Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
edelweiss
Administrator
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od edelweiss » 11 srp 2016 21:18

životnost bych u nizkotlaku a olova neřešil, jediné plus je nekorodování hlavně, zbytek ale koroduje tak nač je to pro mně dobré? No a proto mám hlavně klasiku a klid :-)

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Rigor Mortis

Příspěvek od Rigor Mortis » 12 srp 2016 09:23

Dobrý den pánové a příp. dámy. Udělal jsem ptákovinu a po půl roce střílení a běžného čištění jsem se rozhodl Derrika rozebrat a vyčistit důkladně, včetně přeřaďovače hlavní na kohoutu. Na malou kuličku jsem si děsně dával majzla, ale při skládání mi vystřelila někam do koberce a už jí asi nikdy nenajdu. Nemohli byste mi někdo prosím napsat průměr, pokud jste jí měřili. Pokud je to běžný průměr ložiskové kuličky, tak to snad půjde někde sehnat. Jinak mám z něj odstříleno cca 200 ran. Ustálil jsem se na 1.3 g Vesuvitu, koule .440 si leju sám. Nepoužívám flasty, ale dávám pod ně filc 5mm namazaný ze strany koule modrozelenou "srajdou" od Pedersoli. Po čištění horkou vodou a kapkou jaru a vysušení vždy prostříkávám WD40 a vysušuji hadrem. V první sérii na střelnici pálím jen zápalku, v druhé odpaluji pouze prach a suchou ucpávku a od třetí série už jedu koule jak jsem psal. Spolehlivost zatím 100%. Na přesnost si také nemohu stěžovat - na 25m obouruč z horní hlavně není problém černý střed na kruhovém terči (zmenšuji si ho na A3 kvůli tiskárně). Spodní hlaveň je hodně o štěstí, jelikož mířím nad kruhy a tím pádem nevidím dobře záměrný bod, ale v terči to je také. Svojí roli hraje asi také to, že mám 5" hlavně (nenadávejte mi, mě se to líbí) :-) Mějte se fajn a díky za odpovědi.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 12 srp 2016 16:06

Napiš do GG email, sděl jim jak jsi šikovný oni ti kuličku jistě pošlou :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Znipper

Příspěvek od Znipper » 12 srp 2016 18:15

A co tak preluxovat koberec silnym magnetom ?? Teda ak si odvtedy nevysaval :-D
PetrC

Příspěvek od PetrC » 12 srp 2016 23:29

Zdravím.
Dnes mi konečně dorazil Derringer .45 z Hunting bazaru. Nejsem si na 100% jist, nejedná-li se o první verze. Označení na rámu: D0062. No co říct, je to krásnej malej kousek železa. Zatím se další nevyrábí, ale pokud bude další výtroba zase vylepšená, rozhodně to musím mít. Už se těším na klubovou střelnici. Jediné co my chybí je nějaká "štětka" na čištění hlavní. Nevíte o něčem?
Rigor Mortis

Příspěvek od Rigor Mortis » 19 srp 2016 10:11

Ještě k té aretovací kuličce přepínače hlavní. Na Praze 3 je šikovný obchůdek s ložisky. Nebudu psát název, abych nešířil reklamu, ale strejda gůgl ví. Pokud by někdo řešil podobný problém, mají i jednotlivé ložiskové kuličky i ve velmi malých rozměrech 1,5 - 2 - 2,3 - 2,5 mm atd. Kousek za 1kč. Baj voko jsem vybral velikosti kolem 2 mm. Napoprvé jsem zkusil 2,3 mm a vypadá to moc dobře. Kohout se přecvakává jako zamlada. A u těch koulí jsem se spletl, používám .445" bez flastru.
palong74

Příspěvek od palong74 » 23 srp 2016 15:15

rozmyslim se nad koupi derika.....ale nevim jaky bud nerez+tvrdochrom a nebo celyho cernyho.u toho tvrdochromu.....nedochazi casem k zmodrani,zfialoveni na zacatku hlavne vlivem teploty?dik
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 23 srp 2016 18:20

:mrgreen: teplota tam neroste :mrgreen:
perlufanda

Příspěvek od perlufanda » 24 srp 2016 06:30

Otázka pro zkušené předovkáře.....Přemýšlím, že si k derikovi, který mi dojde snad v říjnu, nemám objednat ještě pouzdro s klipem....Jak to má GG vychytané u pouzder s kvalitou? To si šijí sami, nebo pouzdra dodává subdodavatel? Jde mi o to, že střílím pouze na střelnici služební pistoli, kde cvičíme spíš pudovou střelbu, než mířenku, vytáhnout zbraň z pouzdra a při tom měnit polohu atd. a něco podobného bych chtěl zkusit po získání návyků předovkáře i s GG. Nějaké bezpečnostní návyky snad po těch letech ve mě vypěstovali....Nejde mi o to mít pouzdro na denní nošení, deringer bude ležet mimo střelnici doma.....Je to u této zbraně dobrý nápad, neustřelí mi to kus člověka? Asi bych zvolil futro s klipem...díky....
SansLogique

Příspěvek od SansLogique » 25 srp 2016 10:41

Kvalita pouzdra je špičková.
Občas jsem to pro tu srandu i sebou bral na střelnici normálně nabitý v pouzdře, tzn. cesta autem, sezení na židli v práci. Nevidím jedinej důvod, proč by to mělo vystřelit bez aktivní účasti pitomce uživatele.
PetrOV

Příspěvek od PetrOV » 30 srp 2016 13:15

Zdar chlapi, nerad začínám větou jsem tady nový, ale jsem. Forum jsem pročetl tam i zpět a Derringera od GG objednal.
Šel jsem do 9ky v tvrdochromu, laufy 4"+všechno k tomu, jen jsem teda na e-shopu GG neobjevil sadu na čištění-to snad budou mít jinde. Jelikož výroba ale ještě nezačala, pořád ve mně hlodá, jestli jsem vybral dobře.

Mohli by mi majitele jak 9ky, tak .45 napsat, do čeho by, když znají obě, šli jako do první ráže? Nejde mi ani tak o tem "první slabý výstřel z .45", to jsem pochopil jako chybu uživatele, co to neumí nabít, než vadu Derr.
Spíše uživatelské zkušenosti, jelikož k 9kám GG je toho strašně málo.
Moje idea je střelnice a jelikož v plánu je i ZP, tak do doby, než bude Ečko možná i "nošení"...asi abych i poznal, jestli sebou pak chci pistol vůbec tahat nebo ne.

Díky
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 srp 2016 17:06

Za mně na start na 100% cal.45 tak 3´´ a bude to ok :-)
mujtaj

Příspěvek od mujtaj » 30 srp 2016 20:05

Za mna zas na nosnie 9mm, maly prcek za opasok :-) nezavadzia.
SansLogique

Příspěvek od SansLogique » 30 srp 2016 20:18

To přijde na to. Já bych si na 9 mm asi musel vzít pinzetu.
mujtaj

Příspěvek od mujtaj » 31 srp 2016 00:04

prvy krat ked som drzal gg9mm nevedel som ani ako toho prcka chytit. aj som sa bal ze mi po vystrele vyleti z ruky a trafi do tvare. Ale zbytocne obavy. Na nosenie je paradny, ani nevies ze ho mas, skryty maly lahky.. samozrejme ze 45tka sa lepsie drzi, aj "zastavovaci" ucinok je vyssi a 9mm vypada ako jej decko. no 9mm je ovela pohodlnejsi na nosenie. Aj keby v lese isiel oproti medved tak po vystrele do vzduchu vali kade tade :-)
Odpovědět