O zastavovací efekt mi až tak nejde, to bych jinak bral .54. Nejsem ten, co si myslí, že v případě potřeby vypálí a útočník se složí, aniž bych se musel pohnout z místa.
9mm by neměla mít problém penetrovat jak lebku (co jsem četl tady na foru testy s vepřovou hlavou

Spíše mi jde např. o přesnost-třeba B52 na jiném fóru byl z 9ky nadšený víc, než z .45, ale to je pořád jenom jeden člověk (i když má všechny kalibry od GG).
Jak moc velký problém je 9ku ládovat (četl jsem, že to je horší, než u .45 z důvodu tvaru ogiválu, ale i při "prasáckém nabití" to drží tlak i delší dobu a nehrozí/je značně sníženo např. navlhnutí prachu, zatímco u .45 se musí nabíjet pečlivěji) a jestli to třeba dokáže člověka na střelnici po pár ránách otrávit/vysílit, že by si řekl "proč já vůl radši nešel do .45".
Ruku ani moc velkou nemám (rukavice vel. 9), což je dle tabulek průměr http://www.tabulkavelikosti.cz/rukavice
PS-vím, že mě ukamenujete, ale stejně-máte i nějaký tip na výrobu nové rukojeti? Je mi jasné poselství těchto zbraní, ale vraždit nikoho při hraní karet nemíním, tak by se větší rukojeť mohla hodit(a když už i GG dělá laufy 6"...