Filmy a zbran?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Věříte realičnosti zbraní ve filmech?

Ano, filmaři si už dávají pozor
2
1%
Liší se kousek od kousku
68
41%
Nereálná je většinou přesnost střelby
28
17%
Nereálná je většinou ranivost zbraní
20
12%
Nereálné je skoro všechno
48
29%

Celkem hlasů: 166
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 06 led 2007 23:28

bartus píše:Copak Willis, ten mohl munici vzít těm zlým padouchům, které v předtím postřílel (zlaté časy, kdy 90% automatických zbraní používá ráži 9mm Para), ale ta zmíněná Bezbolestná z Predátora, co má kadenci minimálně 600 ran za minutu? To aby za sebou ten bojovník tahal přívěsný vozík s nábojovými pásy.
Uz tady bylo receno ze ti jedna nula vypadla :wink: a navic tyhle zbrane se pouzivaji jenom k lafetaci. XM214 v razi 5,56 NATO sice vazi jenom 14kg, ale kdyz si vezmes vahu munice (16kg kazdych 1000 naboju - pricemz vic se mu na zada stejne nevejde) a ze jeste potrebujes baterii ktera bude pohanet 3,2HP motor pro plnou kadenci 10.000 ran/min., proste je to ciste fikce kterou krmi lidi. A navic ten zpetky raz skoro az 100kg...Nak

CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
bartus

Příspěvek od bartus » 07 led 2007 02:14

Nakadah píše:
bartus píše:Copak Willis, ten mohl munici vzít těm zlým padouchům, které v předtím postřílel (zlaté časy, kdy 90% automatických zbraní používá ráži 9mm Para), ale ta zmíněná Bezbolestná z Predátora, co má kadenci minimálně 600 ran za minutu? To aby za sebou ten bojovník tahal přívěsný vozík s nábojovými pásy.
Uz tady bylo receno ze ti jedna nula vypadla :wink: a navic tyhle zbrane se pouzivaji jenom k lafetaci. XM214 v razi 5,56 NATO sice vazi jenom 14kg, ale kdyz si vezmes vahu munice (16kg kazdych 1000 naboju - pricemz vic se mu na zada stejne nevejde) a ze jeste potrebujes baterii ktera bude pohanet 3,2HP motor pro plnou kadenci 10.000 ran/min., proste je to ciste fikce kterou krmi lidi. A navic ten zpetky raz skoro az 100kg...Nak

Okej, já jsem taky napsal "minimálně 600 ran" Nezkoumal jsem, jaký je to typ rotačního kulometu, ani jakou to má kadenci, ale prostě jsem si tipnul, že tyhlety mašiny určitě nestřílejí pomaleji. :wink:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 07 led 2007 11:07

A jo, tak to mas pravdu. Omluva. Kadence se resi otackami hlavni a udava se rozsah (XM214) 400-10.000 :) Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Sutrak

Příspěvek od Sutrak » 07 led 2007 12:02

Už si nespomeniem ako sa ten film volá, ale hrajú tam DeNiro, AlPačino no a ešte ďalší (teraz si nespomeniem)
no a tam banda vybere banku, vychádzaju na ulicu, nastupia do auta a následne sa objavý Al Pačino:-), strháva sa fakt super prestrelka. M 16, Galil a pod. Účinky striel su realne, tak isto osoba po zásahu sa nechová ako by ju zasiahol vlak.
Trvá to asi 20 min a je to super.
Zbraň može byť aj slušivý modny doplnok, napr. kriminalka Miami, tá blonďatá babenka čo maká na balistike je SUPER. Všimnite si ako jej barevne ladí strienka pištole, púzdra s oblečením a ako tá zbraň celkovo sňou ladí a ako ju nosí. HMMMM moc sexy:-)
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 07 led 2007 12:15

Sutrak píše:Už si nespomeniem ako sa ten film volá, ale hrajú tam DeNiro, AlPačino no a ešte ďalší (teraz si nespomeniem)
"HEAT"
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 07 led 2007 12:34

Nakadah píše:...navic tyhle zbrane se pouzivaji jenom k lafetaci...
Já ti mám člověče dojem, že jsem někde četl, že ta zbraň z Predátora skutečně existuje. Údajně se to jmenuje MiniGun nebo tak nějak a je to gatling bez lafetace, v omezených počtech skutečně zavedený do výzbroje US Army. Už si nevzpomenu, kde jsem to četl, ale někde to určitě bylo (přece bych si takovou pitomost jen tak nevymyslel). Bylo to ovšem skoro určitě na internetu, takže o věrohodnosti zdroje si asi nemá cenu činit iluze :cry: .
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 07 led 2007 13:13

No hlavně to nebyl jediný film ve kterém jsem gatlinga neseného jen tak v ruhou zahlédl
bartus

Příspěvek od bartus » 07 led 2007 13:41

Ares píše:No hlavně to nebyl jediný film ve kterém jsem gatlinga neseného jen tak v ruhou zahlédl
Jasně, ještě T2 :wink:
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 07 led 2007 13:50

No jo, a ty kulomety si byly dost podobné (resp. byly naprosto stejné). To asi nebude náhoda. Leda by to nějak souviselo s tím, že v obou filmech hrál Černej Černoch (neboli Schwarzenegger 8) ).
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
jolky palky

Příspěvek od jolky palky » 07 led 2007 14:03

Zbran se jmenuje minigun.Nejvice je lafetovan na Blackhawku.A kadence je asi +-200 ran za sekundu(u tech prvnich) dale lze menit.Pouzivaji se k prostrelovani porostu v okoli pristani.Nebo na stanoviste s detektory pohybu.Normalne to prerizne chlapa vejpul....vice zde:
http://www.military.cz/usa/weapons/guns ... inigun.htm
Vik

Příspěvek od Vik » 07 led 2007 14:47

A ma i svuj protiklad, v podobe tzv Maxigunu :D raže 30mm. Jmeno GAU-8/A Avenger. To je aspon vec ne tady ty plivatka:)
4200 ran za minutu, kompleti prubojne zapalný nábo vazi 930 gramu, na 1,8km 80 procent strel dopadne do kruhu o 6.4 metru.
Obrázek
jolky palky

Příspěvek od jolky palky » 07 led 2007 15:12

Tak tohle bude asi ta bezbolestna.... :D
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 07 led 2007 15:21

To jo, ta tě trefí a samou radostí se potrháš smíchy
skemro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skemro » 07 led 2007 15:31

Od neho by stacila vystrelena nabojnica z visky aspon 100m a hlavu mam na padrt :?
jolky palky

Příspěvek od jolky palky » 07 led 2007 16:06

Prebijet tyhle nabojnice bych nechtel.....
Odpovědět