Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
helikaonn
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od helikaonn » 26 úno 2014 20:07

Dakujem chalani,ta univerzalna sada od JendaP je super, to som potreboval,idem objednat.

Tu som nasiel daco na citanie o ucinnosti roznych kalibrov.
http://www.buchtik.eu/Revo/Nacvik/mytus.htm

JendaP

Příspěvek od JendaP » 26 úno 2014 20:49

Jen počítej s tím, že je to na pušku a ta tyčka není mosazná. Já jsem si pak udělal z mosazné tyčky, tyčku se závitem, který je na nástavcích ale to záleží na tobě, co ti bude vyhovovat - mají tam i nástavec na ochranu hlavně před poškozením.
Alea iacta est
tazitaz

Příspěvek od tazitaz » 27 úno 2014 20:02

Tak originál nabiják vydržel 83 nabití a ulomila se mi dřevěná rukojeť (používal jsem plastový kladívko,asi jsem neměl). Naklusal jsem za kamarádem do opravny hudebních nástrojů a v dílně přiletovali na konec kulatinu napříč. Pro mne poučení: "I opravář trombónů se může v neobvyklých situacích stát zbrojířem". :D
Kavy

Příspěvek od Kavy » 02 bře 2014 20:27

Malé doplnění.
Nedávno jsem si stěžoval,že originální ogivály GG důkadně namazané lojem+voskem jdou nabíjet od třetího výstřelu jedině paličkou.Zkoušel jsem přimazávat jelením lojem,ale bez zlepšení.Je jisté že jsem měl příliš suché mazání.

Dnes na řadu přišla na moderní chemie.
Stejné střely,stejný derringer,stejný nabíječ :-)
Namazal jsem střely lithiovkou,viz foto. I při venkovní teplotě 6 st. bylo mazání vláčné,asi jako zubní pasta.
Střely jsem nasadil na ústí hlavní ,klepnutím gumové paličky je oříznul do drážek,dál šli střely nasunout rukou se startérem.Vystřílel jsem jich 30 z každé hlavně. Stále stejně snadné nabíjení.
Příště namažu jen oblast drážek abych nebral střely za namazanou špičku.

Až dostřílím zásoby ogiválů,rád bych zkusil nějakou lehčí střelu se střižnou hranou.Nikde jsem jí na netu nenašel a kupovat kleště se mi nechce.

Na závěr jsem zkusil dvě rány s původním mazáním.Nabíjení jedině paličkou a násilím,přestože hlavní poběhlo 30 lithiovkou namazaných střel.
Při stejné navážce a stejné hmotnosti střely byl v zápěstí cítit rozdíl. Kdybych mi nedošli zápalky,prohnal bych střely přes hradla.Snad příště :roll:
Přílohy
IMAG0496.jpg
COOK

Příspěvek od COOK » 02 bře 2014 22:29

Pokud novou rukojeť nabijáku, tak určitě ze silonu, nebo hliníku...
kb

Příspěvek od kb » 05 bře 2014 18:22

Prečítal som si zopár strán z tejto diskusie. Derringery GG sa mi veľmi páčia, rád by som si jeden zaobstaral, ale odrádza ma tá alchýmia okolo prípravy streľby - mazanie projektilu masťou, voskom, napúšťanie flastrov. Vŕta mi hlavou, ako sa tieto zbrane používali vo svojej dobe, keď išlo majiteľovi doslova o život. Určite nemal čas babrať sa s umastenou guľkou. Neexistuje nejaká pohodlnejšia "suchá" cesta, samozrejme pri zachovaní dostatočnej energie výstrelu?
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 05 bře 2014 20:57

Je a byla to alchymie i tenkrát. Myslíš ale, že třeba perkusní revolver nabíjeli uprostřed souboje, aby byl problém v tom, že střela je namaštěná tak klouže v ruce? Prostě co bylo připraveno bylo připraveno, použávala se tužší maziva, když si to předem namatláš směsí včelího vosku a loje, tak to rozhodně nezteče a dá se to takto léta skladovat, plus těch pár nabití při lovu nebo než voják padne to do té hlavně nastrkat lze.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
ganmiki

Příspěvek od ganmiki » 06 bře 2014 07:46

kb - nechci ti brát iluze, ale mazání bylo, je a bude alfou a omegou perkusní střelby, nicméně to nemusí být vůbec tak složité, taky jsem se toho před začátkem bál. Nemám sice DGG, takže jsem mírně OT, nicméně svojí perkusku mažu pouze předem napuštěnými ucpávkami co mám v krabičce a nabíjím kuli natvrdo do drážek a o žádném upatlání nemůže být řeč.
Artemis CR600W .177 + Nikko Stirling 3-9x40 AO
molegabet

Příspěvek od molegabet » 07 bře 2014 01:17

kb píše:Prečítal som si zopár strán z tejto diskusie. Derringery GG sa mi veľmi páčia, rád by som si jeden zaobstaral, ale odrádza ma tá alchýmia okolo prípravy streľby - mazanie projektilu masťou, voskom, napúšťanie flastrov. Vŕta mi hlavou, ako sa tieto zbrane používali vo svojej dobe, keď išlo majiteľovi doslova o život. Určite nemal čas babrať sa s umastenou guľkou. Neexistuje nejaká pohodlnejšia "suchá" cesta, samozrejme pri zachovaní dostatočnej energie výstrelu?
Problém je, že "vo svojej dobe" se ty zbraně používaly úplně jinak.
Dneska pořadatel uvádí: na souhrn disciplín budete potřebovat 50 ran ... to v minulosti za den nikdo nevystřílel!
Mušketýři nosili na bandalíru apoštoly, z čehož můžeš odvodit, že jich bylo 12. S vyšším počtem ran se moc nepočítalo ... také to bylo drahé.

Už jsem tu někde psal, že lovec klidně mohl flastr naslinit a nabíjet kentučku nebo pennsylvánku těsně před střelbou tímto způsobem. Víc než jednu stejně na zvíře nedáš, buďto padne, nebo uteče. :lol:

Jiná věc jsou skutečně pistole, tam jde o sebeobrannou záležitost, tam musí být lauf trvale a dlouhodobě nabitý. Tam je mazání nutné - ale na tvou otázku - minimálně původně měli tyto zbraně k disposici pouze aristokrati, a ti si s tím jistě sami nešpinili ruce, měli na to sloužící! :wink:
V éře derringerů, resp. koltů to bylo přesně jak píše Artifex.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 07 bře 2014 08:16

Souhlasim,na strelnici dam 60ran a nechci se s nabijenim "prat'.
S lithiovkou jde nabijet bez obtizi a stale stejne.
pelanj

Příspěvek od pelanj » 07 bře 2014 09:56

Za pár stovek se dá koupit doživotní zásoba lithiovky - to jsem udělal, ještě to musím otestovat:)
chramst

Příspěvek od chramst » 07 bře 2014 14:04

Co je to pár stovek a jaký máš zdroj?
pelanj

Příspěvek od pelanj » 07 bře 2014 14:31

Já kupoval zde: http://www.kontakt-eshop.cz/produkt/pla ... kg-811.htm

Měl jsem totiž náhodou cestu okolo. Dvě balení vystačí na hodně dlouho.
rotwajlerdick

Příspěvek od rotwajlerdick » 10 bře 2014 17:14

mam dotaz na majitele gg 9mm.otec si ho koupil,strili dostatecne presne,ale.koupil samosebou i ogivaly co dodava gg
.maj se ladovat natvrdo.ale to je desnej narez.jakz takz do naklepnout palickou,ale dostat je dokonce je masakr.celou vahou namacknout se pokazdy nepovede takze spis naklepat palickou.de vam to taky tak fest ci chytil nakou blbou varku kuli?samosebou maze,ale je to jedno.dou tam furt stejne blbe
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 10 bře 2014 17:41

jak nastartuješ už to musí jít, devinu mazej řidším dobře těsní :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Odpovědět