P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
blecha.z
Re: Předovky

Příspěvek od blecha.z » 13 zář 2015 14:56

Ahoj. Mně nezbyla, než ta první možnost, posbírat vercajk, do laufu nalít vodu (doporučuju vozit s sebou láhev minerálky) a mazat domů. Stalo se, že jsem nabil taky dvakrát u křesadlovky, když jsem ji střílel poprvé. Nabiják jsem měl nový, neoznačený. Na pánvičce záblesk, ale nebyl jsem si jistej, jestli vyšla rána. Jak jsem s křesadlem neuměl pořádně zacházet, prach při nabíjení vylítl částečně ven, než mně kamarád poradil vsouvat do zátravky trn a přiklopit ocílku. Vozil jsem s sebou tenkou hliníkovou trubičku označenou VYBITO. Ale já frajírek, ji tentokrát neměl, křesadlo má delší hlaveň. Tak jsem spustil dolů nabiják, mělo by to zazvonit při dopadu na dnový šroub. Zazvonilo, ale o kouli. Dobrý, řekl jsem si a nabil, vystřelil. Nahoře i okolo mně byli všichni svatí, chytl jen prach na pánvičce. Nedalo mně to, vytáhl jsem vytěrák, nasadil červa a zkusil hlaveň ještě jednou. Zamrazilo mně, protože teď už bylo jasné, že je dvakrát nabito. Zkusil jsem koule vyndat, ale nešlo to, červ vypadl, tyčka se zlomila.
Nechť je to varováním i jiným. Červa mám už pořádnýho, zašroubovanýho v centimetrové mosazné tyči a zapájený cínem. Madlo zajištěné napříč hřebíkem. Nabiják označený, na stůl vyndat vždy jen pět nábojek s prachem kvůli kontrole a hlavně se nerozptylovat.

fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 13 zář 2015 15:49

No jo, zakecali- to bude ono! Já měl s sebou předovkářskýho "panice", kterej se pořád na něco ptal.
Nakonec jsem mu naládoval 5g prachu a tak užaslej výraz jsem dloooouho neviděl. Po výstřelu mu málem vypadly oči z důlku :mrgreen: ale byl maximálně nadšenej.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
Kavy

Příspěvek od Kavy » 13 zář 2015 17:01

To věřím.
První ránu v životě jsi měl zvolit pro něj terčovou navážku a ne takovou dělovku :-)

Stalo se mi na střelnici že se mi ostřílení borci v taktických vestách,ověšeni deseti záložními Glocky,ptali jestli předovka vůbec kope,když je jen na černý prach. Tak jsem jednomu nabil maximální navážku. Byl zjevně zaskočen když mu při výstřelu obrovská pistole Ardesa Vortek nadskočila 20cm nad pytel.Pokud hradla nekecali,tak přes 1300 J se nějak projevit musí :wink:
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 13 zář 2015 17:10

Však to nebyla první rána. Tu první si bouchnul 2g. Ale z těch 5g byl nadšenej :D
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 14 zář 2015 16:45

Všeobecně střelecká "ostrá" veřejnost nemá potuchy o kvalitě a síle předovky. Jednou byla na střelnici skupina střelců a začali si dělat srandu z našich perkusních pistolí. Kam to dostřelí, vždyť to se nosilo za Napolióna, ne? Evidentně neměli potuchy, kdy Napoleon táhl Evropou. Zapálili si cigárka a sledovali naše přípravy, sluchátka si nasadit zbytečnost. Kamarád měl Lorenzku a já Pionýrku .45. Dokončili jsme nabíjení, plac byl volný - vypálili jsme současně. Cigára padla k zemi a do chlapců jako když střelí. Ve vteřině měli všichni sluchátka na kebulích.
Jen pár myslivců, co nás sleduje už dlouho, ví, jak daleko předovka střílí a jakou má sílu. A ti to spíš profesionálně obdivují. Já zas obdivuju je, když střílí do terčů velikosti hrachu na 100 metrů.
SansLogique

Příspěvek od SansLogique » 14 zář 2015 21:43

Díky všem za rady ohledně střelnic a mám zase jinej dotaz - tuší někdo, proč jsou skoro všude vyprodaný inlinovky od Ardesy? Jako Vortek, Pursuit atd? A stránky Ardesy jsou ve výstavbě. Nemaj oni nějaký problémy?
A ještě jeden pro majitele Eleanor - liší se čištění nějak dramaticky od GG derringera, nebo jsou to prostě jenom delší laufy?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 zář 2015 23:08

b je správně :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
SamuelColt1

Příspěvek od SamuelColt1 » 15 zář 2015 00:30

ad blecha.z: U nás na střelnici je kouření zakázané a než vystřelím (z čehokoli) po přerušení střelby, tak gestem ukáži na sluchátka okolním přítomným spolustřelcům. Pro nechráněné ucho může mít výstřel z černopraché zbraně mnohem horší následky, vzhledem k frekvenčnímu spektru hluku výstřelu(někdy bohužel i jeden). No a konečně by to jistě (tedy u nás) "okomentoval a ocenil" správce střelnice. Tak asi tak ...
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 15 zář 2015 18:34

My tohle samozřejmě víme a upozorňujeme sebe navzájem i ostatní, že hodláme střílet. To jsem považoval za samozřejmost, ani jsem to v příspěvku neuvedl. Kolikrát člověk musí říkat ostatním, aby si nasadili sluchátka. Já myslím, že jen jednou. Ale i kdybych neřekl nic, mít ochranné brýle, sluchátka či špunty je na střelnici povinnost. Stejně tak i absence kouření je přinejmenším zdvořilost.
pparatkoo

Příspěvek od pparatkoo » 04 říj 2015 11:44

Dobrý den.
Po letech touhy jsem došel k rozhodnutí, že perkusní derringer Liegi prostě potřebuju :)
Ať už pro jeho nádhernej vzhled, ale i pro to, že když chodím s kamarádem na střelnici tak abych se taky zabavil.
Chtěl bych se vás proto zeptat jak je na tom s "životností". Dá se s ním vyrazit každý víkend na střelnici vystřelit dvacet\třicet ran a mít z něho radost. A nebo si dvacetkrát vystřelim a derringer se rozpadne ?
Co se ráže týče tak jsem se ještě nějak nedokázal rozhodnout
Děkuji
bodie

Příspěvek od bodie » 06 říj 2015 20:37

Ak uz chces derringer,osobne by som siel /a aj som siel/ radsej do GG-je to dvojranka a mas zaruku kvality a trvacnosti. A presnost je tiez slusna. Na strelnicu by bol cal. 9mm tak akurat i ked .45 sa lepsie drzi.
Benjamin Marauder, Delta titanium 4-16x42
ZorakiHP-01 Ultra,JGBGM7 4x30 with laser dot
Kavy

Příspěvek od Kavy » 06 říj 2015 20:44

Souhlasím, .45 má větší rám a lépe se ten diblík drží než prťavá devítka.
GG má alespoň mířidla.
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 06 říj 2015 23:09

Párátko, až si ho koupíš /a nedej bože si vystřelíš z nějakého jiného perkusu/, tak zjistíš, že ho opravdu nepotřebuješ. :lol:
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
pparatkoo

Příspěvek od pparatkoo » 06 říj 2015 23:14

No moje touha byla motivována převážně vzhledem.
Je mi jasný že Derringer GG je ve všem lepší ale bohužel se mi nelíbí :)
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 07 říj 2015 00:51

Uff, zrovna liegi je hnusný jako noc, tos tomu pomohl... :D
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Odpovědět