v?b?r vzduchov? zbran?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Okouzlila mě pistolová větrovka Gamo AF10, sice není to tak kouzelné střílení, jako Slávia, ale zase srandy s tím je kopec - hlavně ten zásobník a jednopumpní natahování. Protože ji v jednom kšeftě mají za polovic, uvažuji ještě o jedné protože za tu srandu to stojí, nabíjení do té lišty je bleskové, stačí nechat skutálet broky v drážce mezi prsty do skloněného zásobníku.
Chtěl jsem sice původně pořádnou pistoli, rozmýšlel jsem se mezi HW45 (30%) a Zoraki Ultra (70%), ale na naučení mířit pistolí a na zábavu to Gamo stačí a pak na přesnou střelbu něco lepšího.
No ale nedovedu si pedstavit, že bych musel před výstřelem pumpovat jak trotl, už i ta Zoraki mě trochu odpuzuje že se musí když chci víc, opatrně pomalounku pumpovat. Nemám možnost pořád kupovat bombičky nebo napouštět flašku, když se dáme do střílení, tak to fakt je jak u verdunu, nakonec jsou 2 krabičky broků přes to gamo fuč a do odsypávačky (plastová krabička od boxerů) musím doplnit tak půlku diabolek. ještě že ten dvorek u nás není moc plodný, protože je v něm už pěkná hromádka olova (a rozštípaná první řada cihel).
Protože tedy chci něco "nezávislého", byl mi doporučen FX independent, to je fakt je přesně co bych si představoval, tedy až na jednu podstatnou maličkost, můžu dát jen půlku a v tom musí už být i slušnější puškohled protože mé oči mířidla nezvládají. Strojírenské vybavení nemám, ani k němu nemám přístup.
Co byste mi tedy doporučili za pušku s integrovanou pumpou, kterou bych před střílením napumpoval a pak už bez pumpování vystřílel zásobník? Může být i na jedno pumpnutí jako natažení u Slávie (podobně jako u Zoraki HP01), ale víc jak dvě pumpnutí pro max výkon už nechci (nechci dostat infarkt z pumpování crosmana).
Tedy chci slušně přesnou, spolehlivou, nekazící se, dostupné díly, možnost tuningu vítána. Neomezuji to nějakým limitem, ona je vždycky možnost trochu přihodit navrch, ale prostě nechci zbytečně platit na švédský sociální systém, může to být i něco nepatrně horšího (nejsem mistr čr ve střelbě), protože místo toho můžu pak pořídit i něco jiného, třeba střelivo nebo hodně zoomovací puškohled, nebo výlet s rodinou.
Chtěl jsem sice původně pořádnou pistoli, rozmýšlel jsem se mezi HW45 (30%) a Zoraki Ultra (70%), ale na naučení mířit pistolí a na zábavu to Gamo stačí a pak na přesnou střelbu něco lepšího.
No ale nedovedu si pedstavit, že bych musel před výstřelem pumpovat jak trotl, už i ta Zoraki mě trochu odpuzuje že se musí když chci víc, opatrně pomalounku pumpovat. Nemám možnost pořád kupovat bombičky nebo napouštět flašku, když se dáme do střílení, tak to fakt je jak u verdunu, nakonec jsou 2 krabičky broků přes to gamo fuč a do odsypávačky (plastová krabička od boxerů) musím doplnit tak půlku diabolek. ještě že ten dvorek u nás není moc plodný, protože je v něm už pěkná hromádka olova (a rozštípaná první řada cihel).
Protože tedy chci něco "nezávislého", byl mi doporučen FX independent, to je fakt je přesně co bych si představoval, tedy až na jednu podstatnou maličkost, můžu dát jen půlku a v tom musí už být i slušnější puškohled protože mé oči mířidla nezvládají. Strojírenské vybavení nemám, ani k němu nemám přístup.
Co byste mi tedy doporučili za pušku s integrovanou pumpou, kterou bych před střílením napumpoval a pak už bez pumpování vystřílel zásobník? Může být i na jedno pumpnutí jako natažení u Slávie (podobně jako u Zoraki HP01), ale víc jak dvě pumpnutí pro max výkon už nechci (nechci dostat infarkt z pumpování crosmana).
Tedy chci slušně přesnou, spolehlivou, nekazící se, dostupné díly, možnost tuningu vítána. Neomezuji to nějakým limitem, ona je vždycky možnost trochu přihodit navrch, ale prostě nechci zbytečně platit na švédský sociální systém, může to být i něco nepatrně horšího (nejsem mistr čr ve střelbě), protože místo toho můžu pak pořídit i něco jiného, třeba střelivo nebo hodně zoomovací puškohled, nebo výlet s rodinou.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Re: výběr vzduchové zbraně

Zoraki nemá se svou cenou a výkonem konkurenci

Půjčil jsem ultra .22 kolegům v práci a už mi ji nechtěly vrátit

Po vystřílení necelých 6000 ran z Independence si nemám na co stěžovat! 2x jsem ji rozdělal vyčistil a promazal, a šlape líp jak nová. Možnost okamžitě opakovat bez nutnosti počítat kolik mi ještě zbývá ran je skvěla...
Já bych Ti opravdu doporučil tu Zorku

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
- mtarnovsky
634:
Crosmana neodsudzuj pokial si ho nevyskusas.moznost regulovat silu vystrelu ma svoje vyhody-na 2pumpy sa da strielat v byte a susedia o tom ani netusia a na 10 pump mas silu S620 v 34cm dlhej pistolke.Uznavam ze to pumpovanie je niekedy otravne,hlavne ked strielam na terce.(pumpuje sa lahko a rychlo,aj moja 12r.dcera da v pohode 5pump.)
Ale za tych par supiek co stoji a moznosti tuningu,pazba,zaver,flat top,a pod,nema konkurenciu.S pazbou a optikou je to neuveritelna hracka
Ja sem chcel povodne HP 01 medium alebo light ,ale nepodarilo sa mi zohnat asi 3 mesiace,tak som nakoniec kupil 1377 za menej ako polovicnu cenu HP,sice neni tak silna,ale da sa s nej spravit krasna karabina z pazbou a optikou.U HP su problemy s optikou koli systemu pumpovania, a pazba len home made.
Crosmana neodsudzuj pokial si ho nevyskusas.moznost regulovat silu vystrelu ma svoje vyhody-na 2pumpy sa da strielat v byte a susedia o tom ani netusia a na 10 pump mas silu S620 v 34cm dlhej pistolke.Uznavam ze to pumpovanie je niekedy otravne,hlavne ked strielam na terce.(pumpuje sa lahko a rychlo,aj moja 12r.dcera da v pohode 5pump.)
Ale za tych par supiek co stoji a moznosti tuningu,pazba,zaver,flat top,a pod,nema konkurenciu.S pazbou a optikou je to neuveritelna hracka

Ja sem chcel povodne HP 01 medium alebo light ,ale nepodarilo sa mi zohnat asi 3 mesiace,tak som nakoniec kupil 1377 za menej ako polovicnu cenu HP,sice neni tak silna,ale da sa s nej spravit krasna karabina z pazbou a optikou.U HP su problemy s optikou koli systemu pumpovania, a pazba len home made.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Tak já vlastním to co mám v podpisu a jsem více než spokojen. Do kvartýru zorka s tlumičem, večer na jednu pumpu, přes den klidně 3. Na 20 metrů tím sundám opeřeného potkana jak nic. Na větší dálky AA, kupoval jsem bazarové, jak flintu tak puskohled, jen pumpu novou a to všechno za cenu holé FX independence. Taky jsem po ní toužil, ale těch peněz! AA mám ještě i s přídavným tlumičem a jediný hluk je od bicího mechanismu a dopadu diabolky 

....možná za pár let....
No dneska jsme zase měli s klukem bojiště, no myslím, že crosman by nám ušetřil fakt hodně střeliva a terčů, když se jede ze dvou gam, tak to fakt ubývá neskutečně rychle. Na slávince mí zdechl už i ten kolimátor, mrcha nesvítí ani po výměně baterky, takže slávnika teď bude asi hodně dlouho na odpočinku, nebo se naštvu a pořídím nějakou další optiku (měli meoptu za 6k, blbec jsem ji nevzal), ale asi obecně není dobré, aby počet optik přesahoval počet zařízení, na které se to dá namontovat.
Zoraki je asi fakt dobrý kompromis, pokud by byla s tím mini kolikátorem který mě teď zdechl, tak by to bylo lepší než znásilňovat puškohled. S pumpou se nikam tahat nechci, navíc další krám do domu....
Ale přece jenom, kdyby se našlo něco, kde si napumpuji zásobník vzduchu a pak vystřílím zásobník střeliva, tak bych byl raději. No když se nic takového nenajde, tak nenajde, nechci to úplně hned z fleku teď, ale tak na konec léta (přes léto nebude čas mít novou hračku).
Zoraki je asi fakt dobrý kompromis, pokud by byla s tím mini kolikátorem který mě teď zdechl, tak by to bylo lepší než znásilňovat puškohled. S pumpou se nikam tahat nechci, navíc další krám do domu....
Ale přece jenom, kdyby se našlo něco, kde si napumpuji zásobník vzduchu a pak vystřílím zásobník střeliva, tak bych byl raději. No když se nic takového nenajde, tak nenajde, nechci to úplně hned z fleku teď, ale tak na konec léta (přes léto nebude čas mít novou hračku).
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
Zdravím všechny, Potřeboval bych poradit. Koupil jsem pružinovou vzduchovku a zajímalo by mě, jestli je z výroby pružina zakonzervovaná nějakou vazelinou, kterou bych měl před prvním výstřelem odstranit, kvůli těsnění, nebo můžu směle začít střílet.
V podstatě se mi jedná o každou informaci, jak postupovat od vybalení PRUŽINOVÉ vzduchovky, do prvního výstřelu.
Předem dík za rady.
V podstatě se mi jedná o každou informaci, jak postupovat od vybalení PRUŽINOVÉ vzduchovky, do prvního výstřelu.
Předem dík za rady.
Xisico B 25 + Optisan Cobra 3-9 x 42 AO
Pokud vyrobce v navodu nic takoveho neuvadi, a jedna se o bezny spotrebni zbozi, tak tezko lze pozadovat po spotrebiteli, aby neco takoveho odstranoval...
Spise jsem tady cetl, ze mazivo chybi a ze to bylo uvnitr po koupi funglovky rezate
Spise jsem tady cetl, ze mazivo chybi a ze to bylo uvnitr po koupi funglovky rezate

Zacatecnik
- xxMARSHALLOWxx
Ahoj, mohli byste mi z hlediska přesnosti objektivně porovnat HW 97k a AA Pro Sport? (designově se mi víc líbí AAčko, ale zdá se mi, že nebude tak přesné jako HW...)
Důvod: zatím mám Slávii 631 Lux, přesnost supr, nekope, jemná spoušť, atd.-jenom ta úsťovka, takže sháním něco ,lepšího, (všichni známí tíhnou ke Gamu, ale do toho ukopanýho šuntstva nejdu.)
Dík za reakce.
Důvod: zatím mám Slávii 631 Lux, přesnost supr, nekope, jemná spoušť, atd.-jenom ta úsťovka, takže sháním něco ,lepšího, (všichni známí tíhnou ke Gamu, ale do toho ukopanýho šuntstva nejdu.)
Dík za reakce.
Slavia 631 Lux+Bushnell 3-9x40E
Slavia 620
Vz-47 Strakonice
vzduchovka značená římská II
Slavia 620
Vz-47 Strakonice
Stara znama a uz aj otrepana rada:
Chod na nejake stretko - preteky a popros majitelov, aby Ti pozicali vyskusat obe. Obe strielaju dobre a zalezi len na Tebe, ako Ti ktora sadne do ruky ...
Chod na nejake stretko - preteky a popros majitelov, aby Ti pozicali vyskusat obe. Obe strielaju dobre a zalezi len na Tebe, ako Ti ktora sadne do ruky ...
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Kup si rovno pcp, aj tak tam isto skončíš
pruzinovku uz mas a tu predava niekto Brocock Standart Concept, tak ber

pruzinovku uz mas a tu predava niekto Brocock Standart Concept, tak ber

- mtarnovsky
Ja som tiez nakoniec skoncil u pcp,a to som sa tri roky branil zubami nechtami, ale to sa neda porovnat ten rozdiel....
Slavia 620
Slavia 620
- xxMARSHALLOWxx
Hlavní je (teda pro mě) přesnost zbraně, PCP sem mohl mít i s celkem dobrým puškohledem za necelých 10000Kč (CZ 200 hunter), ale znechutila mě cena (od otočných bubínků od AA až po ,šílené, ceny pumpiček). Takže spíš pružinovky... (Taky se musím přiznat, že ani nevím, jak se PCP plní
)

Slavia 631 Lux+Bushnell 3-9x40E
Slavia 620
Vz-47 Strakonice
Slavia 620
Vz-47 Strakonice
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ti nějak nerozumím,
píšeš že Tě znechutila cena,
OK.
Ale vybíráš mezi HW97 a AAPS - HWéčko je přez deset papíru a ProSport okolo 15ti ...
Za 10000 Czeta komplet ... ta musela mít exlusivní puškohled
a nevíš jak se plní 
píšeš že Tě znechutila cena,
OK.
Ale vybíráš mezi HW97 a AAPS - HWéčko je přez deset papíru a ProSport okolo 15ti ...
Za 10000 Czeta komplet ... ta musela mít exlusivní puškohled

Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 25 úno 2015 14:10, celkem upraveno 1 x.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
- mtarnovsky
Moj hatsan ma vysiel do 300e aj z pumpou,2xzasobnik, silnejsia ihla +origos ihla a optika. Momentalne pumpujem, casom zacnem riesit flasu.
Flasu mam ale nemam manometer a hadicu, musim dosporit.

Flasu mam ale nemam manometer a hadicu, musim dosporit.
Slavia 620
Slavia 620