Filmy a zbran?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Věříte realičnosti zbraní ve filmech?

Ano, filmaři si už dávají pozor
2
1%
Liší se kousek od kousku
68
41%
Nereálná je většinou přesnost střelby
28
17%
Nereálná je většinou ranivost zbraní
20
12%
Nereálné je skoro všechno
48
29%

Celkem hlasů: 166
max8888

Příspěvek od max8888 » 23 pro 2006 18:24

Tak podle ankety vidím, že filmařům nikdo nevěří...nechápu, že si tak kazí reputaci

Jinak jak hodnotíte český dabing s ohledem k puškařské terminologii? Mě zaujal třeba překlad Rail Gun - Vlaková puška v jednom filmu se Schwarzeneggerem :)

bublich

Příspěvek od bublich » 23 pro 2006 19:34

Můj táta byl voják Wermachtu,(babi Němka),kulometčík na MG 42,když jsem mu pustil Zachraňte vojína Ryana,byl strašně překvapen realitou scén.
Do té doby se těmto filmům jen smál.Já s ním souhlasil,proto jsem mu to vlastně pouštěl.
Druhý film,který takto po Bratrstvu hodnotím jsou Nesmiřitelní.Bohužel jako jedinné s Eastwoodem.
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 23 pro 2006 21:29

max8888 píše:... ...nechápu, že si tak kazí reputaci...
To víš, z praktických důvodů- ono to tak nějak líp vypadá, když devítka bourá 100- 1 000 cm silné zdi a auto po zásahu z brokovnice okamžitě vyletí dvacet metrů do vzduchu v ohnivé kouli... Nechtějí zkrátka riskovat, že by diváka tou "realitou" unudili k smrti :lol: :lol: (ostatně, kvůli tomu se přece na filmy díváš, ne? Abys viděl něco, co normálně nevidíš :wink: .)
A pokud jde o ty překlady, tak tio je nevyčerpatelné téma. A to nejenom, pokud jde o zbraně. Například dneska jde nějaká bondovka ajá jsem se v televizním programu dočetl, že "...(James Bond) vyráží na Kubu, samozřemě po zastávce ve své domovské M16..." Teda, nevím, jsetli se nepřejmenovali, ale pokud je mi známo, tak ta tajná služba se odjakživa jmenuje MI 6. Takže soudruh překladatel si to evidentně s něčím spletl :P . Na té samé stránce je i pokec k nějakém filmu s Eastwoodem a výraz "Serial murderer" je tam přeložen jako "Seriálový vrah". To jsou kváky, co :?: . Většinu z toho bych ani nevymyslel.
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 23 pro 2006 22:11

Tady je ten rekordní hod granátem v BHD. :wink:
Z pohledu vychrtlíků:
Obrázek

a z pohledu amíků:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Kubajzz dne 23 pro 2006 22:37, celkem upraveno 1 x.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 23 pro 2006 22:28

A tady je jak se ten voják kryje před tou .50BMG.
Vlnitý plech a prkna - to by asi neklaplo. :wink:
Obrázek
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 23 pro 2006 22:44

Co dodat
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 23 pro 2006 22:53

Možná mají filmaři k dispozici vlnitý plech, nadělaný z plášťů těch lodí, co kdysi popadaly u Rooseweltu :lol: .
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 23 pro 2006 23:06

Právě jsem slyšel z televize: "...má pistoli Heckler&Hoch..." Taky dobrý.
milius

Příspěvek od milius » 23 pro 2006 23:49

...........
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:54, celkem upraveno 1 x.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 23 pro 2006 23:51

Jo hoši a "Magnesium Flare" přeloženo jako "magnetické vlny", to je teprve mazec :lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 pro 2006 00:00

Mariňáka jsem viděl v kině. Čekal jsem něco na způsob Black Hawk Down, ale je to úplný opak. Přesto mě to nezklamalo, ba naopak. Ti vojáci projdou celou válkou v Iráku a nevystřelí si ani jednu ránu (kromě toho jak se na konci nametou a střílejí do vzduchu). Kdyby tam měli místo M16-ctek vzduchovky, tak by se nic nezměnilo. :wink:

Jinak nejpitomější film co jsem viděl v poslední době byl Křest ohněm, to nechápu jak to vůbec někdo může natočit.
Ale stejně se asi v debilitě nic nevyrovná Pearl Harboru. :lol: Ten je prostě jedinečný. :lol:
Eladrin

Příspěvek od Eladrin » 24 pro 2006 00:22

Kubajzz píše:Ale stejně se asi v debilitě nic nevyrovná Pearl Harboru. :lol: Ten je prostě jedinečný. :lol:
Ale ta scéna s "Ale neříkejte mi, že něco nejde" se mi hrozně líbila.
Richi

Příspěvek od Richi » 24 pro 2006 00:51

Kubajzz: k tej prvej a druhej fotke: určite vieš, že kamera zkresluje a vzávizlosti od toho aký FOV použiješ, sa môže zdať, že je niečo ďalej ako v skutočnosti. Dohodiť tam určite nieje nad ľudské schopnosti.

A ku tretej fotke: len Boh vie čo je za tým plechom :wink: :)
Stanislav Lukš

Příspěvek od Stanislav Lukš » 25 pro 2006 16:33

To Kubajzz: Pearl Harbor se ti nelíbil ?! Vždyť je to nádhera ! Jak ta bomba krásně padá, a všichni se mají rádi a Zero stíhačku sestřelí brokovnicí a všichni japonští piloti jsou banda debilů, atd. .....
I tak ale na mojí stupnici zhovadilostí jednoznačně vede Křest ohněm.

Jinak film, který není nic moc, ale jsou tam slušné záběry je SWAT. Zaujal mne obzvláště ten ,,střelecký trénink". Pokud to tak je i v reálu ... ne moc bezpečné, ale dost efektní.

Někdo se tu taky zmínil o westernových Peacemakerech. Mě spíše zaujaly ty ,,sniperky" - opakovačky. Objevují se často ve filmech o Občanské válce.
Standa
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 26 pro 2006 00:16

Když už jsi zmínil ty odstřelovačky, tak pěkná pitomost: V jednom westernu jsem viděl nějakou "sniperku". Nevím, co to bylo, ale vypadalo to zhruba takto: dost velká ráže, dioptrická mířidla se sklopným hledím upevněným na krku pažby, výrazný kohout, padací blokový závěr ovládaný (zřejmě) spodní klikou, ocelové pouzdro závěru, náboj jednotný, s mosaznou, výrazně kuželovitou, okrajovou nábojnicí a centrálním zápalem. Trochu to připomínalo klasickou "sharpsku" (hlavně ten závěr, mířidla zase vypadala trochu jako z Remingtona RollingBlock). Pokud někdo tušíte, co to mohlo být, pochlubte se. Ale dost možná to byl nějaký filmový hybrid, co v reálu nikdy neexistoval (nebylo by to poprvé).
V tom filmu to šerif používal skutečně jako odstřelovačku, a to i na dost velké vzdálenosti a na pohyblivé cíle (cválající kůň). No a je tam taky jedna scéna, kde šerif střílí tak na 200 m na hlavu desperáta na kráčejícím koni, a jeho zástupce mu říká, že je vítr a ať míří asi tak o tři palce doprava. Už ho fakt vidím, jak s dioptrem a navíc tou starožitností míří na nějakých 150-200 metrů o necelých 10 cm doprava:wink: a navíc věří, že ta kulka skutčně dopadne, kam ji poslal :lol: .
Odpovědět