Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
..............
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 02:16, celkem upraveno 1 x.
Zdravim vzduchovkari...Po dlouhem dumani jakou vzdusnici koupit jsem zakotvil na vzhledove i vykonove na teto B3 XS Norconia...Mate nekdo vlastni zkusenost s jejimi vlastnostmi? Vlastnite ji nekdo?Nechteli byste uverejnit foto?Na netu jich moc neni...Diky za brzkou a vycerpavajici odpoved
Naposledy upravil(a) vytryol dne 22 led 2007 19:57, celkem upraveno 1 x.

Potřebuji ověřit, jestli ten vztah co je v těch tabulkách je použitejný. Ke své vzduchovce se dostanu až za 14 dní.
Mám dojem že tu ten vztah někdo už dával. I když blbě...
Správný vztah je:
F = (s x G x d ^4) / (8 x D^3 x n)
D – střední průměr (rozteč os drátů) pružiny (mm)
d – průměr drátu pružiny (mm)
s - deformace (stlačení) pružiny (mm)
n – počet činných závitů (v praxi nejčastěji všechny závity mimo závěrných)
F – síla vyvinutá pružinou (N)
G – Modul pružnosti ve smyku (MPa)
Tak jsem přidělal do programu výpočet pružiny. Parametry pružiny pro Slavii 630/631 jsem tu našel na fóru, jen počet závitů jsem dal o 4 menší (předpokládám, že se z každé strany dva moc neuplatní). Pokud je stlačení pružiny v nenataženém stavu 45mm, pak síla je 236N, v natažené stavu (zdvih 60 mm) je síla 550N. To zhruba odpovídá hodnotám převzatých od prof. Popelínského (226N a 569N), a i energie diabolky vyjde skoro stejně (8,5J oproti 8,6J se silou dle Popelínského).
Jen potřebuji vědět, zda to počáteční stlačení 45 mm je reálné, vzduchovku tu nemám.
Jen potřebuji vědět, zda to počáteční stlačení 45 mm je reálné, vzduchovku tu nemám.
Nedávno jsem četl, že má.troj píše:smer orientace vinuti samozrejme vliv nema
Totiž to kroucení pružiny při stlačení a rozpínání má vliv na chování zbraně.
Dokonce se prodává zakončení pružiny na ložisku, aby se ta pružina mohla volně protáčet.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Jo vliv by to mit melo.Ano pouziva se trn pruziny,kde je nakonci lozisko.Je to z toho duvodu aby se pruzina pripadne mohla otacet a nezkrucovala se coz by prispivalo k vyoseni pistu.Tato metoda s loziskem se pouziva predevsim u airsovtovych AEG. http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=431Kubajzz píše:Nedávno jsem četl, že má.troj píše:smer orientace vinuti samozrejme vliv nema
Totiž to kroucení pružiny při stlačení a rozpínání má vliv na chování zbraně.
Dokonce se prodává zakončení pružiny na ložisku, aby se ta pružina mohla volně protáčet.
Ale pravdepodobne by to mohlo pomoci i u vzduchovek,prece jen pryncip je podobny.
Takze mam 2 dalsi otazky: 1. Jako strelci mi zalezi i na vzhledu zbrane, rad bych proste mel nejaky nekonvencni vzhled od ostatnich...Proste se mi musi i libit, vim ze je to tezke a mozna jen utracim za pozlatko, ktere neni k nicemu platne, ale to je moje vec...Takze mohl by mi tu nekdo VĚCNĚ odpovedet jakou jinou vzduchovku nez Slavii, protoze 634 mam koupit a odlisuje se i vzhledove? Proste ne klasicky Slaviovy vzhled...Je mi jedno jestli si tu kecate o cinach nebo NEcinach...zajima me proste jak to strili...
2. Je mozne si objednat zbran(vzduchovku) ze zahranici? konkretne z Polska? Moc se mi libil Walther Nichthawk a Baikaly...Nevite o nich neco?
Diky vsem tem co pochopili otazku nezkuseneho cloveka, ktery se jen zajima o strelbu a o zbranich nevi vse a doufa ze se docka jinych reakci nez blba cina, nebo moc drahy...DIKY
2. Je mozne si objednat zbran(vzduchovku) ze zahranici? konkretne z Polska? Moc se mi libil Walther Nichthawk a Baikaly...Nevite o nich neco?
Diky vsem tem co pochopili otazku nezkuseneho cloveka, ktery se jen zajima o strelbu a o zbranich nevi vse a doufa ze se docka jinych reakci nez blba cina, nebo moc drahy...DIKY