Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 05 led 2007 00:42

Kubajzz píše:To je takový místní srandamač. http://strelectvi.info/cz200s/
uz sa neviem dockat definitivnych vysledkov za 4. kolo, denne tam aj 4 krat nakuknem a ono nic, asi neni casu na aktualizaciu... alebo je tych vysledkov mnoho... vianoce, vzduchovky pod stromcekom, tyzden strielania... :D

3022

Příspěvek od 3022 » 05 led 2007 01:05

Hezke...
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 05 led 2007 01:21

Kubajzz píše:To je takový místní srandamač. http://strelectvi.info/cz200s/
uz sa neviem dockat definitivnych vysledkov za 4. kolo, denne tam aj 4 krat nakuknem a ono nic, asi neni casu na aktualizaciu... alebo je tych vysledkov mnoho... vianoce, vzduchovky pod stromcekom, tyzden strielania... :D

edit: sorry za opakovany prispevok, omylom som stlacil refresh, prosim tuto duplicitu zmazat
Naposledy upravil(a) tomcat dne 05 led 2007 13:46, celkem upraveno 1 x.
mc.gyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mc.gyver » 05 led 2007 11:39

Mám dotaz už se tu řešilo mnoho věcí.Myslím i tohle téma už tu bylo,ale nějak se to nedořešilo.Jak by se dala uchytit optika na zlamovačce na hlaveň?Věděl by někdo o rozumném řešení?
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 05 led 2007 12:37

Což o to, vyfrézovat drážku asi problém nebude, ale jak do tý optiky pak koukat :roll: Jedině pistolovou, ale to je myslím taky nereálný. Konstrukčně mi to přijde nesmysl, ale troj třeba něco vymyslí :wink:
3022

Příspěvek od 3022 » 05 led 2007 17:20

Silencer píše:Což o to, vyfrézovat drážku asi problém nebude, ale jak do tý optiky pak koukat :roll: Jedině pistolovou, ale to je myslím taky nereálný. Konstrukčně mi to přijde nesmysl, ale troj třeba něco vymyslí :wink:
Nevim proc by to bylo nerealny - spickovej "pistolovej" puskohled (4x32 a 4x40) prodavaj treba v TAU brno, nebo by ti jinou mely bejt v Drulovu schopny sehnat k jejich siluetovy .22 Hornetu. A uchytit to lze jednoduse - nechas udelat delenou (stahovatelnou) objimku na hlaven co ma na druhym konci listu na klasickou montaz. Chytis to pochopitelne hned za kloubem - ne nekde u hledi :-).
Touny

Slavia 618

Příspěvek od Touny » 06 led 2007 16:57

Zdarec lidi hel nevim jestli v tomto treadu nebo jinym se bavilo o Salvii 618 a le potřeboval bych nějaké detailní fotky a hodily by se i rozměry těsnění co je u nabojové komory pač jsem při vyklízení našel tuto babičku a chtěl bych jí sam zrepasovat..takže potřebuju náké ty fotky please jo a hdilo by se mi kompletní hledí tamto je zdevastovaný...tak snad mi někdo něco pošlete jo???Dejte vědět raději na mail díky... :roll:
Voris

Příspěvek od Voris » 06 led 2007 17:43

2Touny: Vážně pochybuju, že ti někdo odpoví. Jsi líný projít si fórum, z tvého příspěvku vyzařuje arogance a informace chceš poslat na mail. Poněkud sobecké, ne?

23022: Vezmi v úvahu také skutečnost, že puškohled umístěný na hlavni lámací vzduchovky by při "zlamování" musel absorbovat mnohonásobně více vibrací než na místě, kde je obvykle uchycen. Jak dlouho by puškohled určený původně pro pistoli .22 takový provoz vydržel?

Každý puškohled je poměrně těžký, jakmile ho dáš na hlaveň, flinta přestane být vyvážená - bude "padat na předek".

O estetické stránce věci ani nemluvím.
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 06 led 2007 17:54

Voris píše:1) 2Touny
2) 23022
Ad 1) Já bych řekl, že z toho vyzařuje spíš negramotnost než arogance :wink: .
Ad 2) Myslíš, že vibrace hlavně jsou výrazně silnější než vibrace jakékoli jiné části systému? Zdaleka nejhorší pecky přece puškohled musí dostávat v okamžiku, kdy píst dobíhá do přední polohy a celá puška se otřese, jak se píst zastavuje nárazem. Jakékoli jiné námáhání (v rámci běžného provozu) musí být zcela zanedbatelné.
Napadlo mě, že tento problém by se dal vyřešit tak, že by se na hlaveň vyfrézovala rybina, do které by se uchytila montáž, která by měla tvar plechu, protaženého nad hlavní až nad pístnici (vlastně by se montáž protáhla na úroveň normální montáže). Tady by ovšem byl problém v tom, že by to bylo velké, složité, choulostivé, proto by to muselo být bytelné a pak by to zas bylo těžké, zřejmě by to vyžadovalo složitější úpravy zbraně atd., atd. Estetika, kterou jsi zmínil, by taky dostávala značně na frak. Takže se bojím, že tohle vymyslet tak, aby to k něčemu bylo, nebude nijak jednoduché.
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
Voris

Příspěvek od Voris » 06 led 2007 18:04

Kdepak, nemíním vibrace hlavně při výstřelu. Mám na mysli náraz, který vzniká při zlomení, spíše však při následném "narovnání" hlavně. Ten je IMHO znatelně větší než zpětný/dopředný ráz.
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 06 led 2007 18:17

A nestačilo by prostě s tím zacházet tak, aby se to neotloukalo? Já při obsluze zlamovací vzduchovky nemám dojem, že bych konstrukci zbraně jakkoli namáhal, a to s ní nezacházím nijak mimořádně šetrně. (Moje zkušenosti se ovšem týkají Slavie 618 z roku raz dva :oops: .)
Voris

Příspěvek od Voris » 06 led 2007 18:20

Můj zánovní Hatsan 125 jinak než švihem narovnat nejde. Alespoň já ho jinak nenarovnám. :(
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 06 led 2007 18:23

Tak to je ovšem problém. Snad by to šlo řešit bytelnější optikou. Ale to už se zase dostáváme moc vysoko v ceně :twisted: .
3022

Příspěvek od 3022 » 06 led 2007 18:24

Voris & Slim Jim:
Ja nevim jestli jsou vibrace na hlavni - zvlast tesne pred kloubem - silnejsi nez kdekoliv jinde. Ale presnost to myslim neovlivni (kmitani hlavne se zmeni, ale pak zusetane stale stejne jiny, takze bez problemu) a narazi pistu podle me tezce huntujou puskohled na kazdy natahovaci vzduchovce (paklize nema pneumatickou pruzinu, zakluz, protibezny pisty, nebo podobny predrazeny kravoviny)... .22 Hornet zas neni tak slabej naboj, pokud je na pistoly, takze puskohled na siluetovyho Drulova by podle me na slabsi lamacce moh prezit. Doporucil bych kazdopadne odlehcit pist... a v zasade by snad taky slo na tom bazmeku ten puskohled nejak "pruzne" ulozit.

Otazka kazdopadne znela jak u lamacky pridelat puskohled na hlaven aniz by to vypadalo blbe. Jestli je to prakticky, nebo pro jakou lamacku to pripada v uvahu (60J asi ne...) to uz se me netyka a do toho ja nevidim.
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 06 led 2007 18:32

Tak v tom případě je odpověď jasná: Buď použít řešní s kroužky kolm hlavně (jak už tu někdo navrhoval), anebo, pokud bys chtěl použít klasický puškový puškohled, tak na hlaveň co nejblíž u komory vyfrézovat rybinu a do ní uložit montáž, která by měla tvar silnějšího plochého hranolu protaženého daleko dozadu až někam nad pístnici (tak cca do poloviny délky pístnice?). Kdyby se to udělalo pořádně, tak by to mohlo i docela slušně vypadat. Problémem ovšem je, aby to při dostatečném dimenzování nebylo těžké jako kráva (ono to tělo montáže by tvořilo dost dlouhou páku, takže by to celkově muselo být poměně mohutné).
Kroužky+ pistolový puškohled asi budou jednoznačně výhodnější.
Odpovědět