Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tydýt
Re: Flobertka

Příspěvek od tydýt » 29 črc 2013 11:23

Dlouhá možná časem bude a třeba něco jinýho....Dressler vyrobí cokoli....
Mě vcelku zajímá ten Torop....já kdysi viděl jednu dlouhou(brok/zápalka) a to nebylo zrovna ono....ani zpracování, ani funkčnost a vzhled byl takovej nijakej, ale jsem plnej nedočkavosti co ti pan Pejčoch vyrobí(už jen vzhledem k jeho věku)....a tady ať to nečte, nebo ho z toho škrábne a nedostaneš nic!!!! ;-)

djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 29 črc 2013 15:21

No od Pejčocha jsem měl tu možnost zkusit si jeho revolver ... a nemyslím, že by bylo čeho se bát. Vzhled je trochu jiný, ale to má Dressler taky ... a to zpracování ... slyšel jsem, že hrůza a děs, ale s tím nemůžu souhlasit. Rozhodně není čeho se bát.

Jinak je mi jedno zda to čte, k tomu revolveru jsem mu taky řekl co si myslím. A ne vše bylo pozitivní, ale neměl jsem dojem, že by z toho měl deprese :wink:
Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
https://www.youtube.com/user/vitamaniak
koník

Příspěvek od koník » 29 črc 2013 17:13

Tohle jsem našel.
To je od Pejčocha? Na stránkách TOROP jsem ho v nabídce nenašel, tak nevím. Zajímalo by mě víc informací.
existují jen tři místa, která řídí celý svět
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 29 črc 2013 20:02

Revolver od Pejčocha, video ode mě :wink: Jj tohle na svých stránkách nemá.
Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
koník

Příspěvek od koník » 29 črc 2013 21:57

No vidíš :D , nějaké podrobnější info a tvůj nezávislý dojem v porovnání s dostupnými flobertkami?...cena,...hlaveň...soustřel...výkon...zpracování atd???
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 29 črc 2013 22:20

Měl jsem ho doma na chvíli na testování, původně jsem jsem chtěl koupit, ale nějak jsem se vydal víc, takže jsem prozatím nekoupil. Pokud vím existuje jich jen pár a jen jeden - ten co jsem měl je pro ráži .22 flobert, ostatní byli 6mm flobert.
Moc dlouho jsem ho neměl takže vyčerpávající recenzi asi nepodám, ale shrnuto a podtrženo. Soustřel teď z hlavy nedám, ale na nějakých 10 metrů to nebyla ostuda ani na vzduch. terči, nicméně jsem spíš pinkal na plechovky a byla to pohodička, sem tam mi něco ulítlo, ale to bude spíš moje vina než zbraně. Víceméně jsem ho srovnával s tou Alfou 620 a z hlediska přesnosti každopádně jiná liga. Zpracování jako celek je very good - navíc ten vzhled se mi dost líbil. Dílenské zpracování plus mínus odpovídá kusové výrobě, myslím, že není nic co by se dalo víceméně vytknout. Z hlediska funkčnosti není nikde větší problém, ovšem je potřeba důkladná údržba (co se čištění týče) a snad jen ta vyrážecí tyčinka měla trošku slabší péro, ale to se prý upraví. Na tom jsme se domlouvali. Přeci jen mám ten revolver zamluvený :wink: . Porovnání s dostupnými flobertkami - asi když budu srovnávat oproti sériovkám jako Alfa, plus je nižší cena, jistá exkluzivita, full ocel, lepší přesnost ... mínus asi, že je prostě poznat ruční práce a pokud někdo chce 100% "čistotu" tak se mu třeba proti Alfě nebude pozdávat. Pokud bych srovnával s Dresslerem, tak mě napadá srovnání s revolverem Tramp (oba jsou SA) , ale tady bych se do toho nepouštěl protože s Trampem nemám zkušenosti, jen s Rexem. Jinak je o dost lacinější než Tramp.
koník

Příspěvek od koník » 29 črc 2013 22:28

...a cena?...hlaveň drážkovaná?
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 29 črc 2013 22:35

Samosebou drážkovaná a cena 4800 Kč
dykmore

Příspěvek od dykmore » 29 črc 2013 22:35

?
Naposledy upravil(a) dykmore dne 25 srp 2014 19:35, celkem upraveno 1 x.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
derringer

Příspěvek od derringer » 30 črc 2013 07:06

Pořád si říkám, že to snad nemůže bejt myšlený vážně tyhle zbraně Torop.

Revolvery tady jsou 150 let a člověk by si myslel, že už bylo všechno vymyšleno a dotaženo k dokonalosti, ale stále lze překvapit s inovativním řešením spolehlivé konstrukce

k textu výrobce na stránkách

tyto zbraně, ať už ve standardním nebo zakázkovém provedení, začínají být prestižní záležitostí „mít zbraň TOROP, to je něco“,

dovedete si představit, že by k vám přišli kamarádi na návštěvu a vy jste s pýchou vytáhli tenhle revolver a chlubili se tím?

tohle není puškařina, tohle je kutilství.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 30 črc 2013 09:01

Videl jsem video s ukazkou revolveru Torop.
Libi se mi.Konstrukce s nevyklopnym valcem,vahazovac tyckou.Hezke retro.
Veci co byli na zbranich pred vice nez 100 lety,retro jak vysity.
Trochu problemove cisteni je mala dan za retro.
SA rezim tehdy byl normalni.

Mimochodem Alfa ma v DA rezimu odpor spouste 5kg ,tak stejne strilim vyhradne s SA kde je to "pouhych" 2.7kg.
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 30 črc 2013 10:44

Pokud vím tak čištění není problematické, dá se krásně rozebrat a skvěle vyčistit. To už se mi zdá těžší čistit Alfu.

Jinak si dovedu dobře představit "chlubení se" něčím od Toropu :wink:

lovec.rc

Příspěvek od lovec.rc » 30 črc 2013 20:40

moje ZKM 451 zásobník na 4 rány vlastní úprava vystřeleno asi 150ran bez závad
nezáleží kdo s čím střílí ale jak střílí
therion

Příspěvek od therion » 31 črc 2013 10:49

ZKM 451 na flob naboje se da sehnat kde? Jak je proveden odfuk?
Dekuji za odpoved
Odpovědět