cz nebo glock
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No o rýhy v hlavni mi ani tolik nejde. To jsem psal jen jako další důkaz Andyho tvrzení, že ideální zbraň prostě není. Ale blíží se k ní Glock více než zbraně jiné? Samozřejmě v podobné cenové kategorii. Zarazili mě ty rýhy v závěru. To je přeci něco špatně. Konstatování, že je to normální, mě víc děsí než uklidňuje. A v krámě při koupi nový zbraně, obávám se nepoznám, že mi po 500-ti ranách cosi do závěru vykouše díry. Nebo jo? Jinak, že tu jsou i lidi z mujglock samo vím. A je to dobře. Čim víc názorů, tím větší jasno. Nebo naopak? 

Gcko je proste pracant... je to "lopata" na denni praci a sem tam se proste hold osoupe a okouse
Dokud to nema na funkci vliv, tak bych to neresil.
Jinak jeste obecne k tem zbranim s hloubkovou nitridaci. Jak znamo mam malou svini P32 a ta ma tak tenkej lauf, ze musi bejt snad skoro cela z karbonu
aby to vydrzela... no a protoze je tak dementne prekalena... zacal mi pod hlavni praskat zachyt vratne pruziny. Co dodat, jsou to proste jenom smejdy... co nam poslouzi a pak umrou. Vzdy jde jen o to, co vydrzi nez se to stane.

Jinak jeste obecne k tem zbranim s hloubkovou nitridaci. Jak znamo mam malou svini P32 a ta ma tak tenkej lauf, ze musi bejt snad skoro cela z karbonu

Nemyslím si, že je Alfa, CZ nebo Tanfo kvalitnější nebo spolehlivější. To v žádnym případě. Mě spíš zarazilo, během jaký chvilky se ozvalo relativně dost uživatelů s podobnými zkušenostmi se stejnou "vadou". (Snad jen jeden o ničem takovém neslyšel.) A proto se taky ptám. Je to normální? Je normální, že cosi kouše do závěru až z toho lítaj jiskry? Pokud ano, nechci to. Pokud je to jen náhoda, že se v jednu chvíli sešlo na jednom fóru pár lidí s podobnou zkušeností, neodradí mě to a Glocka si pořídím.
A to nevíte pánové jak sem cuměl jáall píše:No o rýhy v hlavni mi ani tolik nejde...... Zarazili mě ty rýhy v závěru......

To se divím, že ještě nikdo nenapsal, že to není žádná závada a že je to vlastně u glocka taková vlastnost... 

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Re.:
Pánové, on snad taky nikdo netvrdí, že je Glock "svátost oltářní" a že nemá, nebo nemůže mít nedostatky. Jde o to, jestli jsme si pod masivním tlakem jeho pověsti nezvykli ho sledovat a hodnotit víc, než jiné zbraně. A hlavně jde o to, zdali tyto nedostatky nebo chyby brání v bezchybném praktickém užívání zbraně. Jestliže se něco po zahájení provozu na některém místě oblýská nebo otlačí a dále to nemá vliv na činnost zbraně, tak se na to prostě vykašlu a budu to považovat za "záběh". Já vím, že rýhy a vnitřní poškození hlavně není žádný záběh, ale já a mnoho dalších uživatelů tento problém nemají. Já mám G 19 staršího ročníku / vyroben 1994/ a nemám s ním sebemenší problémy. Takže pro all: nenechej se odradit a opatři si ho. 

Re.:
magda858: I já mám a měl jsem mnoho různých zbraní a také nekriticky "nefandím " jenom jedné. Jsem už ale přeci jenom schopen rozlišit, která je pro mé použití nejvhodnější. A vedle vlastních poznatků v rozumné míře přebírám i poznatky jiných. /Já věděl, že ten "záběh" někoho vytočí /. 

Já mám na tom závěru jen ošoupaný černění,ale zato mám vypadaný vývrt a to nejsem sám,v našem klubu je vypadaných pět glocků,dvě 9mm dvě .40 a jedna .45.Prostě glock není žádný materiálový zázrak,ale spolehlivost se mu upřít nedá ta je ok.Mám pár čezet a ty jsou ok.Glock to asi začíná flákat,je pro ně důležitější množství než kvalita,zahltit trh za každou cenu.
Nechci popirat, ze neco jako vypadany vyvrt u Glocka doopravdy je... Asi jo... Ale zatim vetsinou, kdyz si nekdo myslel, ze jde o "vypadany vyvrt" slo v realu o blbe vycistenou hlaven, nebo v jednom pripade o skutecne vypadany vyvrt kvuli blbe cistene hlavni (strelec se ridil pravidlem - Glock se cistit nemusi).