Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
cook tak to začni vyrábět sám, já si to od tebe kůpím 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Re: Derringer od fy Great Gun
"Válcový vybrání na dně přepínače mi nedává smysl"
,si děláš prdel ne
,bez toho vybrání by jsi měl zápalky v rypáku 

In vino veritas...
náměty uživatelů musí stačit, fakt nehodlám vyrábět pistole, mám jinou šichtu.
ramires: tak tohle mi zkus vysvětlit...

ramires: tak tohle mi zkus vysvětlit...
Co chceš vysvětlovat, pokud není na kohoutu vybrání které při nárazu na zápalku nezachytí střepinky a zbytky třaskaviny, tak tyto zbytky poletí do stran a taky dozadu a pravděpodobnost zásahu obličeje(očí) je vysoká(podobně jako u perkusních revolverů)
In vino veritas...
Měls tu pistoli vůbec v rukách?
Víš jaký rozdíl je mezi válcem a kuželem?
Víš jaký rozdíl je mezi válcem a kuželem?
Nebudu se tady dohadovat, ten derringer jsem měl dřív než ty jsi zjistil, že něco takového vůbec existuje, evidentně ani netušíš o čem je řeč, končím na této trapné diskusi já to nemám vlastně zapotřebí, žvatlejte si co chcete "odborníci" hodně zdaru 

In vino veritas...

Takže pro ty, co mají deringer, ale nevšimli si, že na dně kuželovité jamky přepínače je válcové vybrání: V tom vybrání se zápalka často rozlisuje a nejde ven.
Derringer se mi líbil již delší dobu tak jsem si jeden pořídil. První co jsem udělal zvětšil pažbičku z ořechu jen malý problém se zaoblenou kovovou částí kde je tlačná bicí pružina,ale vyšlo to..pak ještě vylisované pouzdro z kůže aby se schovali pistony a i kohoutek. No a konečně jsem se dostal na střelbu. Dal jsem běžnou navážku 1.5g a podkaliberní 200gr celopláštovou střelu s plastovým kontejnerem. Naprostá spokojenost při střelbě sice na 10m,ale fošna 7cm neměla šanci a přesnost nestěžuji si....podle mého dobrá volba. Jinak podkaliberní střela nepotřebuje laborování a ani mazání a jde vždy tam kam se zamíří jen správná dávka navážky. Fota zveřejním když bude někdo chtít.
zatím ahoj přátelé tak krásného koníčka bez potřeby registrace a ZP.
zatím ahoj přátelé tak krásného koníčka bez potřeby registrace a ZP.
Tak po pěti měsících jsem vypšouk nabitý deringer a při čištění si všiml, že část vývrtu s prachem už je načatá flíčkama. Neboli korozivní dusičnan draselnej. Takže příště film z vazeliny (v benzinu), nebo jinak, a teprv pak nabíjet. Zbytek vývrtu je OK.
Hloupost. Film z vazelíny se do prachu vsákne a akorát ho znehodnotí. Ve starých černoprachých nábojích se prach odděloval od mazadla kolečkam z vosku, nebo voskovaným papírovým kolečkem. Chce se to naučit dělat prachový nálože balený do cigaretovýho papírku.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
-
hodil bys popis ci odkaz vyroby te davky prachu balene do cigaretoveho papirku?ja derihgera take nosim,ale jen na cestu do prace
nosim vzdy tak cca 14dnu a pak vystrilim.zavady zadny ,rez nepozoruju.nosim cca pul roku.dik roman

Dole je postup výroby,na krupici se vykašli:
http://www.strelectvi.cz/forum/papirove ... t3350.html
http://www.strelectvi.cz/forum/papirove ... t3350.html
No, když už, tak doporučuju ty papírky do derringera nanitrovat z prostého důvodu: Do spodní hlavně musí být prosypaný kanálek, u revolverů je možné po nabití papírek jehlou proděravět, aby zápalka prošlehla přímo do prachu, to u spodní hlavně derrika není možné, a derringer už tak špatně střílí, když není prosypaný kanálek do spodní hlavně prachem, pak je třeba aby i ten vlastní papírek byl citlivý na iniciaci.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
ahoj..začal jsem protahovat celopláště 0.45 přes kalibr z drážkami ....udělal jsem to tak,že střela má přesah o 0.01mm..jde do laufu pěkně stuha po celé délce,bez mazání a utěsní tak,že nezvlhne prach od ničeho..a podle mého asi max bezpečný výkon derringera a přesnost je jasná,vždy mají přibližně stejný odpor při výstřelu....a drážky se nemohou strhnout....dobrá a legální věc na osobní obranu a i pro zábavnou střelbu.....
To je nápad, udělat film ne z vazelíny, ale z parafínu, ten se nevsákne
I když ten film vazeliny jsem myslel jen fakt supertenký. Ne namatlat to jak bukva řiť.

I když ten film vazeliny jsem myslel jen fakt supertenký. Ne namatlat to jak bukva řiť.