P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Lukáš
Re: Předovky

Příspěvek od Lukáš » 05 srp 2015 13:37

zajímalo by mě kdy už si např. fi. Pedersoli vyndá hlavu ze zadnice a udělá najakou repliku dle A.V.Lebedy..nedávno jsem prohlížel knihu "Tisíce let myslivosti" a tam jsou barevně nafocené kulovnice z jeho dílny..z toho bych se nebál vystřelit i za 100 let.

blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 05 srp 2015 15:06

Zbraň pro knížete Kinského stála 90 guldenů. Což byl v té době ekvivalent menšího domku. Ale obávám se, že kdyby si dal Pedersoli práci a postavil by některou z kazet s párovými pistolemi podle Lebedy s plnou výbavou, tak jen velmi málo střelců u nás by bylo schopno je zaplatit.
Nám nezbude, než si koupit hlaveň a zámek, objednat si přířez tureckého ořechu a postavit si to sami. Se součástkami od Pedersoliho, ořechem na pažbu - práce na rok, nejméně!
Jim

Příspěvek od Jim » 05 srp 2015 22:51

Na základně osobní zkušenosti s kvalitou výrobků Pedersoliho jsem přesvědčen, že by to nezvládli ani náhodou.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 06 srp 2015 06:36

Pedersoli je nastavený na rychlou produkci, museli by se hodně snažit. To spíš Holand a Holand je zvyklý na kusovou zakázku.
V našich publikacích jsou snímky těchto kazet se špičkovými zbraněmi. Škoda, že nejsou dostupné dokumenty s výkresy zbraní, příslušenství, rozměry, materiál, povrchová úprava, fotky zámků a opět výkresy. Stejně tak stojí v depozitech tisíce historických zbraní, kde si je člověk může prohlídnout jen z dálky. I tyhle dokumentace by mohly jít mezi milovníky starých kousků, třeba za slušný poplatek.
Koupíš si knihu, je perfektní. Autor musel mít šílenou práci posbírat a nafotit staré a krásné kousky. Musel nastudovat hromadu informací o puškařích z celé Evropy. Ale pro nás je to jak fotka baráku z venku. Nás zajímá zámek, spoušť, jak udělali uchycení hlavně, jak to vypadá pod kováním. Ale chápu, že majitel takové zbraně na ni nenechá sáhnout a zase si ji schová.
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 06 srp 2015 17:53

Nemám strach o to, že by to u Pedersoliho nezvládli vyrobit v prvotřídní kvalitě... spíš o to, že by si za to řekli takovou dardu, že by to nikdo normální nezvládl zaplatit...
PS já taky Eurojackpot nevyhrál....
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Lukáš

Příspěvek od Lukáš » 07 srp 2015 11:35

no nic tak necháme dědu Lebedu zase v klidu odpočívat..mám teď jiný problém..vlastním perkusní pistoli Le Page od ArmiSportu .45 a velmi velmi nutně bych si od nějakého puškaře chtěl nechat vyrobit kompletní hlaveň na ráži .36 Napadá mě zde často zmiňovaní p.Kuna..věděl by někdo s přibližnou cenou..
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 07 srp 2015 13:10

Petr Kuna dělá už jen polotovary hlavní. Puškařinu už ne, nemá místo, vybavení a ani čas.
Musíš říct nějakému puškaři - Miloš Skrbek, Petr Novohradský s tím, že maj použít trubku od Kuny.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Lukáš

Příspěvek od Lukáš » 08 srp 2015 05:49

Ještě mě napadla možnost koupit na bazaru 4,5mm hlaven pro LePage od Armi Sporu a nechat je převrtat na .36
Ale kontaktuju ty puškaře co jsi mi doporučil a zjistim co vyjde levněji.
Jim

Příspěvek od Jim » 08 srp 2015 09:50

Proč tak lpíš na menší ráži, já ji sice nepoužíval, ale kamarád měl pistoli i flintu stejný ráže a najít navážku pro tak lehký střely byl problém, jsou citlivější na jakoukoliv i malou změnu v nabíjení. Ale proti gustu žádnej dišputát.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Lukáš

Příspěvek od Lukáš » 08 srp 2015 16:25

mám zkušenost pouze s ráží .45 a rád bych zkusil právě onu .36 kůli terčovce a menšímu recoilu.Návyk stále stejných úkonů při nabíjení už si pomalu vytvářím.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 08 srp 2015 19:51

Petr Kuna má v nabídce hlavní pro předovky ráži 9 mm. Tak si kup tuhle, nech si udělat dnový šroub, tormentaci, rybinu. Ale bude to stát tolik, co nová puška v ráži .32, ale spíš o hodně víc.
Tahle malá ráže chce hodně trpělivosti při hledání dávky prachu, nové kleště, nové nářadí na nabíjení a čištění. Budeš potřebovat soustružníka na vyrobení kvalitního nářadí, protože jsi omezen tou ráží. Ale toho jsi si jistě vědom. Ale ono to láká, znám to.
Souhlasím s Jimem.
kocúr

Příspěvek od kocúr » 08 srp 2015 20:46

Pokial ide o menšie ráže videl som chlapíka s "pištoľkou" kalibru .31 a lietalo mu to super... :)

+
btw. neviete aký je rozdiel medzi Pedersoli Württembergischen 1857 a Pedersoli Mauser 1857? Mne príde, že ide o tú istú zbraň, len pod iným názvom z dôvodu???(copyright???).
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 09 srp 2015 20:04

Pěchotní model 1857 byl vyráběný würtenberskou zbrojovkou, kterou později převzal Mauser a spol. (dle Hartink-Encyklopedie historických zbraní).Hledí bylo možné regulovat od 200 kroků do 1000 kroků. Jeden krok odpovídal 2,75 würtenberské stopy. Německá firma Mauser dodává na trh repliky této krásné pušky. Tolik výše uvedená kniha.
Podle fotografií na Googlu vypadají obě zbraně totožně. Jestli Mauser skutečně tuhle pušku vyrábí, Pedersoli nepůjde do střetu zájmů. Chtělo by to obě zbraně porovnat.
Nevíte někdo, kolik tam mohli tehdy sypat prachu?
Knell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Knell » 14 srp 2015 01:30

Kamarátov prvý výstrel z predovky v živote... moc sa mi páči to záverečné nadšenie v očiach :wink: (Bounty .50 s pažbou):

https://vimeo.com/136255311
spitamen

Příspěvek od spitamen » 15 srp 2015 15:12

caute..ma niekto z vas osobne prakticke skusenosti s ruskym ciernym prachom T-1-2 pre predovky?mam moznost kupit v predajni kilo tohto prachu za dobry peniaz.. Tusim 14 euro..chcel by som to nasypat do deerhuntera .45 v zacinajucej navazke 1.5-2gramy prachu...
Odpovědět