Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dostal odpověď od člověk, který dělal jedno z těch videí rozebírání a píše tam (volný překlad ze dvou jeho odpovědí, originál v komentářích pod přibližně toto:
Nejsem si jistý, jestli namočení do oleje pomůže. Ta koncovka jde někdy oddělat hodně těžko. Upevni pušku do svěráku, tak aby se neotáčela a abys ji nepoškrábal a zahřej tu koncovku hořákem nebo horkovzdušnou pistolí (500°C) tak, až se z toho bude kouřit. A pak to zkus tím klíčem a kladivem.
Už jsem několik HWček takto otevřel a když jsi opatrný, tak se to nylonové vodítko pružiny nezničí. Ale zkus nejdřív to ponoření do oleje, možná to funguje, nevím.
Tak uvidím.
Nejsem si jistý, jestli namočení do oleje pomůže. Ta koncovka jde někdy oddělat hodně těžko. Upevni pušku do svěráku, tak aby se neotáčela a abys ji nepoškrábal a zahřej tu koncovku hořákem nebo horkovzdušnou pistolí (500°C) tak, až se z toho bude kouřit. A pak to zkus tím klíčem a kladivem.
Už jsem několik HWček takto otevřel a když jsi opatrný, tak se to nylonové vodítko pružiny nezničí. Ale zkus nejdřív to ponoření do oleje, možná to funguje, nevím.
Tak uvidím.
Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
Abych tě aspoň trochu povzbudil, tak jsem právě dodělal údržbu, a už to šlo povolit nesrovnatelně líp, při příští demontáži to zkusím povolit bez vyndání spouště, jen s kusem montáže našroubovaným na liště.
-
- Kontaktovat uživatele:
@vlada díky za povzbuzení, budu ho potřebovat 

Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
- George Orwell
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak, už skončím se spamováním fóra na tohle téma, ale ty fotky mě fakt dostaly:
- http://www.airgun-austria.com/t1074-s60 ... html#37911
- http://www.airgun-austria.com/t1074-s80 ... html#38617
Soudruzi v Mellrichstadtu asi mají s touhle částí výroby trochu problémy
Evidentně není zbytí a budu muset tu moji holku trošku zahřát a promazat
- http://www.airgun-austria.com/t1074-s60 ... html#37911
- http://www.airgun-austria.com/t1074-s80 ... html#38617
Soudruzi v Mellrichstadtu asi mají s touhle částí výroby trochu problémy

Evidentně není zbytí a budu muset tu moji holku trošku zahřát a promazat

- George Orwell
- George Orwell
já ti nevím s tím hořákem, ať z toho pak nemáš special edition - duhový brynýr...
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Stim horakem fakt neblbni, Muzes stim udelat vice skody nez uzitku. Poradne ji upni do sveraku a misto zamku spouste dej kus zeleza, nebo majzlik a poradne zarvi, maximalne po tom zavitu poklepavej treba nejakou drevenou palickou, a poradne rvi. Povolilo to kazdemu, tak musi povolit i ta tva 

177. Weihrauch Hw77 + Optisan Cobra 3-9x42AO
177. Hatsan Striker1000s VortexPiston
177. Hatsan Striker1000s VortexPiston
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak heuréka. Pružina vyměněna. Nakonec jsem poprosil o radu souseda, starého zkušeného zámečníka a ten mi poradil v podstatě triviální (jako že to asi všichni známe, jen jsme si to nedali do souvislosti) trik.
To co je šroubek (v tomto případě držák spouště) se chladí mokrým hadrem, to co je matka (v tomto případě tělo vzduchovky) se ohřívá horkovzduškou. Stačí relativně malý teplotní rozdíl (podle mě tělo vzduchovky ani zdaleka nemělo 100 stupňů) a hle ... tepelná roztažnost udělá divy. Stačilo do toho párkrát ťuknout kladivem (a nebylo potřeba ani nějakou velkou sílu) a pak to šlo úplně v klidu.
Závit a některé části byly skutečně zarezlé, ale zdaleka ne tak moc, jako na fotkách, co jsem linkoval. Takže jsem to vyčistil wédéčkem, dali jsme exportní pružinu a je to. V podstatě jednoduchá věc, pokud člověk ví, jak na to.
To co je šroubek (v tomto případě držák spouště) se chladí mokrým hadrem, to co je matka (v tomto případě tělo vzduchovky) se ohřívá horkovzduškou. Stačí relativně malý teplotní rozdíl (podle mě tělo vzduchovky ani zdaleka nemělo 100 stupňů) a hle ... tepelná roztažnost udělá divy. Stačilo do toho párkrát ťuknout kladivem (a nebylo potřeba ani nějakou velkou sílu) a pak to šlo úplně v klidu.
Závit a některé části byly skutečně zarezlé, ale zdaleka ne tak moc, jako na fotkách, co jsem linkoval. Takže jsem to vyčistil wédéčkem, dali jsme exportní pružinu a je to. V podstatě jednoduchá věc, pokud člověk ví, jak na to.
- George Orwell
- George Orwell
Potvrzuji rozebrání, bez nahřívání (nedoporučuju) jak píše DaveCZ-FM.
Upnout za přední část do kvalitního svěráku, který je opatřený měděnými ochrannými plechy čelistí. Ploché tělo vzduchovky omotat izolepou a z obou stran obložit tvrdou gumou.
Do prostoru spouště vložit nejlépe kus hliníku, obaleného tvrdou fólijí. Po několika pořádných zabrání (bez klepání) to povolí. Nejlépe provádět s pomocí někoho, kdo přidržuje stabilitu vzduchovky při upnutí, aby se nemusela hodně dorvávat ve svěráku.
Pak rozebrání nenese žádné známky poškození.
Upnout za přední část do kvalitního svěráku, který je opatřený měděnými ochrannými plechy čelistí. Ploché tělo vzduchovky omotat izolepou a z obou stran obložit tvrdou gumou.
Do prostoru spouště vložit nejlépe kus hliníku, obaleného tvrdou fólijí. Po několika pořádných zabrání (bez klepání) to povolí. Nejlépe provádět s pomocí někoho, kdo přidržuje stabilitu vzduchovky při upnutí, aby se nemusela hodně dorvávat ve svěráku.
Pak rozebrání nenese žádné známky poškození.
-
- Kontaktovat uživatele:
@ušák právě, že někdy tohle nepovolí. Píšou na tom na mnoha fórech v Anglii, Německu a Rakousku, že to může být zarezlé, záleží kus od kusu. Mě to prostě pořádným zabráním, ani poklepem nešlo. A tím zahřátím to povolilo v pohodě, ani ten silonový vodič pružiny se nepoškodil.
- George Orwell
- George Orwell
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu flintu pořád radši. Už jsem se z ní i naučil jakž takž střílet. Tohle je terč HW77KT (jen se standardní exportní pružinou) na 15 metrů, stoj bez opory

- George Orwell
- George Orwell
Tak nějak to asi bylo za války, z jedné strany lítali Němci a z druhé spojenci, ale dřív nás prostě zabrali Němci, vybrat jsme si nemohli
odteď holt musím tvrdit, že HW77 je lepší než TX200

Nemusíš dykmore, nemusíš. Protože modří již vědí
Lhát se nemá
ale můžeš směle tvrdit že jedna z nejlepších.
Ať slouží

Lhát se nemá

Ať slouží

-
- Kontaktovat uživatele:
Udělals' fakt dobře. Ta flinta je parádní a navíc jsi ji měl za super cenu. U AAčka bych asi neskousknul tu pojistku nabíjecí páky.
- George Orwell
- George Orwell
Ta cena byla nakonec ještě o pár stovek lepší než super
je to teda ale pořádně těžký kus železa,budu ji muset pořád hlídat,ať ji nikdo neodtáhne do sběru. Já jsem prostě neměl na tx200 vs.hw žádný názor,čekal jsem,co mi osud přivane do cesty,no a byl to vajrauch...

heh presne ako moja bejvala... pekna a budes shootovat aj bez optiky? Ja som si myslel, ze jo ale jak ju tam raz das uz ji nesundas 

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP