Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Našla by se dobrá duše sídlící v Praze či blízkém okolí, která by mě nechala párkrát vystřelit z TX200 či HW97K? Vybírám vzduchovku, veliká bolest. Omlouvám se za duplicitu, ale může tu být někdo s HW97, kdo nečte thready o AA. 

Feinwerkbau 300S
Re: Weihrauch HW97k (HW77)
Chystám se na 97ku (pažba z lepenice) přimontovat palmrest. K upevnění plánuju použít přední šroub lučíku a druhý bod zakotvit ve dřevě pomocí závrtné matice. Otázka zní - jak velkou díru vyvrtat pro závrtnou matici, aby se pažba z lepenice neštípla? Koupil jsem 3 velikosti na šrouby M4, M5 a M6. Vnější průměry jsou 8, 10 a 12mm. Co bude lepší - použít větší, nebo menší průměr? Má smysl vzhledem k šetrnosti k pažbě udělat díru větší a matici zalepit např. epoxidem?
z ho.na bič neupleteš
Zavrtna matice a navic takto kratka neni uplne vhodna k upevnovani sroubu namahanych na ohyb, spis jen ve smyku. IMHO pouzil bych delsi verzi s lopatkovou sroubovici a nebo provrtal pazbu az k zelezu a pouzil delsi sroub + dve matky.
B 96, TAU 7, TAU MK 300, Crosman 1720T
Pokud použiješ tu matici tak na tom otvoru udělej hlubší zahloubení, ať ti to nepotrhá okraje okolo matice.
TX200 + Hawke Vantage 4-12x40
CZ200 + Hawke Varmint 4-16x44
Slavia 630 + Delta 4x32AO
TAU 7
CZ200 + Hawke Varmint 4-16x44
Slavia 630 + Delta 4x32AO
TAU 7
-
Do tvrdého dřeva bych doporučil šroub s tenčím závitem, jako mají vruty do dřeva, ty co máš jsou určené do měkého.
Případně do pažby udělat závitnikem závit a pak našroubovat
Případně do pažby udělat závitnikem závit a pak našroubovat
CZ 200s 4,5 NS 12x50
AA S400 Valiant 10x44
AA S400 Valiant 10x44
Díky za rady, dnes za večer hotovo: http://forum.fieldtarget.cz/viewtopic.p ... 7926#p7926
Naposledy upravil(a) jama dne 11 lis 2014 19:46, celkem upraveno 1 x.
z ho.na bič neupleteš
Chcem sa s vami podelit o zazitok (utrpenie) z ktoreho mam zmiesane pocity a neviem ci sa mam smiat alebo plakat. 20.10. som sa definitivne rozhodol ze tato kvalitna pruzinovka bude moja tak som ju objednal u Schneidera. Prevod na ucet trval asi 2 dni a obaval som sa ze nestihne prist do vikendu a uz som sa s tym aj zmieril. Velke prekvapenie bolo pre mna ked mi v piatok doobeda zavolal kurier ze mam balik z Nemecka. Po prevzati som sa nevedel dockat az ju rozbalim. Zabalena bola kvalitne samy nastrihany karton a bublinkova folia. Modra laminatova pazba bola prekrasna a kresba rovnaka na oboch stranach. Pri detajlnejsom pohlade ma zamrazilo a musel som si pretret oci ci dobre vidim. Pazba bola prasknuta od luciku az po licnicu tak ako na strane 81 na fotkach od Vladano. S kurierom sme spisali zapis o skode. Schneider mi odpisal ze staci poslat iba pazbu. Cas som vyuzil na vymenu pruziny za exportnu. 40 minut som vyrabal stahovak na strunu z autozdvihaku, loziska a par hranolov. Islo to skoro samo a neviem si predstavit ako by som to tam rval len tak v rukach. Vsetko bolo pripravene uz sa cakalo len na pazbu. Dnes dorazila zasielka tak som sa tesil ze nahodim pazbu puskohlad a ide sa strielat. Balik kvalitne zabaleny skatula vyplnena bublinkovou foliou a kartonom. Trvalo mi asi 5 minut kym som dal to kvantum bublinkovej folie dole z pazby a ked som sa pozrel na miesto ktore bolo predtym poskodene tak som si neveriacky sadol na rit. Pazba poskodena na tom istom mieste. Toto je snad prekliatie. Prvy krat som to este pochopil ze aj takato vec sa raz za cas stane ale 2x? Prva myslienka bola co s tym kur*a DPD robi? Zamyslel som sa a zavrhol to pretoze v oboch pripadoch bol balik perfektne zabaleny. Verim tomu ze keby som ho vyhodil z okna(3. poschodie) tak sa tej pazbe nic nestane a na baliku by to zanechalo stopy v podobe poskodenej krabice. Druha myslienka bola ci to vobec Schnejder rozbaluje a kontroluje co posiela. V prvom pripade sa to mohlo stat lebo vzduchovka bola v samostatnej krabici a ostatne veci co som objednaval boli len pribalene. V druhom pripade to tak uz nemohlo byt lebo pazba bola obalena v bublinkovej folii takze ju niekto mal v rukach a videl. Pochybujem ze by mi Schneider poslal poskodenu pazbu ked som ju uz raz reklamoval. Nebola to ani ta ista lebo prva bola krasne symetricka zatial co tato bola z jednej strany prevazne modra a z druhej seda. Neviem ci ma Weihrauch problem s pazbami ale okrem prispevku Vladana zo strany 81 som sa nic take nedocital. Napadla ma este taka vec ci nieje v tych laminatovych pazbach pnutie od vyroby a pri preprave vplyvom striedania teploty to potom praska... ale iba na jednom mieste? Napisem Schneiderovi ze nech mi posle klasicku pazbu lebo ja som uz stratil doveru v tu lepenicu. Pred 21 dnami som objednaval a este som si ani nestrelil... a este aspon tyzden a pol nestrelim.
lol tak to naserie
ps: tiez rozmýslam nad HW97 ,no z nemecka maju len 7.5j nie?
ps: tiez rozmýslam nad HW97 ,no z nemecka maju len 7.5j nie?
SPA PP700SA (5.5mm) + Walther 2x20(Night mode - Laser sight :o) )
LOV 21 r.v. 2001 (4.5mm)
EX HW97T Black Line (4.5mm)
LOV 21 r.v. 2001 (4.5mm)
EX HW97T Black Line (4.5mm)
-
to mark: Ou, tak to je skutečně smůla. Chápu tvoje rozčilení. Ale schneider je znám jako solidní firma, věřím že nakonec dostaneš funkční pažbu. Chce to jen vydržet...
to subo: To jo, ale mají tam k ní pružinu pro vývoz, nebo Vmach kit. Pokud vážně uvažuješ o koupi, udělej si čas a pročti si tohle vlákno
EDIT:prasopis
to subo: To jo, ale mají tam k ní pružinu pro vývoz, nebo Vmach kit. Pokud vážně uvažuješ o koupi, udělej si čas a pročti si tohle vlákno

EDIT:prasopis
to s tou prasklinou na lepenicove pazbe jsem cetl uz na vice forech.
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Čistě teoreticky by měla být lepenice odolnější, než masiv - ten praskne po vláknech, ale lepenice má dýhy s vlákny kolmo na sebe, jako překližka.
z ho.na bič neupleteš
to 311deadman: O Schneiderovi nepochybujem. Určite sa bude maximálne snažiť vyhovieť zákazníkovi lebo mu to nestojí za to. Som skôr znepokojený z toho čo za pažby dáva Weihrauch na svoje vzduchovky.
to jama: Teoreticky máš pravdu ale prakticky... možno som mal len dvojitú smolu.
Na druhej pažbe bola prasklina menšia ako na prvej. Z toho mi logicky vyplýva že na tretej bude ešte menšia alebo dokonca žiadna.
to jama: Teoreticky máš pravdu ale prakticky... možno som mal len dvojitú smolu.

Na druhej pažbe bola prasklina menšia ako na prvej. Z toho mi logicky vyplýva že na tretej bude ešte menšia alebo dokonca žiadna.

No to by tě mělo uklidnit že ještě asi třikrát, a o vánocích si vystřelíš. Teď vážně-lepenicová pažba by samozřejmě měla být tužší, ale je taky tvrdší a tím pádem křehčí. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy se mi podařilo zlomit lepenici poměrmě neštastným způsobem v tom samém místě, a myslím že pažbení z masivu by tu situaci ustálo.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
asi pred ctyrmi lety jsem udelal pro kluka vozitko. vse normalni drevo z obi , takze zadna velka kvalita. po ctyrech letech drevo zhnedlo, ale zustalo normalni bez prasklin.
lepenka, kterou jsem nasadil v otacecim mechanismu, zacala praskat a se delit a plesnivet.
naschval udelano bez povrchovky, byl jsem zvedavy co s tim udela cas. vozik stoji venku pod schody - zima, leto , slunce , mraz . no a hodne stolaru tvrdi, ze nejhorsi co muze pro drevo byt - je ho nalakovat. ale tady uz jsem na bojisti, kde se jen malo vyznam, prenecham to zkusenejsim .... ale o lepence nejsem nejak moc presvedcen. a uz vubec ne u pazby. byly doby, kdy se mi ty barevne pazby libily, ale nastesti tato horecka brzo vychladla ...
lepenka, kterou jsem nasadil v otacecim mechanismu, zacala praskat a se delit a plesnivet.
naschval udelano bez povrchovky, byl jsem zvedavy co s tim udela cas. vozik stoji venku pod schody - zima, leto , slunce , mraz . no a hodne stolaru tvrdi, ze nejhorsi co muze pro drevo byt - je ho nalakovat. ale tady uz jsem na bojisti, kde se jen malo vyznam, prenecham to zkusenejsim .... ale o lepence nejsem nejak moc presvedcen. a uz vubec ne u pazby. byly doby, kdy se mi ty barevne pazby libily, ale nastesti tato horecka brzo vychladla ...
HW35, HW40, HW45, HW70
Nechci tady horlivě hájit lepenice, ale ony jsou různé druhy překližek. Dělají se tzv. voděodolné, některé mají tmavou folii a používají se na sajtny a podlahy přívěsů. U těch je odolnost vodě těžko uvěřitelná. Normální překližka určená do interiéru se rozklíží s prvním deštěm, či jen vzdušnou vlhkostí.
z ho.na bič neupleteš