Dnes je to 7 měsíců co jsem si zakoupil GG, 9 mm, 3,5", nerez hlavně. Po jeho zakoupení jsem se telefonicky radil v GG jak pečovat o jejich derringer a jak jej připravit aby byl plně funkční, střelby schopný i po půl roce nošení. Jelikož jsem si jej pořídil pro obranné účely požadoval jsem spolehlivost zbraně na výstřel. Nedalo mě to a říkal jsem si, že to vyzkouším. Derringera jsem po střelbě vyčistil petrolejem, dle slov majitele firmy GG je petrolej na čištění velice vhodný, jelikož dobře rozpouští po výstřelové zplodiny a je mastný, což prý brinýru a veškerým kovovým součástkám jedině prospívá . Po té jsem obě hlavně, kanálek v rámu pro spodní hlaveň a pistony odmastil lihem. Závit šroubku pro kanálek a závity pistonů jsem lehce namázl grafitovou vazelinou a zašrouboval. Nasypal jsem prach, natemoval střelu a raději ještě vecpal filcovou ucpávku průměr 10 mm nasáklou v parafínu proti navlhnutí prachu. Po té jsem na pistony nasadil zápalky a zalakoval je na okraji pistonu a zápalky, též proti navlhnutí.
Po 7 měsících dennodenního nošení jsem si zalezl do dílny, vytáhl GG a v duchu si říkám. A děj se vůle boží.....

Obě rány vyšli spolehlivě bez jakéhokoliv opoždění

. Myslím si, že takto nachystaný GG k nošení na sebeobranu bude dostatečně splňovat požadavky na spolehlivost výstřelu.
PS: Určitě za tento příspěvek od někoho obdržím posměch nebo urážku. Pouze jsem chtěl napsat svoji osobní zkušenost jak připravit GG na nošení a spolehlivost na výstřel.