O vzduchovk?ch Gamo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
G.i.k
Re: O vzduchovkách Gamo

Příspěvek od G.i.k » 31 kvě 2013 11:30

HANYKING píše:Viděl jsem někde video výměny za tuningovou.
Tady píše Luckyhit o výměně spouště v CFX za nějakou GTR spoušť... http://forum.gunshop.cz/o-vzduchovkach- ... 4-315.html
HANYKING píše:Pružina měří 24,5cm. Origo náhradní měří 28cm!
Naroste výkon, když tam dáš tu větší pružinu?

Lori75

Příspěvek od Lori75 » 31 kvě 2013 11:56

2HANYKING
Rozmer origo pružiny skús vygugliť.
O kvalite tej 24,5-ke čo máš na výmenu, s jednoduchým testom sa môžeš uistiť, a to keď ju skúsiš ohnúť do tvaru "O" presnejšie do tvaru kvapky, po pustení by sa mala vrátiť do perfektnej roviny. Ak v ňom vidíš vlnu, znamená to že kvalita pružinovej ocele je slabšia, a to zmrštenie nie je celkom v norme.

2GiK
Ak tam dáš dlhšiu pružinu, než čo je doň navrhnuté, narastie hlavne kopanec. Večší kopanec zdanlivo môže vyvolať pocit nárastu výkonu, ale nie je to efektívný zásah (s minimálným a krátkodobým zvýšením výkonu, sa ti radikálne zhorší presnosť).
diddle

Příspěvek od diddle » 31 kvě 2013 12:25

2GiK
co se výměny za tunningovou spoušť Charlieho DaTuny -týče je malinko problém ji sehnat... (teda pokud naprosto neřešíš finance) asi pul roku nazpět jsem oslovoval všechny kdo se k tomu vyjadřovali a nebo tady napsali a projevili zájem - z těch co mi odepsali jsem pochopil že se dělaly nějaké velké hromadné objednávky a jednu dobu dokonce prodával jeden evropský obchod ty spouště.. ale ten už nefunguje a prakticky jediný realizovatelný způsob je poslat DaTunovi peníze v obálce a čekat.. a většina zájemců tady z vlákna se na to vybodla..

mi se osvědčilo kompletní rozebrání - preciznější vyleštění dotykových ploch spouště (je to výstřižený plech takže z výroby dost hrubá práce) a výměna pružin za jemnější.. (mám už tu plastovou (novější) verzi..)

jo a ještě někdo psal že objednával z netu diabolky a poslali mu 4.5 místo 4.51 :o)) mrkni zespodu krabičky :o)) v JSBčku totiž dávají jenom dole nálepku že to je jiný rozměr :o)) při prvním nákupu jsem byl taky dost zmatený :o))))
CZ200Colour - Optisan Viper 6-24x56
Tau 5

Sice střílím blbě - ale zato rád :o)
bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 31 kvě 2013 12:47

......
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
G.i.k

Příspěvek od G.i.k » 31 kvě 2013 14:17

diddle píše: jo a ještě někdo psal že objednával z netu diabolky a poslali mu 4.5 místo 4.51 :o)) mrkni zespodu krabičky :o)) v JSBčku totiž dávají jenom dole nálepku že to je jiný rozměr :o)) při prvním nákupu jsem byl taky dost zmatený :o))))
To jsem byl taky já :D ...už mi to taky docvaklo, když jsem zespod četl nálepku na zboží a na ní 4,51. Ale trvalo mi to dlouho :D :D
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 01 čer 2013 12:33

CFX jsem rozdělal a složil. Když jsem ho rozdělával tak tam vylítl ten drát jak spojuje spoušť s napínáním. Vylétl i s tou plastovou destičkou. Tak jsem to složil zpět a pokusně vystřelil z okna. Vše ok. Pak při střelbě natáhnu, dám diabolku zammířím a nic. Nejde zmáčknout spoušť Rozebral jsem to a tan drát byl ohlej. Tak jsem ho kleštěma tak nějak hahrubo narovnal. A střílí. Asi jsem ho dal obráceně nebo nevím co se stalo. Jen není úplně top rovnej. Dají se někde součástky koupit? Raději bych koupil origo než dělal druhej třeba ze špice na kolo. První foto je už po opravě.
Přílohy
Foto demo 2359.jpg
Foto demo 2358.jpg
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
G.i.k

Příspěvek od G.i.k » 01 čer 2013 13:06

HANYKING píše:Rozebral jsem to a tan drát byl ohlej.Dají se někde součástky koupit?
To ti nevím čoveče, co jsem si prohlížel součástky ke Gamu, tak jsou to jenom samý pružiny, tesnění a písty, ale spoušť nebo cokoliv s ní příbuzného jsem neviděl. Dokonce ani strejda Google mi na českém webu nic nenašel.

G.i.k píše:Na odměřených 10ti metrech (první 3 výstřely) byla CFRka schopná netrefit až o 7 cm!
Tak hned při první volné chvilce jsem šel prubnout, jak je to s tím zastrkováním diabolek do hlavně. Dbal jsem na to, aby diabolka nepřečuhovala, spíš aby byla zastrčena více do hlavně a ejhle! Po prvních 3 testovacích střelách před doštelováváním otiky jsem si trochec oddechl :)
Obrázek

A po dalším střílení jsem zjistil, že ten můj slavnej Bullet Project je úplně na hovno! Mohl bych se rozepisovat podrobněji, ale nechci si ty nervydrásající chvíle při seřizování kříže připomínat :D. Takže hned po výplatě jdu do něčeho lepšího, moji horcí kandidáti jsou zatím Optisan Mamba Lite 4-16x44 a Hawke PANORAMA EV 4-12x50. Než dojde na věc, tak se ještě raději optám v příslušném tématu.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 01 čer 2013 13:33

Taky jsem právě nic nenašel. A myslíš, že to mám dobře dané podle té foto? Nechápu proč se to vyvléklo a zaseklo. Kdyby se to stalo na lovu když by po hodině čekání vylezl potkan tak by mě jeblo.
Na cfx mám optisan 10X44 a je to ideální. Já bych na pružinovku nedával nic s fokusem jen pevné zvětšení.

Jo a jak dáš špatně diabolo je to v prdeli. To pak letí jinak. Chce si zvyknout soustředit se a pečlivě každou diabolku zasunout až zajede celá a byla tam třeba ještě rezerva.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
mzprx

Příspěvek od mzprx » 01 čer 2013 13:45

Ten drat je tam miesto toho lisovaneho plechu, co blokuje spust pri napinacej pake v polohe dole (po natiahnuti) - vidno, ze ani Gamu sa nevyhlo znizovanie nakladov za kazdu cenu.
Ten kus plechu je poistka (blokovanie spuste) pri natahovacej pake v polohe "natiahnute dole". A sluzi na to, aby sa nedalo vystrelit s povolenou pakou natahovania. Ked sa plech vybral, slo vybit vzduchovku pri sucasnom drzani napinacej paky rukou (bez vystrelu). Ak nieco nemenili na "novej" plastovej spusti, ked ho odstranis uplne, prides akurat o funkciu tejto poistky.

Na obrazku tu: http://forum.gunshop.cz/o-vzduchovkach- ... 4-135.html

Je to ten diel v strede prveho obrazku, umiestneny tam, kde mas ten drat.

S tym orezavanim sukniciek diaboliek ma CFX problem, kazdemu radim miesto nej CF20/30, kde je to vyriesene ovela lepsie. Malokto si vsak necha poradit. Vsetci preferuju lepsi vzhlad CFX pred funkcnostou CF 20/30.

G.i.k, original pruzina gamo ma 32 cm....
Ale davali tam 3 rozne dlzky pruzin a dorovnavali to plastovymi podlozkami. original tam ma byt len pruzina a zavazie do piestu.

Ku GRT spusti:
Mal som ju, je dobra, ale dovolim si tvrdit, ze tak z 80% to ma na svedomi vybratie prilis tvrdej vratnej pruziny spuste (nie zachytneho mechanizmu piesta !) - to je ta, ktora priamo tlaci na spust a vracia ju do prednej polohy. Staci ju vybrat, alebo nahradit ovela slabsou. Strhavanie sa znizi na minimum.

Vsetko, co pisem uz som pisal sem na forum viackrat, staci najprv citat. Gamo je velmi jednoducha vzduchovka a skoro vsetky typy su vo vnutri rovnake, mensia zmena nastala az prichodom plastovych spusti. Tak isto mnoho vzduchoviek su GAMO klony a OEM.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
Dominátor

Příspěvek od Dominátor » 01 čer 2013 14:14

Napiš nebo zavolej do Kozapu já jsem tam kupoval celý přední jakoby tlumič.
Gamo CFX-Weihrauch 3-9-40,Weihrauch Hw 100 S-Falcon Merlin 4,5-18-56,AA S400 MTC Viper 10-40.
G.i.k

Příspěvek od G.i.k » 01 čer 2013 15:28

HANYKING píše: Na cfx mám optisan 10X44 a je to ideální. Já bych na pružinovku nedával nic s fokusem jen pevné zvětšení.
Proč nedávat na pružinovku nastavitelné zvětšení? Nezvládla by to mechanicky? Já jsem právě myslel, že bych koupil jeden z těch dvou, co jsem psal a pak bych ho nasadil na Evanix Hunting Master, kterou mám v plánu, až se s Gamem vystřílím (za rok, možná za půl, uvidím :))
mzprx

Příspěvek od mzprx » 01 čer 2013 15:41

Mnozstvo strelcov vo svete pouziva napr. HW97 na FT s optikou "BIG Nikko" 10-50 x 60.

Ide o to, ze lacne variable su menej mechanicky odolne a o to, ze mnoho z nich ma velke problemy s paralaxou.
Pokial nemas uplne presne zaostrene a pohybujes okom na vystupnej pupile optiky, "cestuje" ti zamerny kriz po cieli a ty vlastne nevies, kam strielas. Cim mensia hlbka ostrosti u puskohladu, tym si schopny presnejsie zaostrit na danu vzdialenost a tym vacsia eliminacia tohto javu. Pokial si tento jav strelec neuvedomuje tak v podstate striela zakazndym inde, ako v skutocnosti mieri a pripisuje to optike, ale problem moze byt inde. Rozdiel je tym vacsi, cim je vzdialenost vyssia.
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
G.i.k

Příspěvek od G.i.k » 02 čer 2013 10:32

Rozumím, mohli byste mi teda něco konkrétního doporučit, aby to mělo alespoň 10x zvětšení? Samozřejmě za rozumnou cenu, nechci, aby byl puškohled skoro stejně drahý, jako vzdůša sama :?
mates444

Příspěvek od mates444 » 02 čer 2013 10:59

No pokud chceš 10x zvětšení a aby to za něco stálo, tak se to kolem ceny gamovky bohužel bude pohybovat ;)
Steyr LG 110 + Sightron SIH
http://www.hft-brno.cz
G.i.k

Příspěvek od G.i.k » 02 čer 2013 11:07

Uff, no to jsem se ale dal na drahej koníček :D

Zvládne teda Optisan Viper 10X44 IRS SCB kopance od Gamovky? Jestli jo, tak ho beru...
Odpovědět