x14 zase neutěsní, 20x14 se tam opět nevejde.
Tak ještě zkusím sehnat 18x13.
Nebo už někdo víte co tam použít?
těsnění
Ahoj, používám jak jsem psal na těsnění O-kroužek 18x14 z vodovodního ramínka. Udělal jsem těch ventilů už několik (všechny je odzkouším než je dám do světa ) a nestalo se mi, že by něco netěsnilo. Spíš je jinej problém, že těsnění nabobtná a při vytahování jde hůř ven. Roztáhlo se odhadem až na 35mm, do rána se vrátilo na svůj původní průměr. U mojeho patentu to nijak nevadí protože se nic nevyndává. U origo propichovače by se muselo těsnění měnit, dalo by se po čase použít znovu. Cena 2kč. Nevím jak by se chovalo těsnění ze silikonovy gumy, musím odzkoušet. Dobře by asi fungovalo těsnění co se používá na hydraulice. Tady zkus: http://www.hartman.cz/. h.
Při prohlídce svýho novýho QBčka sem si všim, že díl oznáčný v rozkresu 2000, tvořící zadní čelo plynového válce je poměrně volný, da se snim pootočit 1-2 mm doleva doprava, dopředu dozadu se nehýbe. Je to u vašich pušek taky? Nerad bych aby vyletel jak spunt z lahve. Podle navodu by jim mel prochazet cep, ale rozebirat se mi to zatim nece.
Jo a ještě jedna věc, osa hlavně nesouhlasí s osou plynového válce a pažby. Ještě musím pečlivě prozkoumat, zda je hlaveň špatně ukotvená v pouzdru závěru, to by byl pak problém s otikou, a nebo je cely vršek s hlavní a pouzdrem křivě posazen na spodku.
Jo a ještě jedna věc, osa hlavně nesouhlasí s osou plynového válce a pažby. Ještě musím pečlivě prozkoumat, zda je hlaveň špatně ukotvená v pouzdru závěru, to by byl pak problém s otikou, a nebo je cely vršek s hlavní a pouzdrem křivě posazen na spodku.
Vik> to zadni celo volne nemam, nicmene jim prochazi sroub. Ten spojuje zadni cast zaveru + plynoveho valce + spoustovy mechanismus. Jinak ta hlaven je v podstate plovouci, kdyz zaberes klidne s ni pohnes na druhou stranu. Je to problem toho plastoveho spojovaciho oka, chtelo by to nejake duralove. Btw. ten sroubek v tom oku moc neutahuj! Velmi snadno praskne a musel sem ho nahradit inbusem M4 kdy stredni cast driku musis stocit tak na 1,5-2mm. Jinak se nevleze do prostoru mezi hlavni a zasobnikem plynu. Nak
CZ 634 .177
Dobrý podvečer všem,
jak si tak pročítám vaše příspěvky a snažím se znich vybrat nějakou variantu pro případ že bych si QB taky koupil, mě napadlo že vlastně ani nevím kolik se do toho zásobníku dá z tlakové láhve natlačit a s jakým tlakem se tam vlastně pracuje 100,200,300
fak nevim.
Díky a promiňte možá blbou otázku.
jak si tak pročítám vaše příspěvky a snažím se znich vybrat nějakou variantu pro případ že bych si QB taky koupil, mě napadlo že vlastně ani nevím kolik se do toho zásobníku dá z tlakové láhve natlačit a s jakým tlakem se tam vlastně pracuje 100,200,300

Díky a promiňte možá blbou otázku.
pro jenda benda: CO2 se chová trošku jinak než stlačený vzduch. Nebudu tě odkazovat na vyhledání (teď nemůžu sám honem najít jak se chová CO2 při různých teplotách) ale max. tlak je asi 60atm ( správně barů- fuj, to už se nenaučím říkat) , u stlačenyho vzduchu 200-300atm. U co2 se drži stejnej tlak a konzistence strel stejná dokud je v kapalny podobě. U vzduchu je konzistence strel v urcitym rozsahu (jen př. 190až do 100atm) a tlak klesá připbližně co rána to 1atm (jasně že záleží na velikosti zásobníku). Další hledisko je cena pořízení a tam je dost velkej rozdíl. Další je jak silný prkno to prostřelí, důležítější je toho prkna se vůbec trefit. To platí pro pro srovnání s pružinovkama. Ty se opravdu odstavují do kouta-nechytejte mě za slovo. Hlavně se neukvapuj a chvili toto forum sleduj, poučíš se i pobavíš. Na MRK(rybáři) už jen sleduju, tady občas něco plácnu, tady se z ničeho nedělá žádná věda a nikdo se nikomu nevysmívá.