na strelnici na gulu .375 používam 2gramy prachu na 50-100m lieta to do šierneho tak stred z rozptylom 5-6cm,,, podla toho jak sa mi trase ruka/ už mám niečo po 50ke/
strielal som aj na 100m skusil som dat 4 gramy prachu,, vtedy to šlo tesne nad čierne v terči,,teda cca 10 cm nad stred ,,rozptyl sa zvetšil na tak priemer 10 cm,, pripisujem to traslavej ruke a samozrejme dioptru čo bol na zbrani,,samo domo robený,,/ ten diopter čistá hrúza ked to zbadal puškár tak ho myklo/,,, ale už mám kupený zo starej malokalibrovky,,ten je pekný nastavitelný všetkými smermi/ dal som spravit aj novú mušku tak uvidím či nieje vysoká,,ešte mi spravia pistony a lučík na spúšt dufam do 2 týždnov to bude potom sem dam nejaké foto
inak fifo hovoril že to letí tak 4 km,,, skúšam mu verit,,nikdy som však nestál tam kde to dopadá

v podstate to vystrelil môj syn a netrafil hranol ktorý chcel prestrelit bol opretý o plechovu platnu hr 10mm
každopádne fifo ma informoval že na ogivál z rovným dnom treba viac prachu aby ho roztiahol do drážok lebo strelu do pušky natlačím palcom,,vyžaduje to nejaku energiu aby tam vošla ale nieje treba ani štartér na to