Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Johanes - Příspěvky:53
Re: Flobertka
Příspěvek
od Johanes » 19 črc 2013 13:24
Nechci vypadat jako ,,répal " ale i zbraně do roku 1890 i když se dají vlastnit volně po dovršení věku 18ti let , musí mít
platnou zkušebnu. Jinak je podle zákona nelze používat ke střelbě.
To aby nebylo tak jednoduché

-
polly - Příspěvky:37
Příspěvek
od polly » 20 črc 2013 16:33
cernunos píše:nobility: Také trochu o White hawku 4,5mm do budoucna přemýšlím.Co se týče výkonu tak to vypadá mnohem nadějněji než třeba flobertka nebo vzduchovka.Horší už to bude co se týká přesnosti(ve srovnání pouze asi se vzduchovkama).Je to docela interesantní malá flintička na broky,odpalované 209. zápalkama do brokovnicových patron.A těch je hned několik druhů,některé slabší a pak jsou prý i silnější,s kterými se ústová energie broku vystřeleného z White hawku údajně pohybuje mezi 25-35 J.Výrobce je italská firma D.Pedersolli,a je myslím známa kvalitními černoprachými zbraněmi takže kvality zpracování bych se nebál.Měl jsem od nich již dvě předovky a vzhledem,funkčností a zpracováním byly fakt na úrovni.Tuhle flintu u nás asi moc lidí nemá,je to takový atyp,ale někde jsem před nedávnem pročítal cizí fora,kde se o ní její majitelé bavili,zkusím najít a dát sem odkaz.Není problém s pomocí překladače si to pak přelouskat.
Odkazy:
http://www.co2air.de/wbb3/index.php?pag ... adID=78761
http://www.outdoorandguns.de/index.php? ... &postID=13
http://reviews.cabelas.com/8815/217338/ ... eviews.htm
Vlastním White hawku 4,5mm a jsem s ní spokojen - je velmi přesná a má velký výkon oproti Spielberku a ZOMce,které mám také. Tovární zpracování je dokonalé oproti Spielberku a ZOMCe. Mám dojem,že dříve se takovéto flintě říkalo "Ptáčnice".
-
nobility - Příspěvky:12
Příspěvek
od nobility » 21 črc 2013 14:18
díky, zkus sem dat fotky-white hawku, rad se podivam i na "soustel" pokud jsi to zkousel a da se o tom vubec mluvit u teto flinty

jak je to s nabijenim? nic mi to nerika
-
polly - Příspěvky:37
Příspěvek
od polly » 21 črc 2013 14:39
Flinta se nabíjí tak,že se brok nasadí předem hlavně jako u předovky - pak se flinta zlomí a dá se broková zápalka jako u malorážky - nátáhne se kohout jako u singl action a střílí se.Flinta je celkem přesná - na 20m všechno v černém.Na větší vzdálenost to moc nezkouším,protože jsem starší pán a přes normální miřidla už tak nevidím - puškohled se namontovat nedá.
-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 21 črc 2013 19:46
White hawk je docela hezká flintička,u Brymový ji mají teď v akci.Původně stála 7400.- a teď je za 5900,-..má drážkovanou hlaveň podobně jako vzduchovka a optika k ní přimontovat lze,ale nejspíš přes speciální montáž..Na zahraničních fórech uvádějí výkon kolem 30- 35J..Soustřel na 25m okolo 30mm..Tu sílu to asi mít bude,zkoušel jsem střílet indoor kule cal.45 přes zápalku W209 a výkon je slušnej..Tady pár obrázků..
Edit:V bazaru je za 4000,-,ale to jsi už zjistil

,jinak omluva za OT,asi to patří spíše do předovek....
- Přílohy
-

-

-

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 21 črc 2013 20:41
Bohužel je tu jedna drobná nevýhoda oproti flobertce,s white hawkem musíš na střelnici

Především pokud máš prudérní sousedy..flobka je sice může srát taky,ale pokud ti nevadí se dohadovat a když dodržíš "bezpečnost provozu",tak ti můžou maximálně vylízat kapsu
edit:Promiň,zapoměl jsem,že bydlíš u střelnice,takže tento problém odpadá...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
-
nobility - Příspěvky:12
Příspěvek
od nobility » 22 črc 2013 10:46
Sousedi "vysírají" i kvůli vzduchovce-a to dodržuju pravidla a myslím, že se chovám jak mám. Už mě to dost vadí. A abych chodil se vzduchajdou na střelnici je dost divný.
Díky za info.
Taky bez brýlí nejsem zrovna šakal.
No to bude těžká volba- tak teď nevím co- spielberg, white hawk, zom

-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 22 črc 2013 12:34
nobility:Spielberg s původníma odfukama jde tunit,myslím že zomka taky...Ale z těhle dvou určitě Spielberg...zasuneš patronku,vystřelíš,vyhodíš patronku...cal.6mm
Whitw hawk:Vsuneš brok do ústí laufu,nabijákem dorazíš na konec,zlomíš a vsuneš zápalku,vystřelíš a vyndáš zápalku...cal.4,5mm..nejsem si jistej,ale asi bude potřeba víc pucovat lauf..
Výběr je tvůj boj...vše má něco pro a proti

-
popik.l - Příspěvky:41
Příspěvek
od popik.l » 26 črc 2013 16:06
kdyz sem si tady tak procital diskusi k ruznym flobkam,tak opravdu musim rict ze Dressler je Dressler,zbrane ma za prijatelnou cenu za tu kvalitu a vicemene ,,umeleckou" hodnotu, to jen nam se to zda hodne prototze malo vydelavame

s myma 18ti tisici cistyho se to blbe kupuje

a ze to nevypada jako skutecna zbran... ma to jiny kouzlo. zajimalo by mezda ma Dressler taky naky poruchy,sem jeste nic necetl,kdyz nebudu brat opotrebeni byciho mechanismu po case treba.
-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 26 črc 2013 17:03
popik.l:Máš recht,že výrobky páně Dresslera jsou téměř božím dílem a přetrvají navěky,ale kolik je na světě lidí,tolik je chutí...o kvalitě "dresslerovek" netřeba pochybovat..Ani mě se cena za kvalitu nezdá přemrštěná.
Jen mám rád jinej dizajn...a trochu mi v nabídce pana Dresslera chybí dlouhá flobertka,třeba dvojka,kozlice...,nebo něco jinšího,než nabízejí ostatní...Kdysi dělával karabinu Wolf,ale prý ji už nevyrábí..
-
popik.l - Příspěvky:41
Příspěvek
od popik.l » 26 črc 2013 17:14
No chtel sem se ho zeptat, zda neplanuje treba dvouranny derringer nebo neco takovyho, dlouha me tak ani nevadi,ja to mam spis jako mazela a sem tam si jdu pifnout,takze cena naboju me tqaky vcelku nezajima

-
greywolf
Příspěvek
od greywolf » 26 črc 2013 18:00
Když to uzavřeme,proč by se pan Dressler pouštěl do nových kousků,když sotva stíhá vyrábět současnej sortiment...,továrnu nemá a všechno sám..kvalita vs kvantita

-
djbarrel
Příspěvek
od djbarrel » 27 črc 2013 00:01
popik.l píše:No chtel sem se ho zeptat, zda neplanuje treba dvouranny derringer nebo neco takovyho, dlouha me tak ani nevadi,ja to mam spis jako mazela a sem tam si jdu pifnout,takze cena naboju me tqaky vcelku nezajima

No na dvouranný derringer jsem se u Dresslera ptal ... ten v plánu není, ale snad existuje prototyp, tak možná časem

-
Kavy
Příspěvek
od Kavy » 27 črc 2013 06:21
Tak to je škoda,nezbývá nic než Torop

-
djbarrel
Příspěvek
od djbarrel » 27 črc 2013 11:02
U Toropu již mám objednáno

tak uvidíme.