Ten drat je tam miesto toho lisovaneho plechu, co blokuje spust pri napinacej pake v polohe dole (po natiahnuti) - vidno, ze ani Gamu sa nevyhlo znizovanie nakladov za kazdu cenu.
Ten kus plechu je poistka (blokovanie spuste) pri natahovacej pake v polohe "natiahnute dole". A sluzi na to, aby sa nedalo vystrelit s povolenou pakou natahovania. Ked sa plech vybral, slo vybit vzduchovku pri sucasnom drzani napinacej paky rukou (bez vystrelu). Ak nieco nemenili na "novej" plastovej spusti, ked ho odstranis uplne, prides akurat o funkciu tejto poistky.
Na obrazku tu:
http://forum.gunshop.cz/o-vzduchovkach- ... 4-135.html
Je to ten diel v strede prveho obrazku, umiestneny tam, kde mas ten drat.
S tym orezavanim sukniciek diaboliek ma CFX problem, kazdemu radim miesto nej CF20/30, kde je to vyriesene ovela lepsie. Malokto si vsak necha poradit. Vsetci preferuju lepsi vzhlad CFX pred funkcnostou CF 20/30.
G.i.k, original pruzina gamo ma 32 cm....
Ale davali tam 3 rozne dlzky pruzin a dorovnavali to plastovymi podlozkami. original tam ma byt len pruzina a zavazie do piestu.
Ku GRT spusti:
Mal som ju, je dobra, ale dovolim si tvrdit, ze tak z 80% to ma na svedomi vybratie prilis tvrdej vratnej pruziny spuste (nie zachytneho mechanizmu piesta !) - to je ta, ktora priamo tlaci na spust a vracia ju do prednej polohy. Staci ju vybrat, alebo nahradit ovela slabsou. Strhavanie sa znizi na minimum.
Vsetko, co pisem uz som pisal sem na forum viackrat, staci najprv citat. Gamo je velmi jednoducha vzduchovka a skoro vsetky typy su vo vnutri rovnake, mensia zmena nastala az prichodom plastovych spusti. Tak isto mnoho vzduchoviek su GAMO klony a OEM.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)