Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
xvo
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od xvo » 04 kvě 2015 06:54

"Black Powder" - díky Ti za nákres, snad to z něj "jolko" i "COOK" pochopili. :D Naprostý souhlas s Tvým komentářem a nastřelením horní hlavně.

xvo
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 04 kvě 2015 13:12

Hlásím další super sobotu na střelnici. Byl jsem trochu nervózní, jestli jsem to po předchozí střelbě dobře připravil na střelbu další ale opět všechno fungovalo bez problému. Potkal jsem se s Panem Střelcem, který křesadlovou pistolí z konce 18. století, cal. 54 a nemělo to ani hledí, trefoval devítky na 25m. A kromě toho mě nechal vystřelit skrz hradla - takže GG DIMINI .45 s 3'' hlavní naládovaný .45ACP Vesuvitu vystřelil 13g ogivál GG rychlostí 474.2 stop za vteřinu. To odpovídá energii cca 136J. Pán říkal, že u BP zbraní to múže být ovlivněno spalinami z hlavně a pro seriózní výsledek by bylo třeba měření opakovat, nicméně jsem ho nechtěl zdržovat, takže snad zase příště.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 04 kvě 2015 20:39

První rána z čisté hlavně je plivanec,naklepnutá oříznutá střela na prach sklouzne lehkým tlakem na nabiják.Natlučená střela do zasviněné hlavně umí výkon černýho prachu pořádně zvednout.
Když se po první ráně lauf uvnitř potáhne bordelem a při nabíjení je nutno použít větší sílu,okamžitě v zápěstí poznám jak funguje zákon akce a reakce :-)
jolko

Příspěvek od jolko » 05 kvě 2015 20:46

sturmd1: ona nervozita je normalni, clovek nevi co ma cekat... :shock: Strelbou a opakovanim se to zlepsi, ale pozorny pri predovkach musis byt stale :!: . Na videu jsem si vsimnul, ze nepouzivas tkzv. starter na prvotni zatlaceni strely do hlavne, ale tesarske kladivo... k tomu asi tolik, ze zdeformujes vrch strely jeste pred pouzitim nabijaku a urciete zmena tvaru strely= problem s presnosti. Dale pokracujes tim kovovym kladivem buch, buch i po usti hlavne a to je problem vetsi... taky bych to zbytecne tak moc nemlatil na prach, znovu - asi deformujes strelu - jemneji = lepe. Kup si do vybavy kladivko gumove, resp. silokonove - sklenarske a ten starter si muzes i udelat skracenim nabijaku. Jinak ta rychlost je mala, kdyz strilim swiss1, 1,7-1,8g navazka, tak mi to chodi cca 2x rychleji. Radeji strilim tezsi ,,maxbal .45,, lip tesni. Hezkou strelbu :) ... urcite Ti poradi radi i skusenejsi.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 05 kvě 2015 21:19

Nevím jestli zdeformovaná střela .45 na tak malou vzdálenost a rychlosti a při tak velké hmotnosti může mít na zásah v terči nějaký vliv.
Ale železné kladivo a železná hlaveň umí na 100% o sebe hodit jiskry. A to by během nabíjení mohlo znamenat poslední problém v životě.
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 05 kvě 2015 21:56

Jolko a Kavy: Díky za reakci chlapi, ale to kladivo není kovové, resp. mám na něm navlečený gumový špunt. Je to model Ikea za pár kaček a rozhodně si koupím něco vhodnějšího hned jak se dostanu do Hornbachu :) Jinak ta měřená rána nebyla zdaleka první, ale je pravda, že mám trochu strach, aby mi nezůstalo něco žhavého v hlavni a tak to po každém výstřelu pro jistotu protáhnu kartáčkem. Spíš jsem ale nedobře utemoval. Teď jsem to opět trochu vychytal, neopírám si tu zbraň o sebe, jenom ji držím za hlavně téměř svisle, mírně do bezp. prostoru, a poklepu to podstatně víc - v ruce je to znatelně větší prda a většinou to foukne zpátky pistonem tak, že zápalka odletí a kohout to vrátí na ozub. Přišlo mi to v podstatě žádoucí, co si o tom myslíte? I tak bych řekl, že jako výchozí bod ta energie nebyla úplně malá ale rozhodně je tam ještě spousta prostoru pro zlepšení...
SamuelColt1

Příspěvek od SamuelColt1 » 05 kvě 2015 22:37

ad sturmd1: Pakliže to sfoukává zápalky a vrací kohout - u staré zbraně to mohou dělat propálené pistony(velké otvory), u nové je to příliš "naloženo". Ubrat poněkud z navážky -stejně to hoří před ústím hlavně!
david123456

Příspěvek od david123456 » 05 kvě 2015 22:43

Zdravím zkoušel jste někdo tento černý prach POW-EX četl jsem o tom resenci prí je srovnatelný se swisem cena za pul kila 800 kč zde ho nabízejí http://shop.vmcustom.cz/ už jsem tam psal a uvidím zda ho tam budou mít jinak se virábý podle amerického prachu
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 06 kvě 2015 10:08

SamuelColt1: Takže to není dobré? Jelikož navážka byla pořád stejná (orig. dávkovač = .45ACP), mám dvě možnosti. Ládovat stejně a natloukat méně nebo natloukat pořádně a snížit navážku. Která možnost je lepší? Díky.
jolko

Příspěvek od jolko » 06 kvě 2015 11:58

sturdm1 : ....myslim, ze tech moznosti je o hodne vic a jde o to co chces :
1. Chces strilet relativne presne / na derac 10-15, max.25m / = musis laborovat s navazkou prachu, druhom strely, mazním a urcite nedeformovat strelu.
2. Chces ,,velkou bombu,, = natluc to a dej tam prachu po dovolené maximum. Výkon to moc nezvysi, ale mas ,,plamenomet,, + pokazene zapesti.

.... ja bych sel tou prvni cestou : vyskousel bych na zacatek napr. maxbal Ares cca 16g, lip tesni, vyssi vykon. Hodne informaci najdes na i forech.
mujtaj

Příspěvek od mujtaj » 06 kvě 2015 18:57

sturdm1 zniz o trosku navazku. ak stale hadze kohutik na prvy ozub tak vymen pistony! nejake extra max doklepavanie pri rovnakej navaze je len strata casu, ked je dobre doklenuta (je dobre si ozancit na nabijaku znacku) dalsie doklepavanie uz nicomu nepomoze, len deformuje strelu..

inac skusil som dat nizsiu navzku 0,7 pre 9mm, poriadne rovnomerne nasadil zaplaky a kohutik som dal na stred, nie v lavo ci pravo ale stred, vystrelili obe hlavne sucastne :-) kopanec je citelne drsnejsi samozrejme.
jolko

Příspěvek od jolko » 06 kvě 2015 19:09

mujtaj:,, duplak,, je urcite zaujimava skusennst :wink:
Kavy

Příspěvek od Kavy » 06 kvě 2015 19:40

Zkoušel jsem 3,5" derringera .45 do zajeté hlavně nacpat 2g Vesuvitu.Střely upěchované gumovou paličkou,ruku mi to málem utrhlo,vystřelil jsem 20 ran a kohoutek nikdy nanaskočil zpět na ozub. Jak to děláte ? :-)
sturmd1

Příspěvek od sturmd1 » 06 kvě 2015 20:43

Kavy: jediný rozdíl oproti minule, kdy mi to neudělalo ani jednou, byl v tom, že jsem to víc naklepal po usazení na prach. Ale taky žádnej extrém, držel jsem to při tom volně v ruce a tím gum. kladívkem jsem to taky nemohl bůhvíjak rozmlátit. Pistony jsou nové. Je to skutečně tak nežádoucí jev? Mně to přišlo skvělé :) Samozřejmě bych tu zbraň nerad ničil.
Jolko: dík za tip, vyzkoušet jinou střelu mě nějak ani nenapadlo. Nicméně přesná střelba na velkou vzdálenost s touto zbraní není můj cíl a snaha o co největší bombu už vůbec ne ;) Můj cíl je maximalizovat spolehlivost a energii za předpokladu, že nebude docházet k nadměrnému zatížení zbraně nebo střelce...
Kier

Příspěvek od Kier » 06 kvě 2015 21:05

Znipper: vďaka za radu. Som začal testovať rôzne spôsoby, od kyseliny dusičnej cez chlorid železitý a skúsim aj ten ocot. Nie na derringerovi, samozrejme, tam si užijem prirodzenú patinu, ktorá sa utvorí časom, bude tak pre mňa vzácnejší.
Odpovědět