P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zbytečně složité patlání se. 1,6 gramu prachu (není třeba odpočítávat po zrníčku, stačí odměrka - prázdná nábojnice.38Sp.), kousek hajzlpapíru jako ucpávka, Lithiovka jako mazadlo a koule 11,65 -11,7 naklepnutá do drážek natvrdo. S tímhle jsem střílívával (když ještě závodně) 94-98 ze 100. Natloukat není potřeba nic, musí být ale dobré mazání a to ty vaše výpečky fakt nejsou. Jestli nechcete lithiovku, používejte včelí vosk s ricinovým olejem. Střela se pak do hlavně jen lehce naklepne gumovou paličkou a bez námahy zasune na prach... protože s tímhle mazáním zůstává hlaveň čistá.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Re: Předovky
kentan: a akú značku/druh litiovej vazelíny (bielej?) používaš ak sa môžem opýtať? Na tej čo mám doma je napísané pozor horľavina, nehádzať do ohňa, tak nechcem urobiť nejakú blbosť 
A ricínový olej používaš aký? Taký do motorov, alebo ten, čo predávajú v lekárňach?

A ricínový olej používaš aký? Taký do motorov, alebo ten, čo predávajú v lekárňach?
Keď už sme pri flastroch, niekde som čítal, že z vystreleného flastra sa dá "vyčítať", či bol vhodný pre danú kombináciu (guľa, flaster, zbraň) alebo nie. Čo by ste vyčítali z mojich? Vľavo sú pre perkusnú pištoľ cal. 36 a vpravo pre hladké kresadlo .44.
Vhodná lithiovka je např zelený Castrol, dříve se tomu říkalo Castrol LMX, teď se to jmenuje jinak, ale pod původním názvem to zná každý. Ricinový olej používám ten pro modeláře do paliva pro spalovací motory.
Mám oba, vyskúšam, dík 

-
Dovolím si po x-té připomenout, že naprostou nutností jsou střely z měkkého tj. technicky čistého olova. Jenom ty se zkalibrují již po lehkém naklepnutí do ústí hlavně a pak se použití nabijáku obejde bez násilí.
Lukáši, flastr se ti neprotrhne, když mezi prach a kouli nasypeš nábojnici Luger9 mm "Dětské krupičky." A je velký rozdíl mezi látkou novou a sepranou. Můžeš to zkusit, uvidíš ten rozptyl v terči. Opět vlastní zkušenost - staré, stokrát vyprané modráky měly mnohem lepší výsledek, než nová modrákovina. Jinak je dobrý zdroj bavlněných látek právě dílna, kde se šijí pracovní oděvy.Lukáš píše:šuplera mi proměřuje tak raději nic na setiny neměřím..Předtím jsem zkoušel kule 11,45 a stejný modrý sýpek a nabíjení šlo příliš ztuha, navíc se některé flastry protrhly už při nabíjení v hlavni.Ale asi máte pravdu bude to chtít sehnat třebas ten plášť nebo zkusím bavlněné povlíkání.Mrzí mě, že jsem tentokrát nekontroloval vystřelené flastry.Jinak flastry mám namazané v krabičce třebas i měsíc, takže nasáklé se zdají dost.No ten vesuvit uřčitě přídám.
Většinou vše co šlo nabíjet ztuha atˇkule 11,6 nebo ogivál od Brýmové 11,4 tak střílelo v kruhu 10cm/20m , ale to co musím do hlavně natloukat palicí rovnou zavrhuji a matlat hlaven po ucpávce také nemám rád.
Děkuji ti za cenné rady, ale rád bych se vydal cestou co nejrychlejšího nabíjení a krupice pokud ji nesypu do hlavně trychtířem se mi míchá s prachem.Podle tabulky má muj LePage 11,37 pole/11,65 drážka.Doporučený flastr je 0,25mm pro .440. Kuli natvrdo doporučuje fabrika .454
Při nabíjení natvrdo budu používat maštěné ucpávky - mám pak ješte před kulí žblebtnout mazadlo do hlavně,na kuli,nebo ústí ? Mazadlo na flastry mám dobré,od zkušených.Při nabíjení natvrdo bych možná zkusil i Molyku R.
Látku na flastry používám pouze sepranou a olovo měkoučké.
Při nabíjení natvrdo budu používat maštěné ucpávky - mám pak ješte před kulí žblebtnout mazadlo do hlavně,na kuli,nebo ústí ? Mazadlo na flastry mám dobré,od zkušených.Při nabíjení natvrdo bych možná zkusil i Molyku R.
Látku na flastry používám pouze sepranou a olovo měkoučké.
No to je jiná, psal jsi, že máš .45 hlaveň. Ten flastr 0,25 by měl vyhovovat, ale dávej pozor, sýpek má dvě síly - 0,18 mm a 0,25 mm. Ten silnější se hůř shání.
Blemtanec jsem dával mezi ucpávku na prachu a kouli. Prstem jsem vydatně namáznul ústí, naklepl kouli a zasunul. Jinde na fóru psali, že mazivo nanesli na nabiják a namázli již nabitou kouli. Něco na tom bude, protože se mně zlepšil soustřel, když jsem před již nabitou kouli protáhl hlaveň namaštěnou lacetkou.
Vazelína s molykou není špatná, ale Castrol BMX pro Mercedesy je lepší.
Blemtanec jsem dával mezi ucpávku na prachu a kouli. Prstem jsem vydatně namáznul ústí, naklepl kouli a zasunul. Jinde na fóru psali, že mazivo nanesli na nabiják a namázli již nabitou kouli. Něco na tom bude, protože se mně zlepšil soustřel, když jsem před již nabitou kouli protáhl hlaveň namaštěnou lacetkou.
Vazelína s molykou není špatná, ale Castrol BMX pro Mercedesy je lepší.
-
Poradíte mi pls někdo se zkušenostma nějakou střelnici v Praze nebo kolem Mladý Boleslavi, kam můžou předovkáři a nekoukaj na ně skrz prsty?
Magnum Sedlec, Střelnice Velvary.
Byl si rychlejší:
http://www.magnumpraha.cz/kontakt.html
http://www.magnumpraha.cz/kontakt.html
Pak ještě je střelnice v Čelákovicích (do 50 metrů), tam ale nejezdim a ve Staré Boleslavi za kasárnama (až 100m), předovky se tam střílej, ale ta je čistě klubová.
- fr.sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
Tak prej jak člověk stárne, blbne. Už to asi bude pravda. Včera jsem dvakrát potřeboval vývrtku na vytahování kule. Zajímavý, bez prachu to ne a ne vystřelit 

Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22

To se mi stalo když jsme se u toho zakecali.
Great gun má možnost podsypat piston a střelu z laufu vyfouknout,u Ardesy s velkým dnovým šroubem je to legrace úplná. U pánviček je asi nutné vozit vytahovák nebo nemluvit

Už se mi stal i opačný případ,nabil jsem dvakrát,prach-kule,prach-kule.
Podle nabijáku jsem hned věděl která bije a měl jsem na výběr.Odjet domů vyrábět vytahovák,nebo.... stále píšu oběma rukama