P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
nikyita
Re: Předovky

Příspěvek od nikyita » 07 dub 2013 21:10

ahoj,,,, pušku Wesson z hlavnou .375 mi predal fifo,,, dostal ju na opravu alebo predaj,,tak som to kúpil,,,bola to moja prvá reálna zbran tešil som sa jak malý chlapec,,,,, vyslovil sa že hlaven je od Lothar Walter a je to velmi masívny šesthran,, stupanie vývrtu je univerzálne asi 1:40 nejako,, to som nemeral,, povedal že je aj na gule aj na ogivály a pár mi ich na skušku dal tak vo váhe 19 gramov,, ale som ich nepoužil a objednal kokylu zhruba vo velkosti ogivalov čo mi dal,, hlbka drážok je 0,33 mm
na strelnici na gulu .375 používam 2gramy prachu na 50-100m lieta to do šierneho tak stred z rozptylom 5-6cm,,, podla toho jak sa mi trase ruka/ už mám niečo po 50ke/
strielal som aj na 100m skusil som dat 4 gramy prachu,, vtedy to šlo tesne nad čierne v terči,,teda cca 10 cm nad stred ,,rozptyl sa zvetšil na tak priemer 10 cm,, pripisujem to traslavej ruke a samozrejme dioptru čo bol na zbrani,,samo domo robený,,/ ten diopter čistá hrúza ked to zbadal puškár tak ho myklo/,,, ale už mám kupený zo starej malokalibrovky,,ten je pekný nastavitelný všetkými smermi/ dal som spravit aj novú mušku tak uvidím či nieje vysoká,,ešte mi spravia pistony a lučík na spúšt dufam do 2 týždnov to bude potom sem dam nejaké foto
inak fifo hovoril že to letí tak 4 km,,, skúšam mu verit,,nikdy som však nestál tam kde to dopadá :D ,,,neviem či tam doletí gula alebo ten ogivál,,,to som chcel zistit trochu,, navážku povedal max 9-10 gramov,,k tomu som sa nedostal najviac čo som naložil bolo 6 gramov,,spravilo to jamku 5mm hlboku v 10mm plechu,, po strele som našiel len drobné úlomky tvaru vejárikov :D
v podstate to vystrelil môj syn a netrafil hranol ktorý chcel prestrelit bol opretý o plechovu platnu hr 10mm
každopádne fifo ma informoval že na ogivál z rovným dnom treba viac prachu aby ho roztiahol do drážok lebo strelu do pušky natlačím palcom,,vyžaduje to nejaku energiu aby tam vošla ale nieje treba ani štartér na to

nič nové,, takmer všetko už stihol niekto povedať, alebo vynájsť predo mnou
duffioso

Příspěvek od duffioso » 07 dub 2013 21:46

Fifo je machr a predovky jsou jeho zivot.Nevim proc mu neverit.Pokud je tam origo predovkova hlaven a jeste s uni vyvrtem,tak uz jen ty musis zjistit co ti z toho lita nejlip.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
nikyita

Příspěvek od nikyita » 07 dub 2013 22:33

ahoj,,, jasne,,,poriešim to ,,ešte tak zo 2 týždne možno aj prv a bude to celé hotové a pojdem na strelnicu už sa neviem dočkat jak poletia tie ogivály,, samozrejme verím tomu čo mi povedal len som myslel že je nejaký vzorec na výpočet toho dostrelu,,, nieje to ale pre mna podstatné vedet nejak presne,,,teda stačí že viem že to letí,,,dalekoooo
inak gulička .375 tam je naozaj na tesno,,čierna gula je poveda by som opretá až o steny rážiek tak že sa ešte nedeformuje,,len tam vidím lesklú stopu jak sa to ošuchlo
ten ogivál sam ide pomerne malou silou ale drážky su velmi dobre vyditelné po celej dlžke strely,, snád to bude dobre lietat,,, jak to budem mat hotové tak to pofotím a dám sem
nič nové,, takmer všetko už stihol niekto povedať, alebo vynájsť predo mnou
Alexander Ivanov

Příspěvek od Alexander Ivanov » 07 dub 2013 23:38

Zdar.Dostrel X Max = m/s2 X 0.006
Napr. 300 m/s2 X 0,006 = 540 m
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 03 kvě 2013 21:11

Zdravím pánové. Nevíte prosím náhodou někdo, jaká stoupání vývrtu mají jednotlivé typy předovek od Investarm? Bohužel ani na webu to nemají uvedeno. Rád bych si pořídil [repliku, ne in-line] s rychlejším vrtáním do max. 1:48. Byl bych opravdu vděčen za takové info [případně i u Ardesy].
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
rik26

Příspěvek od rik26 » 07 čer 2013 14:20

Nazdar chalani tak asi pred dvoma týždňami som sa stal majiteľom perkusnej pušky Smith Carabine od F. Lii Pieta.Je to perkusná zadovka na kovové nábojnice do ktorých sa dáva čierni prach,zarazí strela,ja používam guľu 504 vo flastry a mazanie mogul. Puška sa zlomy ako brokovnica a vloží sa náboj,zavrie sa,natiahne sa kohút na piston dá zápalka 6mm mušketová a strieľa sa.Puška je veľmi presná.Spracovanie skvelé no za tie prachy to stojí.Cena je trošku vyššia od 22 900Kč až po takmer 25 000Kč takže asi 1100Eur no za tieto peniaze dostanete fakt zbraň na úrovni a so skvelým spracovaním. Ďalší problémik je cena nábojníc 17Eur alebo 350 až 395Kč za štyri kusy.Chcem sa spítat máte ju niekto a neviete poradiť lacnejšie nábojnice?
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 07 čer 2013 17:13

fr.sagitarius : Firma Investarm dělá předovky pro americkou firmu LYMAN, takže se podívej na jejich stránky a budeš vědět všechno.
http://www.lymanproducts.com/lyman/muzzle-loaders/

Ardesa se prodává u firmy Brymová v Praze(a jinde taky), takže se podívej na jejich stránky
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 07 čer 2013 21:07

Ano, tohle vše jsem prostudoval už před napsáním mého dotazu. Ani Brymová, ani jiní naši prodejci vrtání neuvádí. Např. u Ardesy Hawken rifle .45 perkus jsem narazil na různých zahraničních stránkách na rozporuplné hodnoty 1:20, 1:32, 1:66... Na našich pro jistotu nic.
Na Lymana jsem taky narazil, ale u nás v Dave nabízené zbraně tam uvedené nikde nejsou [Hawken 120, 130, 180, atd.]
Hatsan Factor Sniper .22
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 07 čer 2013 22:02

Ano, Dave má předovky od Investarm, zajdi si tam nebo jim napiš a oni ti jistě napíšou jaké má ta nebo ona puška stoupání. Jistě i prodejci Ardesy budou mít na prodejně jejich katalog, to nemůže být žádný problém.
Že má Hawken rifle různá stoupání není nic divného protože se vyrábí u Ardesy 7 různých provedení se stoupáním 1:20 a 1:60". Musíš se tím vším prohrabat až najdeš co hledáš. Nejlíp pochodíš u prodejce. Uvidíš zbraň na vlastní oči, ohmatáš a snadno zjistíš jestli je pro tebe vhodná. Na hlavni najdeš i vyražený údaj o stoupání drážek. Zatím si dobře uvaž jestli chceš střílet kuličkou nebo dlouhou střelou. To je zásadní věc. Pro oba druhy střel vyhovuje stoupání 1:48". Taky ber do úvahy, že jde většinou o lovecké zbraně a to souvisí s množstvím prachu a zase se stoupáním drážek. Taky se dá koupit to co se ti líbí a vše ostatní tomu pak přizpůsobit. Záleží na tobě co s předovkou chceš dělat a střílet.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 07 čer 2013 23:38

Jo díky, to vše vím, předovkám se věnuju dost, vše, krom zbraně samotné si vyrábím doma, mám o nich i web. Jen s těma informacema od výrobců mám problém. Taky tady v Brně toho na pultech na osahání bohužel moc není. Bohužel něco jako Dave, nebo Brymová tady není. Ono je to těžký, na skladě nikdo předovky držet nechce, neb se moc neprodávají.
Kdysi jsem měl i zbroják, ale zrušil jsem ho a přešel na BP, což mě naprosto uchvátilo. Na kule pomalej vývrt mám, ale chtěl bych něco rychlejšího. Líbí se mi některé kousky od Investarmu, ale v tom jsem odkázán na poshánění co nejvíc informací a objednat od Dave, protože tuhle značku tady u nás snad prodejci ani neznají. Na Pedersoliho nejsou a dlouho nebudou kačáky. Navíc jako kutila by mě "neurazil" ani kit od Investarmu, ale u prodejců v ČR to snad nikdo nenabízí.
Hatsan Factor Sniper .22
greywolf

Příspěvek od greywolf » 08 čer 2013 10:23

4fr.sagitarius:Fandaks řekl vše...pokud se do Dave nedostaneš,stačí tam zavolat a pan Pavlik ti rád řekne,jak se věci mají...,nebo se ho zkus zeptat přes konkurenční fórum -zbraně kvalitně,určitě zareaguje :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 08 čer 2013 20:59

OK, díky, zkusím.
Hatsan Factor Sniper .22
Henry

Příspěvek od Henry » 25 čer 2013 02:43

Nevíte někdo, co to je za zvláštní upnutí kamínku?
Batistuta

Příspěvek od Batistuta » 25 čer 2013 16:51

Jsem dneska volal na střelnici do Byšice a bylo mi řečeno,že se tam nesmí s perkusem,nevíte někdo proč ? Když jsem se ptal paní,tak řekla,že prej to je to velká rána a to bylo všechno,což mě rozesmálo,když si vezmu,že tam někdo střílí z kosy nebo brokovnice full,tak nějak ztrácím představu o tom,co je rána :D ,nějak tomu nerozumím,holt klientů je asi dost,tak půjdu na Újezd.
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 25 čer 2013 17:36

No a nebo se vyskytl takový typ "klienta" s perkuskou, že si řekli dost..... Ostatní co tam maj povolené je na papíry, takže bych viděl vítr z téhle strany. Když nechceš zaměstnat Cingroše, tak mu taky nesmíš říct, že je to proto, že je černej a smrdí.. :) ......
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Odpovědět