Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
[X7]
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od [X7] » 14 říj 2013 01:56

Obrázek
Obrázek
Zdravím, pánové,
mám problém s novou devítkou, ogivály od GG jdou příliš těžko.
Dnes jsem vystřelil jenom 10 rán během hodiny.
Průměr vývrtu v drážkách 9,02 mm (8,79 mm v polích)
Ale nový ogivál má průměr 9,15-9,20mm.
Děláte kalibraci do ráže .356 nebo používáte kladívko? :D

Great Gun Eleanor .45
Ardesa Buckhunter Pistol .50
COOK

Příspěvek od COOK » 14 říj 2013 11:16

Změř střelu na ovalitu, ty jdou hůř. Ale pořád stačí jebnout plastovou paličkou...

brezvi: blahopřeji k ťuntítku. Je tak roztomilé, ži ti ho budou brát děcka na hraní :mrgreen:
Iowa

Příspěvek od Iowa » 14 říj 2013 12:40

Sranda, ja čakám na môj derringer GG už šiesty mesiac :D Pripadám si ako v socializme, keď sa čakalo na nedostatkový tovar :D Jediným dôvodom na ospravedlnenie z mojej strany je to, že majú problém so zabezpečením kvalitného materiálu (zrejme s nerezovou oceľou) za rozumnú cenu. Vzhľadom na to, nič iné ako špičkovú kvalitu, spracovanie a prevedenie neočakávam. Takže trpezlivosť ruže prináša :)
greywolf

Příspěvek od greywolf » 14 říj 2013 14:18

to X7:Tak tak,nabouchat paličkou...lepší když jdou ztuha,než když tam padají jaksi volným pádem..,předpokládám,že mažeš :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
[X7]

Příspěvek od [X7] » 14 říj 2013 23:03

COOK píše:Změř střelu na ovalitu, ty jdou hůř. Ale pořád stačí jebnout plastovou paličkou...
Aha, tak opravdu potřebuju paličku. No dobře. :D
Ovality asi nemáji.
greywolf píše:to X7:Tak tak,nabouchat paličkou...lepší když jdou ztuha,než když tam padají jaksi volným pádem..,předpokládám,že mažeš :wink:
Samozřejmě mažu. Udělal jsem mazání parafín + vazelína + lůj + Lee Liqid Alox.
Funguje to docela dobře, vývrt se skoro nešpiní.
Great Gun Eleanor .45
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 říj 2013 23:15

Alox není moc dobrý pro černý prach ,-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
[X7]

Příspěvek od [X7] » 14 říj 2013 23:31

Alox je na barvu. :lol:
Max. 5-10%.
Great Gun Eleanor .45
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 19 říj 2013 18:59

Dnes je to 7 měsíců co jsem si zakoupil GG, 9 mm, 3,5", nerez hlavně. Po jeho zakoupení jsem se telefonicky radil v GG jak pečovat o jejich derringer a jak jej připravit aby byl plně funkční, střelby schopný i po půl roce nošení. Jelikož jsem si jej pořídil pro obranné účely požadoval jsem spolehlivost zbraně na výstřel. Nedalo mě to a říkal jsem si, že to vyzkouším. Derringera jsem po střelbě vyčistil petrolejem, dle slov majitele firmy GG je petrolej na čištění velice vhodný, jelikož dobře rozpouští po výstřelové zplodiny a je mastný, což prý brinýru a veškerým kovovým součástkám jedině prospívá . Po té jsem obě hlavně, kanálek v rámu pro spodní hlaveň a pistony odmastil lihem. Závit šroubku pro kanálek a závity pistonů jsem lehce namázl grafitovou vazelinou a zašrouboval. Nasypal jsem prach, natemoval střelu a raději ještě vecpal filcovou ucpávku průměr 10 mm nasáklou v parafínu proti navlhnutí prachu. Po té jsem na pistony nasadil zápalky a zalakoval je na okraji pistonu a zápalky, též proti navlhnutí.
Po 7 měsících dennodenního nošení jsem si zalezl do dílny, vytáhl GG a v duchu si říkám. A děj se vůle boží..... :? Obě rány vyšli spolehlivě bez jakéhokoliv opoždění :!: . Myslím si, že takto nachystaný GG k nošení na sebeobranu bude dostatečně splňovat požadavky na spolehlivost výstřelu.
PS: Určitě za tento příspěvek od někoho obdržím posměch nebo urážku. Pouze jsem chtěl napsat svoji osobní zkušenost jak připravit GG na nošení a spolehlivost na výstřel.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 19 říj 2013 19:40

:arrow: menthon:Proč urážku?..Jen by mi bylo líto koupit si takovýho mazlíka a na sedm měsíců ho zakonzervovat a nestřílet...Ale budiž, v zájmu pokusu..
Dneska jsem jel na kukačku k Brymový a málem jsem si taky 9mm GG odvezl...Jenže se mnou byla drahá polovička a ty vražedný pohledy,když jsem stepoval před vitrínou bych vám nepřál vidět..Takže jindy a sám :lol:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 19 říj 2013 20:12

greywolf .. to znám, když jdu něco podobného obhlížet nebo kupovat jedině musím jít sám. Doma to pak ukážu až po několika týdnech a to velice opatrně !!! a hlavně říkám, že jsem na to dostal slevu aby o mě drahá polovina nepřerazila násadu od koštěte :lol: :lol: Pak svoji polovičku uchlácholím nějakou serepetičkou třeba ubrusem na stůl do kuchyně a pak je vše celkem v klidu. No a já si pak užívám s novou milenkou, GG 8)
COOK

Příspěvek od COOK » 19 říj 2013 23:33

To je nápad! Doma řekněte, že pokud vám budou zakazovat pistolky, tak si pořídíte milenku. Vyřešeno.
(Proto je nejlepší mít každej svůj osobní účet a společný věci kupovat napůl.)

Po střelnici v podstatě hned nabíjím na nošení. Pistol je zevnitř úplně suchá a čistá, vypláchlá vřelou vodou. Nabiju ogivál bez mazání (jde těžko jak namazaný do špinavýho laufu) a roztluču. Laufy potom vymažu trochou lithiovky na vatičce. Toť vše. Nabitý perkusák, neb namaštěný v šupliku je na prd. A samozřejmě díky tuhé adhezi s laufem vrtá jak sviň.
Pedersoli

Příspěvek od Pedersoli » 21 říj 2013 11:20

Zdarec,nikde jsem to tu nenasel,je u navodu GG take obrazek rozlozeneho derringeru na soucastky a popis postupu pri rozborce,pro ty kteri chteji pro cisteni komplet rozebrat a nemaji zkusennosti,aby to taky spravne slozili? Nebo to neni nic slozityho?
Revolver Rex 3" . Derringer Rex 3". Derringer Great Gun 2.5" Derringer Liegi . Pistole Hawken.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 21 říj 2013 11:55

Kup, podívej, docvakne.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
COOK

Příspěvek od COOK » 21 říj 2013 13:40

Od třech hejblátek čekáš hlavolam?

[X7]: předpokládám, že ten mikrometr z roku 74 jsi v ČKD ukrad? :mrgreen:
Pedersoli

Příspěvek od Pedersoli » 21 říj 2013 13:52

To neni info primo pro me,ale pro znamiho,co moc zrucnosti nepobral,co se rozebirani veci tyka. Ja mam liegiho a pocketa a tam vim co a jak,obdobny to bude i u GG, ale poprosil me zda bych mohl zjistit to s tim navodem,nic vic. Ja osobne si myslim ze je na tom taky prd.
Revolver Rex 3" . Derringer Rex 3". Derringer Great Gun 2.5" Derringer Liegi . Pistole Hawken.
Odpovědět