Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
ad greenie: Především by nastal velký problém se způsobem střelby (místa) okolo času 7,30. To by balistik zakázal celou střelnici, vzhledem k nulové ochraně přestřelení hodně nízkého valu za terči!
Re: Derringer od fy Great Gun
Ahoj chlapci. Derringery chodí okolo mě, ale náhodou jsem zabrousil na poslední příspěvky. Proč si nepostavit stojánek na Vaše pistole a místo zkumavek nepoužít mosazné nábojky z upravených nábojnic. Ty seberete na střelnici, nebo koupíte od správce, pokud je schraňuje za účelem finančního vylepšení. Doma připravíte, vezmete s sebou dvě balení nábojů a vyrazíte. A stojánek skvěle uvolní ruce pro nabíjení.
Dodatek.
Napadlo mě, že někdo bude chtít vyrobit ty větší nábojky. Mám pro to něco jako návod. Budete potřebovat krabice s plastovou vložkou, co vyhazují střelci z kulovnice do odpadu. Vleze se tam dvacítka nábojnic ráže R65x7. K nim posbírejte všechny nábojnice 7,65Br. Budou z nich víčka. Jenže ty se nedají nasadit přímo, musíte je trošku roztáhnout. Na to používám zboušený a osmirkovaný vrták. Nábojnici 7,65Br nemůžete narazit na stopku vrtáku přímo. Nábojnička by praskla, musí se vyžíhat. Poskládal jsem na sporák potřebné množství nábojnic a zapnul hořák. Nechal jsem nábojnice pořádně nahřát, vypnul kamna a kleštěmi posbíral nábojnice na starý talíř. Pozor, pálí to. A nechal jsem nábojnice zvolna vychladnout. Pak už můžete nábojnice roztáhnout. Vrták se upne na ležato do svěráku, nasadíte nábojnici a kladivem zarazíte. Kleštěmi nábojnici sundáte z vrtáku. Zabrousíte případnou ostrou hranu. Chce to trochu pečlivosti, ale víčko drží.
Menší nábojky jsou z nábojnic do M16, jako víčka slouží nábojnice .17. Vleze se tam cca 1,9 gramu prachu. Pro pistoli to stačí a nezabere to žádný prostor.
Dodatek.
Napadlo mě, že někdo bude chtít vyrobit ty větší nábojky. Mám pro to něco jako návod. Budete potřebovat krabice s plastovou vložkou, co vyhazují střelci z kulovnice do odpadu. Vleze se tam dvacítka nábojnic ráže R65x7. K nim posbírejte všechny nábojnice 7,65Br. Budou z nich víčka. Jenže ty se nedají nasadit přímo, musíte je trošku roztáhnout. Na to používám zboušený a osmirkovaný vrták. Nábojnici 7,65Br nemůžete narazit na stopku vrtáku přímo. Nábojnička by praskla, musí se vyžíhat. Poskládal jsem na sporák potřebné množství nábojnic a zapnul hořák. Nechal jsem nábojnice pořádně nahřát, vypnul kamna a kleštěmi posbíral nábojnice na starý talíř. Pozor, pálí to. A nechal jsem nábojnice zvolna vychladnout. Pak už můžete nábojnice roztáhnout. Vrták se upne na ležato do svěráku, nasadíte nábojnici a kladivem zarazíte. Kleštěmi nábojnici sundáte z vrtáku. Zabrousíte případnou ostrou hranu. Chce to trochu pečlivosti, ale víčko drží.
Menší nábojky jsou z nábojnic do M16, jako víčka slouží nábojnice .17. Vleze se tam cca 1,9 gramu prachu. Pro pistoli to stačí a nezabere to žádný prostor.
Mr. Nobody... Taky jsem premyslel nad antistaticnosti plastovych zkumavek. Myslim, ze to tu bylo nekde doporucovano. U me je ten problem, ze nerozumim moc elektrine. Podobny obal jak je ten na prach, je ten, ktery ktery je na motorovy olej, po odmasteni by to snad mohlo jit, akorat bohuzel nevim, jestli se neco dela v takovem malem rozmeru. Sklenene zkumavky jsen zavrhl hned, respektive jsem nad nima ani nepremyslel. Problem je ten, ze v pripade zazehu se to bude chovat jako rucni granat. Ona horka ostra strepina z rucniho granatu je svinstvo, ale jeste vetsi svinstvo je sklo. Na rentgenu je kov videt, ale sklo horsi, anebo vubec. To jsen slysel, ze rikal jeden doktor. Drive jsem mel prach po odmerenem mnozstvi zabaleny papiru, ale ten papir se trhal a bylo to ne nejlepsi reseni, mozna jsem nepouzil nejlepsi papir. Pro papir ale mluvi to, ze se pouzival po nekolik stoleti
Ale chlapci. Zajděte do lékárny a chtějte zkumavku na vzorky. Stojí asi 1,80 Kč, nebo tak nějak. Sloužily mně dost dlouho, výhoda je, že je vidět prach. A nic se mu nestane. Problém je, že zabírají moc místa a později praskají kolem zátky. Nábojnice jsou věčné, stylové a 100% antistatické.
Pěkná práce 
Ale pořád je to stejné jako sypat z eppendorfky,jen ve stylovějším balení.
Už dlouho přemýšlím jakým bezpečným způsobem vyrábět z černého prachu kapsle.
Pevné natolik aby vydrželi manipulaci,ale při nabíjení střely se pod ní snadno rozdrtili.

Ale pořád je to stejné jako sypat z eppendorfky,jen ve stylovějším balení.
Už dlouho přemýšlím jakým bezpečným způsobem vyrábět z černého prachu kapsle.
Pevné natolik aby vydrželi manipulaci,ale při nabíjení střely se pod ní snadno rozdrtili.
Někdy v roce 2008 jsem u jednoho střelce viděl tyhle nábojky zacvaknuté po dvou kusech v demontovaném nábojovém pásu z kulometu - vždy po dvou článcích. Tehdy střílel z dvouhlavňové pistole Howdach.
Každý jde svou cestou, to je jasné. Mně vyhovují právě ty krabice od nábojů do kulovnice - plné náboje jsou zasunuté v boxu, vystřelené vhazuju do kufru, doma si to pak přeberu. Výhoda je také při hledání navážky pro novou střelu. Na stěnu boxu si popíši dávky prachu vždy po pěti nábojích zvyšované plus 0,3 gramu prachu.
Každý jde svou cestou, to je jasné. Mně vyhovují právě ty krabice od nábojů do kulovnice - plné náboje jsou zasunuté v boxu, vystřelené vhazuju do kufru, doma si to pak přeberu. Výhoda je také při hledání navážky pro novou střelu. Na stěnu boxu si popíši dávky prachu vždy po pěti nábojích zvyšované plus 0,3 gramu prachu.
S tema kapslema je to zajimavy napad. Trochu mi to pripomina (snad nebudu moc OT) HK G11, kde jsou beznabojnicove naboje z hexogenu, ktery prvitni impuls neceho rozdrti a zazehne (hexogen by pri vysoke hustote zbran rozthal na cucky). Je zname, ze nemci za druhe sv. valky plnili naboje Rusu trhavinou a ta zbrane roztrhala. Tvuj napad ma rozdil v tom, ze se to rozdrti pri nabijeni, ne pri vystrelu. (omlouvam se pokud je to OT, ale nedalo mi to nepsat, pokud je to moc OT, prosim admina o smazani). Bojim se toho, aby se to rovnomerne rozdrtilo, pokud ne, melo by to jiny charakter horeni, ktery by ovlivnil presnost a mohl by v nejhorsim pripade znicit zbran a zranit strelce, ale to by bylo nepravdepodovne u cp. Taky se bojim (pokud by to bylo delano vodou) aby nevykrystalisoval dusicnan a prinejmensim neznehodnotil prach. Takze asi tak. Kazdopadne bych Ti chtel rict, ze vynalezci se skoro vzdy setkali s nepochopenim (napr. Gaston Glock), ale uspech Ti preji, treba za cca 50 let se to bude delat jenom tak.
Nic nového jsem neobjevil.
Kapsle černého prachu se běžně vyrábějí,jen je u nás neseženeš.
Kapsle černého prachu se běžně vyrábějí,jen je u nás neseženeš.
K čemu by u derringeru peleta byla. Výhoda je v tom, že má stejný objem a konsistenci při stlačení prachu. To oceníš v dlouhé hlavni, ale derringer je spíš na osobní obranu. Tam bych se raději spolehnul na spolehlivost zážehu.
Ty nabojnice jsou zajimave reseni. Akorat ja bych mozna sel tou cestou, ze bych vicko nahradil drevenou zatkou. Antistaticke by to bylo, bylo by to jednodussi na vyrobu a mozna by ta zatka drzela pevneji.
Nemylte se, pokud se víčko z nábojnice 7,65Br udělá pečlivě, drží na nábojnici velmi pevně a těsně. Tak těsně, že je někdy problém mastnými prsty od střely ho sundat.
Těch možností je hodně. Dřevěné víčko by bylo parádní, ale chce to soustruh. A kdyby to bylo ještě k tomu z pěknýho dřeva, třeba ořechu, nebo mahagonu, bylo by to skvělý.
Existuje ještě jedna možnost pro ty, kdo nemají přístup k nářadí, ale nemají problém s penězi. Topenáři používají měděné trubky různého průměru. Například 12 mm. Na tuhle trubku existuje měděná záslepka, klobouček. Ale je dost drahá, asi 12.- Kč. Postup je ten, že si člověk uřízne například 20 kousků trubky, začistí. Nahoru nasune víčko. Spodek se dá buď zaslepit dřevem, nebo zalepit Epoxidem. Trubička se postaví na lepící pásku, aby Epoxid nevytekl. Do trubičky se naleje asi centimetr Epoxidu a nechá zatvrdnout. Nábojka je hotová. Lze to udělat i obráceně. Trubičky se na spodním konci zaslepí nějakým kroužkem, nezasunete ho až na konec. Trubička se otočí spodkem nahoru a Epoxid se pohodlně zalije. A je to.
Těch možností je hodně. Dřevěné víčko by bylo parádní, ale chce to soustruh. A kdyby to bylo ještě k tomu z pěknýho dřeva, třeba ořechu, nebo mahagonu, bylo by to skvělý.
Existuje ještě jedna možnost pro ty, kdo nemají přístup k nářadí, ale nemají problém s penězi. Topenáři používají měděné trubky různého průměru. Například 12 mm. Na tuhle trubku existuje měděná záslepka, klobouček. Ale je dost drahá, asi 12.- Kč. Postup je ten, že si člověk uřízne například 20 kousků trubky, začistí. Nahoru nasune víčko. Spodek se dá buď zaslepit dřevem, nebo zalepit Epoxidem. Trubička se postaví na lepící pásku, aby Epoxid nevytekl. Do trubičky se naleje asi centimetr Epoxidu a nechá zatvrdnout. Nábojka je hotová. Lze to udělat i obráceně. Trubičky se na spodním konci zaslepí nějakým kroužkem, nezasunete ho až na konec. Trubička se otočí spodkem nahoru a Epoxid se pohodlně zalije. A je to.
Napadlo nekoho resit jak zvysit vykon prvniho vystrelu? Treba jako umele zaspinit nejakou neagresivni latkou hlaven po naladovani Pro zvyseni odporu strely?
GG ⊙ .54
Řešilo se to tu - použít tužší mazivo.
I bez maziva nema prvni rana s cistou hlavni pozadovany vykon...
GG ⊙ .54
přečti si ještě jednou co ti poradil!
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.