P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Fandaks
Odborník na zbraně
Re: Předovky

Příspěvek od Fandaks » 10 čer 2017 20:41

Ještě pár poznámek k minimálním prachovým dávkám. Je celkem jasné, že je střelci mají rádi. Malá spotřeba prachu, malý zpětný ráz, méně čoudu a nevelký hluk výstřelu. Ano, v ráži .44 a .45 se používají dávky i 0,75 nebo 0,80 gramu s výborným výsledkem, ovšem jen u revolverů a pistolí špičkové kvality, tedy u terčových speciálů a ty jsou cenově někde úplně jinde než je běžná produkce. Každá firma i firma která nijak nevyniká dokáže udělat terčový speciál výborné kvality i když jinak prodává průměrnou nebo i horší kvalitu. U těchto speciálů je všechno do posledního šroubku dokonale spasováno, zkontrolováno a vyleštěno tam kde je to důležité. A u těchto revolverů a pistolí lze využít malé mini dávky prachu s velkou výhodou. Ovšem prach většinou bývá Švýcarský...

Vy, kteří máte běžnou produkci se k těmto malým dávkám neupínejte a vyzkoušejte postupně i větší dávky. Možná budete překvapeni jak najednou vaše zbraň střílí přesně.

Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 10 čer 2017 20:52

Je to jak detektivka.
Já nemám pistoli od Pedersoliho. Ardesa se zas tak neliší - čtvrt kubíku v komoře je, tedy asi 0,3 gramu. Pro tvrzení Jima a Fandy svědčí to, že Spitamen uvádí: když srazil prach bušením do koule tak k výstřelu nedošlo. Nasypal ho volně, prach byl výš, k výstřelu došlo. Podsypal, k výstřelu došlo. Prach byl v prostoru kanálu, jsem zvědavý, jak to nakonec bude.
Komora je asi 20 mm, kde ústí kanálek?
Jim

Příspěvek od Jim » 11 čer 2017 00:22

Rozluštit to může jedině majitel, když strčí drát do laufu až na dno a změří rozdíl, mezi dnem komory a zátravkou z drumu. Ten údaj ať napíše a je jasno. Je to práce na 10 vteřin. Pak můžem posoudit, jestli navážka není pod výšlehem z drumu. Ale to jsem po něm už chtěl, nevím proč to neudělal. Takto jen tápeme a v podstatě plníme vlákno jen dohady a radami. Snad to změří a sdělí. Teď je míč na jeho straně hřiště.
Můj tip je, že je to v drumu tím dlouhým pistonem. Předpokládejme, že kanálek v drumu má průměr do 3 mm. Jelikož je podle sdělení majitele závit durch, že piston čouhá do tohoto kanálku, tak si myslím, že vrták zajel i do protější strany drumu, aby závitník byl schopen vyříznout závit až do kanálku. Takže kromě přesahujícího pistonu je i naproti němu zádlab do stěny drumu, tedy škodlivý prostor. Ale to se vše dá lehce zjistit, nakonec jsem to už kreslil v tom neumělým náčrtku.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Martin77

Příspěvek od Martin77 » 11 čer 2017 13:53

Pistón by som neskracoval,odstránila by sa čast zo zúženým kanálikom,čo by znamenalo vysoký tlak plynov na kohút,čo by zrejme poškodilo mechanizmus a aj mohlo poranit tvár úlomkami zápalky.
Na obrázku je pistón z mojej pušky(Pedersoli),niektoré pistóny môžu mat zúženú časť kratšiu.
Přílohy
DSC01978.JPG
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 11 čer 2017 14:03

Jak jsem psal výše, mně zasahuje dolní část pistonu do poloviny kanálku a nikdy jsem selhání neměl, krom vadné sirky. Spitamen uváděl, že jemu to sahá jen do třetiny kanálku.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 11 čer 2017 15:03

Zmeral som to ako som vedel.ako som pisal uz predtym,hlbku dutiny dnovej skrutky som nameral cca 13mm.prestrcil som teda drot cez drum do dutiny dnovej skrutky a nameral som vysku po okraj dutiny 4mm.pravdepodobne je to rozmer od horneho okraja ustoveho kanala do dnovej dutiny,takze asi k tym styrom milimetrom mozno snad este nejaky ten mm priratat.
K tomu prekrytiu ustoveho kanala gulou.priemer dutiny dnovej skrutky je mensi,a to o dost ako priemer gule,teda gula by musela byt narvana do dutiny takou silou,az by ju okraj dutiny de facto orezal.myslim ze toto mozem vylúčiť, az tak som tu gulu tvrdo ku koncu nenabijal.teda by nemala sluzit ako veko.ale je to len moja mienka.
ropak

Příspěvek od ropak » 11 čer 2017 17:45

stále resite kanálky a hloubky použijte perkusni zapalky RWS plus a mate po problemu
Jim

Příspěvek od Jim » 11 čer 2017 18:48

spitamen píše:Zmeral som to ako som vedel.ako som pisal uz predtym,hlbku dutiny dnovej skrutky som nameral cca 13mm.prestrcil som teda drot cez drum do dutiny dnovej skrutky a nameral som vysku po okraj dutiny 4mm.pravdepodobne je to rozmer od horneho okraja ustoveho kanala do dnovej dutiny,takze asi k tym styrom milimetrom mozno snad este nejaky ten mm priratat.
K tomu prekrytiu ustoveho kanala gulou.priemer dutiny dnovej skrutky je mensi,a to o dost ako priemer gule,teda gula by musela byt narvana do dutiny takou silou,az by ju okraj dutiny de facto orezal.myslim ze toto mozem vylúčiť, az tak som tu gulu tvrdo ku koncu nenabijal.teda by nemala sluzit ako veko.ale je to len moja mienka.
Komora je odstupňovaná, takže je to jasný. V tom případě je problém na cestě plamene ze zápalky k prachu. Je na tobě, jestli to půjdeš reklamovat, nebo si to opravíš sám. Nemyslím si, že by to jiné zápalky vyřešily. Je to jen na tobě, jakou cestu zvolíš.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 12 čer 2017 15:00

O spoľahlivosti značkových firiem vyrabajucich zbrane si ilúzie nerobím. Poznám to z iných zbraní.
Nahlas sa zamyslam.. Chyba vrtania je nemenna skutočnosť, pokiaľ to manuálne, fyzicky nezmenime..ale nebolo by v tom prípade zlyhanych 20 vystrelov z 20-tich?iba ak by v takomto stave pracovala každá zapalka inak. Jedna zo silným, ina so slabším zápalom. Co je asi nepravdepodobné. Je možné, že cestu k hlavnej zlozi,treba vydlazdit.je možné, že som to urobil nevedomky, ľahkým nátlakom gule..nejaké zrnko sa dostalo k ustiu pistona a vytvorila sa zapalna cesta..pretože ak je pri 100%funkcnej zbrani pokladane ako správne nabitie také, že sa prach nedostane do priestoru drumu, ale len do komory dnového šroubu, tak je jimova teória ochladzovania plameňa zápalky dosť pravdepodobna.
Transilvanian

Příspěvek od Transilvanian » 12 čer 2017 16:51

Po nasypání prachu párkrát vnitřkem dlaně (i silněji) poklepat na bok zámkové desky a bude po problému... už to tady někdo několikrát psal... Zkus to a když selhače nebudou,máš vyřešeno. Podle mě se prach nedostane, v takovém množství tam kam má. Popřípadě zkus čerstvý prach, prostě něco na tom nabíjení změň a vylučovací metodou zjistíš kde je problém.
fany

Příspěvek od fany » 14 čer 2017 17:51

Poraďte prosím,jak sundat hledí a mušku u Ardesy Vortek.Dík
mušku už mám,jen nevím hledí,drží jak přibitý. :lol:
fany

Příspěvek od fany » 14 čer 2017 18:11

Už to mám. :oops:
fany

Příspěvek od fany » 17 čer 2017 19:49

Na Dave Western maji novou střelu pro perkusní inline pušky-http://www.zbrane-dave.cz/products/perk ... 95-inline/ máte s touto střelou někdo zkušenost?
webbot

Příspěvek od webbot » 17 čer 2017 23:16

Je to klasicka Lyman strela typ 508656 pravdepodobne od Aresu > pokud ano, tak jde sehnat za uplne jinou cenu. Pro inline za mne asi nejlepsi co lze sehnat na CZ trhu v pomeru cena vs. vykon.
Lukáš

Příspěvek od Lukáš » 19 čer 2017 14:41

kluci, střílím stále s pistolí Le Page .44 od Chiappi, která doporučuje, pro nabíjení bez flastru, kuličku .454(11,531mm). Platí ten samý diametr pro střílení s ogivály(r.e.a.l. Ares aj.) :?: S flatrama už mě to nebaví a nejlépe mi z této pistole stejně létaly ogivály od Brýmové .440 Ty šly nabíjet ale dost zlehka a musel jsem dávat filcové ucpávky, tak zkrátka hledám vhodnou ogiv.střelu bez potřeby dalšího utěsnění.
Stoupání 1:21
Odpovědět