Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
dykmore
Re: Flobertka

Příspěvek od dykmore » 05 črc 2013 10:48

Na tuto otázku ti odpoví můj tiskový mluvčí a zároveň právní zástupce Franta Kocourek :mrgreen: ale faktem je, že s lety stárnu a trochu měním názory. Můj názor teď je takový, že bez ohledu na zpracování detailů je to dost vymakaná hračka. A systém závěru je taky překvapivě vymakaný...

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 06 črc 2013 15:04

Nápady nemusí mít špatné.Ale je příliš vidět že se jedná o domácí výrobu bez použití moderních strojů nebo vhodných postupů jako měli strojní fabriky už před stopadesáti lety.
Ani pěkné rytiny neodvedou pozornost od nesymetrických mezer,rozházených písmenek....
Možná že časem dostanu taky zálusk na nějaký dvouranný derringer a vím jen o firmě Torop.
Třeba do té doby přijde s něčím Dressler nebo GreatGun.

Něco takového:
Obrázek
djbarrel

Příspěvek od djbarrel » 06 črc 2013 20:39

Dvouranný derringer od TOROPu mít budu, tak jsem na to zvědav :shock:
Magtech AR750, Torop derringer D07M, Zoraki 914 Auto, revolver & derringer REX L, Baikal MP-654K Makarov ...
https://www.youtube.com/user/vitamaniak
nobility

Příspěvek od nobility » 18 črc 2013 22:01

Ahoj,
na stará kolena uvazuju o flobertce(splneni kluk.snu). Poste neco pro zabavu. Koukal jsem po nabidkach a libila se mi ZOM. Co byste mi poradili za znacku u flobertky a pak vseobecne kolem flobertek?

p.s. tes koukam, ze na tu ZOM delaj nove nejakej moderator, má to vubec cenu kupovat s tim nebo ne

Díky moc všem za rady předem. m.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 18 črc 2013 22:33

Jestli to má být srdcovka ,tak Spielberg.
Má zdobenou pažbu a vyhazuje prázdné nábojnice jedna radost.Navíc má právě ten retro-vzhled,že člověk neví jestli to není už stoletá flintička :-)
Nová verze má i šínu na puškohled.

ZOMka je holý klacek,v něm přímotažný závěr který je více praktický než páka,ale jen do té doby než každou vystřelenou patronu člověk prstama loví ze dna nabíjecího prostoru.ZOMka nevyhazuje,ale jen vytahuje.

Vyzoušel jsem si obě,obě trefujou.
Na kompenzátor by mě nenalákali,vždyť flobertka vůbec nekope.
Doporučuju prolétnout příslušná témata,nejlépe číst odzadu.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 18 črc 2013 22:39

Souhlasím s Kavym,Spielberg je dle mého nejlepší z dlouhejch flobertek se kterýma se poslední dobou roztrhl pytel.Jestli ji zvolíš,tak určitě v ořechu a popros o starší provedení odfukových kanálků...
I když končím s prskavkama,tak Spielberg je vyjímka,která se nikam nepostěhuje :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
nobility

Příspěvek od nobility » 18 črc 2013 23:53

A kde s tím střílet? Chodíte do lesa nebo střelnice? (ve městě by mě asi ukamenovali-?)
a co flobert do r. 1890? Dá se něco vůbec sehnat, aby to nebyl "šrotový" stav?
Vzhledově se mi právě ZOM líbil víc (je i o fous delší), ale teď jste mi nasadili brouka do hlavy.

p.s. díky za odpovědi, uvítám názory i zkušenosti někoho kdo střílel ze ZOM i jinejch

P.s. 2: ještě todle: Pedersoli White Hawk 4,5mm -co to je? a kdo to vyrábí-myslím hlavně jak to s kvalitou u tehle pušky-nic mi to neříká
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 19 črc 2013 06:40

K čemu Ti bude flobertka vyrobená před rokem 1890,když z ní můžeš střílet jen na střelnici? Protože nemá úpravu na snížení výkonu.
Johanes

Příspěvek od Johanes » 19 črc 2013 07:05

Co se týče výběru typu Spielberg versus Zom . Je to jednoznačný. Nepřál bych Vám zažít peripetie ohledně přístupu Zbrojovky Holice při řešení problémů s jejich výrobky . V momentě nějakého problému jste pro ně kus otravného hadru.
Já sháním asi 1/2 rohu sponku ,která drží v Zomce vytahovač a zatím není síla , která by je přinutila věc řešit.
Jeden známý měl problém s LM 58 (roztrhla se mu v ruce) ,, odborníci" ! v Holicích mu sdělili, ať se klidně soudí, že je to nezajímá
Spielberg je z jiného ranku. Měl jsem drobný problém u nové 200F , po zavolání obchodníkovi okamžitě domluvil opravu ve Spielbergu, měl jsem to na počkání a dokonce mi uvařili kafe
Kavy

Příspěvek od Kavy » 19 črc 2013 09:35

Začni vybírat tím že si přečteš recenze na pěknou řádku flobertek s hromadou detailních fotek:
http://www.alexxxus.cz/Flobertky-pusky- ... derringery

Stačilo si prolétnout obě témata.Číst odzadu,vpředu je příliš mnoho spamu.
http://forum.gunshop.cz/flobertka-spiel ... rg#p294569
http://forum.gunshop.cz/flobertka-zom-t ... OM#p285707
anm

Příspěvek od anm » 19 črc 2013 09:54

Johanes : Při demontáži mi to pérko frnklo a už jsem ho nenašel :roll:
Vytvořil jsem nové z ocelové struny. V modelářských potřebách
mají různé průměry asi 4 koruny za metr. Dal jsem pro lepší funkci dvě.
I hřebík je z pevnějšího materiálu než ten vytahovač, který lze snadno
ohnout mezi prsty. Nový mám vybroušený z vhodného plátku do přímočaré pily :lol:
Přílohy
ZOM7.jpg
ZOM6.jpg
Johanes

Příspěvek od Johanes » 19 črc 2013 10:43

Díky za tip! :)
Asi to budu muset taky řešit následujícím způsobem. Navíc i pružina úderníku působí dojmem , že v Holicích vykuchali
pár propisovaček :lol:
Po pár ranách se ,,unavila" :cry:
cernunos

Příspěvek od cernunos » 19 črc 2013 10:52

nobility: Také trochu o White hawku 4,5mm do budoucna přemýšlím.Co se týče výkonu tak to vypadá mnohem nadějněji než třeba flobertka nebo vzduchovka.Horší už to bude co se týká přesnosti(ve srovnání pouze asi se vzduchovkama).Je to docela interesantní malá flintička na broky,odpalované 209. zápalkama do brokovnicových patron.A těch je hned několik druhů,některé slabší a pak jsou prý i silnější,s kterými se ústová energie broku vystřeleného z White hawku údajně pohybuje mezi 25-35 J.Výrobce je italská firma D.Pedersolli,a je myslím známa kvalitními černoprachými zbraněmi takže kvality zpracování bych se nebál.Měl jsem od nich již dvě předovky a vzhledem,funkčností a zpracováním byly fakt na úrovni.Tuhle flintu u nás asi moc lidí nemá,je to takový atyp,ale někde jsem před nedávnem pročítal cizí fora,kde se o ní její majitelé bavili,zkusím najít a dát sem odkaz.Není problém s pomocí překladače si to pak přelouskat.
Odkazy:http://www.co2air.de/wbb3/index.php?pag ... adID=78761
http://www.outdoorandguns.de/index.php? ... &postID=13
http://reviews.cabelas.com/8815/217338/ ... eviews.htm
nobility

Příspěvek od nobility » 19 črc 2013 12:21

to pavel 54:
k čemu mi bude flobertka do r. 1890?
No ke střílení. Bydlím kousek od střelnice.
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 19 črc 2013 12:37

JJ, to jsi tam nenapsal...
Odpovědět