CZ200S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 16 led 2007 16:44

Petka mně připadá jako nouzové řešení z akčního filmu. :)

Barys

Příspěvek od Barys » 16 led 2007 21:20

petrhas píše:Zdravim, potrebuji poradit ohledne nabijeciho zarizeni, mam jednodilnou montaz dodavanou s puskohledem delta 4-16x50 viz foto a chci se zeptat jestli pod ni vleze nabijeci zarizeni od zbrojovky? Posouvat montaz dopredu nechci, vyhovuje me puskohled vice vzadu. A jeste mam dotaz k tlumici z petky, kdyz jsem ho zkousel, tak po kazdym nasazeni me to litalo o dost jinam, ale hluk skoro zadnej to se mi libi, tak bych to chtel nejak vyresit. Diky za radu, cus
Barys

Příspěvek od Barys » 16 led 2007 21:54

petrhas píše:Zdravim, potrebuji poradit ohledne nabijeciho zarizeni, mam jednodilnou montaz dodavanou s puskohledem delta 4-16x50 viz foto a chci se zeptat jestli pod ni vleze nabijeci zarizeni od zbrojovky? Posouvat montaz dopredu nechci, vyhovuje me puskohled vice vzadu. A jeste mam dotaz k tlumici z petky, kdyz jsem ho zkousel, tak po kazdym nasazeni me to litalo o dost jinam, ale hluk skoro zadnej to se mi libi, tak bych to chtel nejak vyresit. Diky za radu, cus
Bohužel asi tě zklamu,ale tlumič je konstrukčně dost náročná věc,tu po domácku nevyrobíš.Tlumič ,který minimálně sníži energii a přesnost střeli bývá pevnou součástí hlavně.Dělají se i sundavací,ale ty jsou méně přesné,protože ho nikdy nevrátíš dvakrát stějně na zbraň.To se bavíme o přesně strojově vyrobených tlumičích.To mi prostě doma nesvedem.
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 16 led 2007 22:25

Náročný na výrobu to je, ale pro běžný použití je plně dostačující oddělitelný tlumič. Tlumiče napevno ubýrají na výkonu, jak jsi řekl a jsou spíše na úplně přesnou střelbu. Já osobně mám v oblibě první typ. Pokud ho dělá někdo, kdo s tím má zkušenosti, tak může předčit klidně ty napevno.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 16 led 2007 22:36

Barys píše:
Bohužel asi tě zklamu,ale tlumič je konstrukčně dost náročná věc,tu po domácku nevyrobíš.Tlumič ,který minimálně sníži energii a přesnost střeli bývá pevnou součástí hlavně.Dělají se i sundavací,ale ty jsou méně přesné,protože ho nikdy nevrátíš dvakrát stějně na zbraň.To se bavíme o přesně strojově vyrobených tlumičích.To mi prostě doma nesvedem.

Promin,ale s tim nemuzu souhlasit.Nevim jak na ostre zbrane,ale na vetrovku i sundavaci tlumic lze vyrobit(nevim co beres za domaci podminky,ale staci jen soustruh).Vule ktere vzniknou horsi "domaci" vyrobou lez castecne kompenzovat vetsim otvorem na tlumici a jak jsem psal v predchozim postu verim,ze pokud tlumic je dobre vyroben tak naopak strelbe prospiva jelikoz odvadi(alspon u vetrovky) vzduch od diabolky po opusteni hlavne a nevznikaji nezadouci turbolence.Rozhodne nepopiram tvoje tvrzeni,ale dle dostupnych informaci,tlumic na vetrovku neni az zas tak konstrukcni orisek.Bohuzel toto nelze legalne overit ,jelikoz tlumic spada do kategorie "A" tudiz na povoleni a opravdu pochybuji ze toto povoleni naky vetrovkar dostane :) .
Barys

Příspěvek od Barys » 16 led 2007 22:57

Jestli víš o někom,kdo takový tlumič umí tak dej vědět.Já si ho vyzkoušim a určitě nebudu sám kdo to koupí,když bude za rozumnou cenu.Jen jsem trochu pesimista,protože tlumič musí být přesnej. U vzduchovky stlačený vzduch u třeba malorážky plyny při hoření jsou rychlejší než projektil,který pohání. tím nastane,když opustí hlaven tak ho předeženou. A pak přijde tlumíč,ktery když neni uplně přesný tak střelu vyosí!
Altaros

Příspěvek od Altaros » 16 led 2007 23:02

Ano vim co myslis,ale jak jsem psal,dokud nebude trosku jina legislativa ,tak nema moc cenu psat verejne o tomto tematu.
Barys

Příspěvek od Barys » 16 led 2007 23:13

Nevim přesně jak je to u větrovky,ale jak píši v předchozim příspěvku tak tlunič je přesně spočítám u zbraní zápalných na dané střelivo a nikdy nemůže být větší,aby tím vyrovnal nepřesnosti při výrobě.Pravda je,že u vzduchových zbraní by to chtělo kontaktovat někoho kdo o tom ví víc.
Barys

Příspěvek od Barys » 16 led 2007 23:20

Altaros píše:Ano vim co myslis,ale jak jsem psal,dokud nebude trosku jina legislativa ,tak nema moc cenu psat verejne o tomto tematu.
Tak to máš pravdu.Já si totiž myslim,že tlumič na vzduchové zbraně nikomu neublíží ani neprospěje.Ale jak řikáš ,je to zakázaný tak nemá cenu to řešit.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 16 led 2007 23:28

Jo,tak nak to myslim.U zaplanych zbrani,take hraje svoje vybrace hlavne(tj tlumic ma svoji vahu a toto optimalni nastaveni muze a nemusi rozhodit,jak pises musi to byt spocitano).Ale je pravda,ze primo u vetrovky pouziti tlumice ma i sve zapory a tim je dopredny raz.Vetrovka ma nulovy zpetny raz(temer nulovy),ale pri pouziti tlumice vznikne dopredny raz,kdyz vzduch narazi na prepazku a pusobi silou dopredu.Velikost toho dopredneho razu by zalezela na ustove rychlosti(mnozstvi plynu vypusteneho do tlumice).Je pravda ze mene presny tlumic i na vetrovce pri kazdem nasazeni a sundani bude pravdepodobne menit nastrel i kdyz bych rekl ze mene nez u zapalnych zbrani diky mensi rychlosti spalin(v tomto pripade vzduchu).Skoda ze je tady ta legislativa,jinak by rozhodne bylo zajimave porovnat vyrobky,navrhy a zkusenosti,ale myslim ze uz i moderatori zbystrili a meli by sme se vratit k puvodnimu nametu vlakna.
Jo s tim ze nikomu neublizuje take souhlasim,ale bohuzel nase zakonodarce o tom nepresvedcime.
(nechci nikoho nabadat k porusovani zakona,ale jak jsem se nekde docetl ,tak pokud by vas nekdo chtel trestat za pouziti neceho,co by se dalo nazvat tlumic,tak reknete ze je to ustovy nastavec.Vetsinu lidi to pry odradi a policie to nemini resit :twisted: )
Barys

Příspěvek od Barys » 16 led 2007 23:48

Plně s tebou souhlasim.Jen nekdo by si měl uvědomit,že se tu bavíme o hobby a ne o lumpárnách!
Barys

Příspěvek od Barys » 17 led 2007 19:30

Scháním plnící láhev pokud možno i s ventilem na větrovku CZ200S.Nechci kupovat novou za pět a půl.Nabídněte něco levnějšího.
Barys

Příspěvek od Barys » 17 led 2007 19:37

Koupím tlakovou lahev na plnění větrovky CZ200S.Nechce se mi platit pět a půl za novou.
LEON

Příspěvek od LEON » 17 led 2007 19:45

napis trojovi
Marc

Příspěvek od Marc » 18 led 2007 15:09

Barys + Altaros: Co byste vyráběli? Můžete koupit tento originální kompenzátor a co znám lidi, kteří ho mají, tak si ho nemohou vynachválit :mrgreen:
http://www.militaria.pl/cocoon/product. ... pe=regular

Obrázek
Odpovědět