Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Snajpr
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Snajpr » 01 srp 2016 12:48

Na nabití tzv. "na nošení" (nemyslím, že by derrika někdo dlouhodobě nosil) respektive na dlouhodobé nabití doporučuju nasucho nabít střelu maxiball cal. 45.
Krásně účinná i v čistých hlavních - zkoušeno na 3cm prknu na 7m. Určitě jsi četl problémy se slabou první ránou...
Nejsi někde z Vysočiny?

LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
skřet86

Příspěvek od skřet86 » 01 srp 2016 16:47

To Kavy: Asi jsem se špatně vyjádřil, mazání řeším kvůli střílení na stelnici, na nošení je to o něčem jiném. Zajímalo mně jen jak si vedou ty lithiovky oproti vařenému mazání (pro mně kvůli zjednodušení)..

To Snajpr: Ano četl a na nošení (proč ne na třeba 2 měsíce než se dostanu na střelnici) je lépe těsnící střela než origo GG jasná volba. Z Vysočiny nejsem, jsem od Kladna.

A pardon za nováčkovské tápání.. :oops:

PS: Vzhledem k tomu že nemohu zatím sehnat prach, tudíž to nemohu vyzkoušet... Dá se derrik nabít i bez paličky (alespoň několik výstřelů) nebo je palička prostě nutnost? :-D
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 02 srp 2016 07:23

Paličku si určitě pořiď - malou, gumovou. Nabít se dá (alespoň prvních pár ran), střelu zatlačíš do hlavně o nějakou měkkou podložku např. dřevo, strom, v mém případě to byla pneumatika u auta a dorazíš na dno nabijákem - jde to poměrně zlehka zasunout. Jak se hlavně špiní jde to hůř a pak je palička nutnost.
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
skřet86

Příspěvek od skřet86 » 08 srp 2016 10:14

Tak jsem se konečně dostal na střelnici provětrat nového miláčka :-)
První dojmy jsou perfektní, nabíjení šlo v pohodě růčo, zastrčit až na prach, dlaní ,,doklepnout" (bolí mě ještě teď, opravdu není nad paličku...) žádný výstřel neselhal, prostě paráda. S výsledky se ale zatím chlubit nebudu proto že jsem si jaksi špatně zapamatoval která hlaveň je která u voliče hlavní... :oops: jinak rozptyl alespoň do stran jsem udežel v sedmičkách na 10 metrů. (na poprvé jsem spokojen) :-D
Jinak, je normální že mi vystřelené zápalky vždy zůstanou roztržené ve voliči hlavní? Je to celkem nepříjemné a jdou z toho voliče blbě vyndavat...
Erix

Příspěvek od Erix » 08 srp 2016 10:28

Zdar, máš skutečně 4 mm zápalky? Možná jsou to 4,7 mm, ale ty by asi nedržely na pistonech.
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
skřet86

Příspěvek od skřet86 » 08 srp 2016 10:33

Erix píše:Zdar, máš skutečně 4 mm zápalky? Možná jsou to 4,7 mm, ale ty by asi nedržely na pistonech.
Jojo, opravdu 4mm, namačkával jsem je co mi síla v palci stačila. Zkusil jsem i jiné pistony a u těch to dělá také. Navážku dávám normální, cca 20 grainů.
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 08 srp 2016 11:06

Taky se mi to stává se zápalkami SB, ale druhou hlaveň to odpálí i s tou zápalkou ve voliči :-) Vyškrábnu jí vždycky malým šroubováčkem. Jdou nasazovat hodně ztuha, někdy to ani nedostanu nadoraz a odpálí mi až napodruhé. Zkus zápalky RWS mají takovou vroubkovanou sukýnku. Ta se při nasazování roztáhne, takže zápalka dosedne jak má. Jo předovkáři musí mít s sebou na střelnici i malou dílničku :-)
S tím voličem je to jednoduchý, vždycky začínám střílet horní hlavní s voličem vlevo a pak ho palcem přehodím doprava tedy na spodní (záložní) hlaveň.
Přesnost vychytáš časem, až si derrika ošaháš a klidně se pak s terčem pochlub, každej jednou začínal ne...?
skřet86

Příspěvek od skřet86 » 08 srp 2016 11:43

Snajpr píše:Taky se mi to stává se zápalkami SB, ale druhou hlaveň to odpálí i s tou zápalkou ve voliči :-) Vyškrábnu jí vždycky malým šroubováčkem. Jdou nasazovat hodně ztuha, někdy to ani nedostanu nadoraz a odpálí mi až napodruhé. Zkus zápalky RWS mají takovou vroubkovanou sukýnku. Ta se při nasazování roztáhne, takže zápalka dosedne jak má. Jo předovkáři musí mít s sebou na střelnici i malou dílničku :-)
S tím voličem je to jednoduchý, vždycky začínám střílet horní hlavní s voličem vlevo a pak ho palcem přehodím doprava tedy na spodní (záložní) hlaveň.
Přesnost vychytáš časem, až si derrika ošaháš a klidně se pak s terčem pochlub, každej jednou začínal ne...?
Aha, se zápalkou ve voliči jsem to nezkoušel, tak když to jde tak super :-D Zkusim tedy i jiný zápalky, akorát jsem si v pátek objednal ještě jedny SaB... :-( A pochlubím se až opravdu bude čím, derrik je prostě jiný než cokoliv jiného :-D
Jsem zvědavý na maxibally které mi dnes dorazily... Sorry za kvalitu fotky.
Screenshot_4.jpg
skřet86

Příspěvek od skřet86 » 08 srp 2016 12:09

Napadl mě ještě jeden dotaz, který jsem zde na foru nenašel.. Po jaké době po výstřelu je bezpečné znovu nabíjet? Byl jsem dost nervozní že mi nově sypaný prach v hlavni chytne od něčeho žhavého co by asi mohlo zůstat v hlavni.
Díky moc :-)
mujtaj

Příspěvek od mujtaj » 08 srp 2016 12:52

Ak myslis perkusne zapalky rws ccl c.10 tk tie su este o trosicku mensie ako sb! Casto nesli ani poriadne nasadit uz som tak tlacil ze som sa obaval vystrelu! A ked nebola dobre nadoraz nasadena tak po zmacnkuti spuste sa nic nestalo, len ju dopasovalo na piston a az na druhy krat ju odpalilo.
Ano je normalne ze ostane vo volici. Zle sa mi nasadz8vali zapalky a po nasadeni mi volic v bezpecnostnej polohe jemne tlacil na zpalku. Tak som pistony vysroboval, skratil o mm aj nieco a aj z hrubky som jemne ubral a zalestil.(inc zalestene strieborne krajsie pasuju na chromovu verziu, aj ked jeden vystrel a je to cierne) Teraz mi iu zapalky lepsie nasdit a pri tom nevypadvaju. Inac gg odporuca zapalky sb. Tie mi sedeli dobre a nebol problem ze by nezapalili prach.
Ak sa bojis dalsieho sypania prachu po vystrele, prejdi hlaven vyterakom. Este sa mi nestalo ze by sa mi zapalil prach pri sypani, aj ked som sa aj toho obval.
Na 10m v 7ckach je dost fajn na zaciatok. Ja som ani terc netrafil kedze je muska vyssia ako cielnik :-)
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 08 srp 2016 13:11

Mujtaj: Ja mám na mysli RWS No.1075, ale ty asi myslíš Remington No.10 ne? S těma nemám zkušenost, asi budou spíš pro revolvery.
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 08 srp 2016 21:32

skřet: Pokiaľ nepoužívaš papierové polonáboje, tak tam nemá čo tlieť... vystrelíš obe hlavne, natiahneš kohút na bezpečnostný ozub, fúkneš do nich a nabíjaš... :D
perlufanda

Příspěvek od perlufanda » 11 srp 2016 00:56

Ahoj,

konečně jsem zlomil manželku a hodlám si objednat GG v ráži 45, ale který? ....Perkusák si pořizuji pro zábavnou střelbu, nikoliv "obranu"..Ráže je pro mne jasná, délka hlavně minimálně 4,5...Ale zvolit nerez nebo "klasiku"?....Nějak nikde nemůžu vyčíst, jak je to s životností nerez hlavně co se týče počtu výstřelů vs. klasika(asi tvrdochrom)...Jen na myslivosti se v jednom článku zmiňují obecně o poloviční životnost v neprospěch nerezu(pro moderní pušky a pistole na náboje)....Pro účely mého použití je to samozřejmě jedno, čistit po střelbě se musí tak i tak, ale přeci jen rád bych věděl, co kupuju a jazýček na miskách vah se ne a ne hnout z místa...Je v případě předovky v těchto materiálech a schopnosti vystřelit x počet ran bez změn na drážkování hlavně zásadní rozdíl? Opakuji, ne, že bych si myslel, že se s počtem výstřelů konce životnosti hlavně přiblížím alespoň na dohled, ale ale............ děkuji.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 11 srp 2016 16:00

Papírové náboje jsem zkoušel z Ardesy i derringera. Na youtube je několik jednoduchých způsobů jak vyrábět patronky.Funguje to perfektně,nabíjení je rychlé,spolehlivost 100%,po výstřelu nikde ani jeden oharek. Nechal jsem toho pro časovou pracnost.Vyrobit jednu patronku trvá několik minut,je to sice koníček,ale nabrat prach z flašky a nasypat ho na střelnici do laufu je rychlejší.

Derringera jsem chtěl takovýho aby vypadal jako derringer :-)
On i ten 4,5" už vypadá divně,ale proti gustu ... :-)

Povrchovka byla jasná hned,chrom se nečistí,stačí jen otřít.
Vývrt se musí protahovat dráťákem v každém případě,takže nerez to nezachrání. Reznou dna hlavní,vnitřky průšlehových kanálků,rezne všechno kromě nerezových hlavní. Takže stejně nutno čišti,vymýt,usušit ,naolejovat.
A co mi na nerezu vadí je že vypadá jinak než nachromovaná ocel. Derringer tak vypadá jako na autě vyměněný blatník z jiného auta stejné barvy. Prostě to odstínově nikdy nesedí.Ale proti gustu... :-)
K té životnosti. Když nebudeš ládovat vidličky a nože,tak jsou tvoje obavy naprosto zbytečné.
perlufanda

Příspěvek od perlufanda » 11 srp 2016 20:43

Což o životnost nerezu, o tu se nebojím, ale překvapuje mne, že se nemůžu nikde dopátrat, jak to s tím nerez vs. klasika vůbec je...Jo, nějaké zmínky o tom, že nerez má nižší životnost by byly, ale to je jako o kolik prosím??...U perkusu se střílí měkké olovo a i tlaky v hlavni budou menší než u nějaké moderní kulovnice, kde na myslivosti nějaký ing. udává cca poloviční životnost nerezu. Ale kolik vlastně ran je schopný derringer za svůj život vystřelit aniž by utrpěla přesnost střelby??? Ha?....Jinak jsem si napsal o klasiku v tvrdochromu 45 4,5....Bez vyčištění mi zrezne i nerez lauf a tvrdochrom vypadá líp..Navíc i u nožů jsem přešel z nerezu k uhlíku.....Teď ještě naštudovat nabíjení, neb mám jakési chabé zkušenosti jen s modernem....
Odpovědět