P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kavy
Re: Předovky

Příspěvek od Kavy » 09 črc 2015 12:45

Tovarni vyroba Army San Marco,Italska zkusebna,perkusni zapalky 4mm.
Nevidim problem proc to u nas volne neprodavat.Premyslel jsem o nem taky ;-)

ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 09 črc 2015 13:09

Tak to jsem překvapenej... kolikrát jsou vidět zajímavý kutilský kousky ala předovky... Ok, díky za vysvětlení...
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 09 črc 2015 13:31

Pistole Tingle.....Tuhle to máš i s krabicí a od o fous lepšího výrobce - http://aukro.cz/italska-perkusni-pistol ... 22317.html
Nicméně jde o věc celkem na prd, z každých závodů tě s tím vyhoděj, bo není historická předloha a miřidla neodpovídají pravidlům. Tedy je to jen na takový to bouchání pro radost. Na Střelectví je k ní vlákno.
Foxy, ten teč je tedy dost děsnej, to by snad bylo lepší ty kuličky házet.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
foxy

Příspěvek od foxy » 09 črc 2015 14:15

Kentan, presne tak, 7 mesiacov som nečmudil, išlo to úplne z ruky, a to zo 6 rán z GG 9 mm som 3x netrafil ani terč na 25 m, konečne je čas na strelnicu počas celého leta, snáď sa polepším ! :D
xB.H

Příspěvek od xB.H » 18 črc 2015 19:37

prosim o radu, resil jste nekdo uchyceni popruhu k perkusni pusce, ktera nema ocka? Ja konkretne vlastnim Ardesu Ranger.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 18 črc 2015 19:53

na spodnom obr. pouzity klasicky popruh pre muskety
Přílohy
2484750_4ae7396036566.jpg
2101113_497461898b7ec.jpg
DSC00349.JPG
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
xB.H

Příspěvek od xB.H » 18 črc 2015 20:09

jo diky, to si zkusim vyrobit
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 18 črc 2015 20:16

takto vypada
Přílohy
AL6750.JPG
39-607.jpg
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
vladan008

Příspěvek od vladan008 » 18 črc 2015 23:59

Zdravím, kdybych měl nerezovou hlaveň mohl bych ji nechávat nabitou? To by potom neměla logicky rezavět jako u levnější (obyčejné) verze, že?
Chci koupit Trackera v nerezu, ale chtěl bych ho mít doma nabitý...
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 19 črc 2015 13:23

Nedělej to, není to dobrý nápad. Nejde o rezatění nebo nerezatění. nechávat nabitou předovku je nebezpečné! jestli ji chceš mít připravenou tak si pořiď speciální kontejner -"Quick Shot", kde budeš mít prach, střelu i zápalku. V případě potřeby nabiješ během pár vteřin.
Přílohy
TC Quick Shot.jpg
TC Quick Shot.jpg (19.04KiB)Zobrazeno 1828 x
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 19 črc 2015 20:01

Vladan008:
Jeden autor napsal, že když je kam se schovat, nebývá proč. A když je proč, tak většinou není kam. Mít doma nabitou předovku porušuje celou řadu ustanovení zákona o zbraních a střelivu. A náhoda je blbec a čas už pak nevrátíš. Udělej si zbroják a kup si brokovnici. A i pak ji nesmíš mít doma nabitou.
Ale k věci - měl jsi v ruce Trackera? Je to mohutná a účinná zbraň v ráži většinou .50. Nasadit zápalku třesoucími se prsty ve stresu je na medaili za gymnastiku. Je tam málo místa a pětkrát ti spadne, než se ti podaří ji nasadit, pokud nemá člověk po ruce tu nabíjecí mašinku. Měl jsem možnost mít Trackera půl roku půjčeného od kamaráda. Možná jsem nepochopil zcela ovládání, ale pokaždé, když jsem na střelnici nabil a zajistil zbraň, poté namířil a odjistil, vždy vyšla okamžitě rána. Což jsem nechtěl. Takže pak už jsem pojistku nepoužil, do namířené zbraně jsem vložil pravou rukou zápalku a odstřílel. A teď si představ, že by se ti to stalo doma. Rozhodně bezpečnější je klasická předovka, když natáhneš kohout na rast, nelze spustit.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 20 črc 2015 16:02

zdar strelci...dnes mi dorazila nova krasavica..ardesa deerhunter 0.45 .z ciste opatrnych dôvodov som neobjednaval strelivo,ani ostatne prislusenstvo,aby ma to nelakalo predcasne nieco dok...it...roky sa venujem strelbe z modernych a hist.kusi,ale v tomto som total greenhorn..chcel by som vas tymto poprosit o nejake odkazy na debaty v jazyku ceskom a slovenskom(ang.neviem),debat tykajucich sa hlavne udrzby(rozoberanie,cistenie,mastenie atd.)zbrane,volbe vhodnej municie,flastrov,mazadiel,cistiacieho prislusenstva..atd..urcite sa tu najdu ludia ktori tuto karabinu maju a cenna rada je nad zlato..dik moc...
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 20 črc 2015 18:50

Deerhunter je klasická předovka. Nemáš na ní co zničit. Klidně vyhoď zámek ven z pažby, prohlídni si ho, prohlídni si hlaveň, přečti si údaje na hlavni, zjisti, jaké má stoupání její závit. Sežeň si a přibruš šroubovák (šroubováky) které budeš používat na šroubek pod pistonem a na šrouby u zámku.
A začni si shánět vybavení - počítej skoro se stejnou částkou, jaká tě stála zbraň. Budeš potřebovat Vesuvit LC, bavlněnou látku na flastry, koule z čistého olova, nabiják a vytěrák, starter, sluchátka, brýle. V nouzi stačí špunty do uší a brýle pro dělníky za pár korun. Na prach jako prachovničky stačí odměrky koupené v lékárně. Místo digi vah si kup injekční stříkačku 5 ml, odřízni jí trubičku pro jehlu a máš odměrku. Jeden kubík na stříkačce je zhruba jeden gram prachu. Koule by asi byly nejvhodnější .451 (11,45 mm), protože k nim pasuje jako flastr bavlněný sýpek, který je k sehnání všude. A jako mazivo ze začátku sádlo. No a v podstatě můžeš na střelnici. Pokud budeš potřebovat víc informací, napiš. František "Sagitarius" tady má někde skvělé stránky o začátcích....
spitamen

Příspěvek od spitamen » 20 črc 2015 19:46

blecho..diki..teda rozobrat,resp.odkrutit vsetky skrutky na kovani okolo zamku?plus vyrazit mosadzou ten plochy trn ktory isti hlaven v pazbe?takto vytiahnem asi hlaven,ci?este odkrutit tu skrutku na pistone?bez vybratia hlavne nebudem podnikat dalsie kroky..tie plstene zatky..myslim ze sa im nadava flastre asi budem musiet kupit najprv originaly,aby som mal predlohu ako si vyrobit vlastne..akym olejom su vlastne napustene?môzu byt balistolom?wd-ckom?este som ich nazivo nevidel,ale mam info ze musia byt z cistej bavlny,ci lanu..aka je ich hrubka?kde kupujete vhodnu tkaninu?aby sedela aj hrubkovo?este to sadlo..staci veprove,kupene v potravinach?maze sa nim hlaven po vycisteni,po strelbe?alebo aj pocas strelby pretriet?no nic,musim sa vela ucit,lebo mam milion otazok a asi to nevedie k nicomu...
foxy

Příspěvek od foxy » 20 črc 2015 22:18

spitamen : http://www.radio-foto.eu/predovky/index.php

toť super stránka, tiež mám deerhuntera a gro info mám práve od neho !
Odpovědět