v?b?r vzduchov? zbran?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Jura
Re: výběr vzduchové zbraně

Příspěvek od Jura » 25 úno 2015 13:54

tak uvedu příklad

můj Prosport .177 ořechová pažba 17 000,- + puškohled optisan viper 10 x 44 , 5 000,-
celkem tedy 22 000,-

a to jsou ceny tak 2 roky zpátky :)

takže pokud si měl možnost koupit CZ 200 i s optikou za 10 000,- tak jsi to měl udělat....

ano pružina je nezávislá na vzduchu ale podstatně obtížnější na střílení ostatně Ranovak by ti povyprávěl...
větrovka nekope ale je závislá na stlačeném vzduchu...
výběr je jen na tobě...

Daystate Huntsman Regal .177 + MTC Genesis HMD
Anschutz 9015 FT + Burris Timberline MD
Air Arms Pro Sport + Sightron S3 MMD
Weihrauch 97 + Discovery HD 10x44 SFIR
Weihrauch 98 + Hawke Sidewinder 10x42 MMD
http://jelenteam.webnode.cz/
xxMARSHALLOWxx

Příspěvek od xxMARSHALLOWxx » 25 úno 2015 14:20

Alexxus: OK beru na vědomí jsou to vzduchny za víc jak 10 litrů, ale já vztah k PCP nemám, jinak ta optika na cz 200 nebyla tak špatná, ale už je to prodaný. Naštvala mě hlavně cena těch pumpiček, ale jak pročítám ty stránky, tak by mi PCP měla vyhovovat.

Na Bazoši jsem objevil tento inzerát http://ostatni.bazos.cz/inzerat/4452164 ... ka-PCP.php tak co na ní říkáte? (K plnění PCP: já sem v tom hledal nějakou složitost, teď už vím jak se plní :lol: )
Naposledy upravil(a) xxMARSHALLOWxx dne 25 úno 2015 14:32, celkem upraveno 1 x.
Slavia 631 Lux+Bushnell 3-9x40E
Slavia 620
Vz-47 Strakonice
vzduchovka značená římská II
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 25 úno 2015 14:25

Do toho bych klidně šel, kartuše staji dalších 2000 a puškač není sice zázrak ale kouká, pokud se nepletu tak tuhle přesně tuhle pušku jsem viděl ve VelMezu a je hodně v pohodě.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
mtarnovsky

Příspěvek od mtarnovsky » 25 úno 2015 14:38

Ked raz skusis PCP tak do pruziny sa tazko vracia, a ked skusis PCP zo zasobnikom tak jednoranku ani nebudes chcet.
Je obrovsky rozdiel ked musis kazdu diabolku vkladat rucne, alebo mas 10ranovy zasobnik a stale kukas do optiky, len natahujes packu . Ale ma to zas aj velky vplyv na spotrebu diaboliek. Cez vikend som bol 2xdve hodiny strielat a 500Jsb v prdeli, ani som sa nenazdal. :-)
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
xxMARSHALLOWxx

Příspěvek od xxMARSHALLOWxx » 25 úno 2015 15:13

Teď ještě na to našetřit, mám víc jak polovinu, ale než na to našetřím...to už to bude prodaný. :x
Slavia 631 Lux+Bushnell 3-9x40E
Slavia 620
Vz-47 Strakonice
vzduchovka značená římská II
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 25 úno 2015 16:29

Ak je u teba na prvom mieste presnosť, choď do PCP. Časom si zvykneš a ak by ti pružina chýbala, tak to vyrieší aj Slavia.
strelec3751

Příspěvek od strelec3751 » 25 úno 2015 21:43

Nedej na hraběcí rady. Nejlepší je si to vyzkoušet.
Vlastní zkušenost. Nejdřív jsem koupil AA TX 200. Docela pěkný postřílení. Pak mě posedla pýcha a přes potuněný QB (ostatně nedám na ní dopustit) jsem se dopracoval k EV MK III. Taky pěkný postřílení. Po pár měsících střílení s PCP jsem si znovu zkusil tu TX 200. A došel jsem k názoru, že střílení s dobrou pružinou je s PCP zcela srovnatelné. Jsem už starší, h..o vidím a klepou se mi ruce, takže si střílím ze stolku z bagu na zahradě na 30 metrů. A výsledky PCP i pružiny jsou srovnatelné. Pokud střílíš venku tak má většinou větší vliv vítr než přesnost zbraně. Držím pružinu i PCP přiměřeně pevně, ale nijak extremně, a nezdá se mi, že by to mělo vliv na přesnost. Když pánbůh dopustí tak jde pět ran jednou dírou z PCP i z pružiny, když ne, tak nějaká rána uletí i o nějaký centimetr u obou pušek.
deereed

cz 200 s fs vs. air arms mpr ft

Příspěvek od deereed » 03 bře 2015 20:31

Zdravim, přemyšlim nad nakupem vzduchovky, resp.větrovky.
Vždycky jsem chtěl střílet, a ted už sem dospěl do stadia že si koupim zbraň. Jako haranti sme střileli s630,s631. dokonce se mi dostala do ruky s634.
Poslední rok s kamošema střílíme stařičkou s622. Nejdřív sem si chtěl pořídit s634, ale pote jsem zde přečetl vše co se dalo a dospěl sem že větší zabava bude větrovka.
Nevim zda koupit CZ 200 či AA mpr ft. Jsou to skoro stejne zbraně, ale AA mi přijde víc dotažena a kvalitněji spracovana.
Zase je o něco dražší, ale koupit CZ 200 tak do ní nasypu taky nemalo peněz.
Tak by mě zajimal vaš nazor,popř zkušenosti s těmito zbraněmi.
Díky všem Jiří
Easa

Příspěvek od Easa » 04 bře 2015 09:50

Tak isto by som rád vybral vzduchovku. Čo sa týka strielania, začal som možno keď som mal 10 rokov, prešiel som si klasicky Slaviou 630 ležmo, aj RT disciplínou. Pak som mal dlhodobo pauzu, a teraz by som sa k tomu znova chcel vrátiť, hlavne rekreačne a možno časom by som skúsil HFT ak by som mal kde a s kým. Vyberám teda nejakú vhodnú pušku pre pokročilého strelca, a na výber sa mi núka viacero kusov. Uvažoval som aj nad FAC verziami, s tými sa ale HFT nestrieľa takže neviem, nechám si poradiť. Rád by som strielal na 50 - 70m

- HW100T v Laminovanej verzii, veľmi sa mi páči pažba, každý chváli precíznosť mechanizmu, potešil ma regulátor, celkovo je tá puška nádherná ale príde mi taká...sterilná.

- AA S510 Ultimate Sporter - Pažba nádherná, staviteľná lícnica, menší a krehký zásobník, regulátor???, neviem ako je na tom kvalitatívne

- AA S510 TC - Páči sa mi že aj pri vysokom výkone urobí 60 rán, no asi by som to musel vidieť naživo či by mi tie dve kartuše vyhovovali opticky

- Daystate MK4 iS Sports - Nádherná vzduchovka, naviac legendárna značka, ale trochu ma odrádza tá elektronika...

Poprípade máte ešte nejaké ďalšie tipy na PCP? Ideálne vyššiu triedu, bol som zvyknutý na Anschutz / Feinwerkbau...

-
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 04 bře 2015 10:52

těžko poradit kdyz sam nevis všechny jmenované maji adekvátní kvalitu co se tyce presnosti dost podobne aacka nemaji reg daystate elektronika ktera obecne do pusky moc nepatri
hw je lovecka zalezitost spout nikdy nebude jako na specialech zadna ze zminenych nema plne stavitelnou pazbu ...pokud jde o specialy mas na vyber ze steyr lg 110 walther lg 300 nebo dominator aa ftp 900 pripadne starsi evo nebo fwb 800 anca se v 16 nedela a prestavda je slozita ... ted uz je otazka na kolik se tomu chces venovat bavime se o hft a kolik jsi ochoten investovat a co od toho ocekavas a v nesposledni rade ti musi puska vyhovovat po ergonomicke strance ...nejlepsi je nekam prijet na sraz a ostatni ti to rádi ukazi az v čechách na morave nebo slovensku
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Easa

Příspěvek od Easa » 04 bře 2015 11:38

Och, zase to som sa zle vyjadril, nemusim mat zrovna special s hlinikovym ramom a nastavenim vsetkeho mozneho. Uprednostnujem viac "lovecky" styl pazby ako ma napr. AA S410, len chcem proste čo najlepšiu kvalitu. Na pekné pažby som zaťažený, a taktiež to musí mať zásobník...
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 04 bře 2015 11:58

jasny chapu o aa 410 510 a jejich klonech plati ze maji velmi dobry pomer cena vykon kvalita ...o tom neni pochyb a co se tyce presnosti i bez regulatoru pri dodrzeni strelby v urcitem rozmezi dokaze urcite to co speciály ... o hw je toho napsano vice nez dost a neznam nikoho kdo nebyl spokoneny ale tam je uz cena o neco vys... jak jsem rikal daystate elektronika osobni nazor je ze tam nepatri ale je mnoho lidi co jsou spokojeni a stili jim to fajn jen budes nabijet baterky a časem je menit ... takze je to spis o tom co se ti bude libit a vyhovovat v zasade s nicim neudelas nejakou chybu aby sis pak mlatil hlavou o zed
Easa

Příspěvek od Easa » 04 bře 2015 11:59

Cena HW100T je ešte v pohode, akurát ak HW100 tak s thumbhole, a laminatovou pazbou. Len neviem ci to viem odniekial zohnat v FAC verzii
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 04 bře 2015 12:12

ofiko hw fac tezko navic by byla na zp... jedine 16j pripadne nejaky tunning ... ale to uz je veci kazdeho soudruha :mrgreen: ...
Easa

Příspěvek od Easa » 04 bře 2015 12:13

Ono soudruzi z Anglie kontroluju komu to posielaju? :D
Odpovědět