Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
na druhou stranu, náboje s vícero střelama se zkoušely i do moderních zbraní (myslím duplexy a triplexy) do Werndlovky též existovala Wachspatrone s vícero střelama (olověný kotoučky) v obalu z voskovaného papíru. Vono taky záleží na tom, JAK se těch víc střel do toho laufu nabije.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Re: Derringer od fy Great Gun
Tohle vypadá, že ta jedna střela nebyla doražená na druhou takže při nárazu prudce vzrostl tlak.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Tady je jedna stránka, která se zabyvá s tymto tematem.
Tady se píse, ze tyto náboje byli vyvynuté práve pro krátké zbrane, jako "palm pistols" a derringery a fungovaly velice dobre na krákou vzdalenost. Zvysoval se zastavovací úcinek a pravdepodobnost strafení cíle.
Asi ten muj nápad není ani tak velká volovina.
Otázkou je jestli to vydrzí GG.
Kód: Vybrat vše
http://iaaforum.org/forum3/viewtopic.php?f=8&t=10536
Asi ten muj nápad není ani tak velká volovina.
Otázkou je jestli to vydrzí GG.
tak uz je doma
cal. 54 a 5'' hlavnou. musim este pockat na ogivaly kym mi pridu.

Koukám další spokojený zákazník dostal svou hračku a já na svýho derringera .45 5" stále čekám... už je to ale dlouhý
snad do skutečného začátku jara dorazí.

Byl bych rád, kdyby každý, kdo sáhne po násilí vůči bližnímu, dostal nazpátek mnohem víc, než by mu bylo milé. Jeff Cooper
Klídek, já taky čekám, dost netrpělivě...
gyugyuka : až budeš mít ruku jako salát, budeš přesně vjedět
hranici, kterou příště už nesmíš překročit
Vyzkoušej a my ostatní se poučíme

hranici, kterou příště už nesmíš překročit

Vyzkoušej a my ostatní se poučíme

Jojo. Budu informovat sirokej verejnost o mích skusenostech. Bohuzel musím si pockat na syna, aby me v letnych prázdninách donesl to z Ceska.
Snad to nemyslís, ze to budu skouset z vlastné ruky! Nejsem takovym zacátecníkem. Mel jsem v ruce ostrej AK47 drív, nez auticko. Byli jsme chudí na hracky, ale táta slouzil u pohranicnej strázi a ja jsem si vyrostl mezi vojáky a ja osobne taky jsem byl dustojníkem do roku 2005.
Dám to sousedovi.
Ani to ne.
Bude to bejt vyskousen s dálkovym ovládáním. samozrejme. Ja jsem presvedcen, ze to bude fungovat, ale náhoda je vul.
Kdyby kazdej se drzel k pravidle, ze hranice by se nemely prekrocit, tak by jsme furt byli pracloveky.
Snad to nemyslís, ze to budu skouset z vlastné ruky! Nejsem takovym zacátecníkem. Mel jsem v ruce ostrej AK47 drív, nez auticko. Byli jsme chudí na hracky, ale táta slouzil u pohranicnej strázi a ja jsem si vyrostl mezi vojáky a ja osobne taky jsem byl dustojníkem do roku 2005.
Dám to sousedovi.

Bude to bejt vyskousen s dálkovym ovládáním. samozrejme. Ja jsem presvedcen, ze to bude fungovat, ale náhoda je vul.
Kdyby kazdej se drzel k pravidle, ze hranice by se nemely prekrocit, tak by jsme furt byli pracloveky.
Já jsem také pro různé pokusy, ale jsou hranice, za které když se pustíš, špatně dopadneš a to jsou bezesporu výbušniny...
Samozrejme, ze to budu delat tak, abych nikoho neohrozoval. Hlavne ne sebe.
Ale si myslím, ze to GG mel vydrzet, protoze se to muze stat aj náhodou, ze do jedného laufu dás 2 náboje, takze není to az tak velkej risk to vyskouset. Duplexy a triplexy se pouzívajú bezne. tak nevím proc by tady nefungovali.
Ale si myslím, ze to GG mel vydrzet, protoze se to muze stat aj náhodou, ze do jedného laufu dás 2 náboje, takze není to az tak velkej risk to vyskouset. Duplexy a triplexy se pouzívajú bezne. tak nevím proc by tady nefungovali.
protože to není o počtu ale o váze, ovšem i když je jasné že to derik vydrží, nevidím jediný důvod proč to bude zkoušet někdo kdo má mozek v hlavě?
Je problém držet se doporučení výrobce? Je problém držet se pravidel fóra a nedělat to OT o totálních kravinách???
Je problém držet se doporučení výrobce? Je problém držet se pravidel fóra a nedělat to OT o totálních kravinách???
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Co to je OT?
Proc je to kravinou mluvit o zvysení úcinku? Kdyz zvysujes zastavovací úcinek a pravdepodobnost strafení cíle s pouzitím duplexa, tak to zvysuje hodnotu zbrane, ne? 2x2 koule není 2x1 houle. Není to duvod, aby jsme o tom debatovali?
Mne je to jedno. Jak nikdo to nezkousí v Cesku, tak ja tu udelám v léte a dám vám to vedet.
Jenom mi neríkejte, ze co je doporucené vyrobcem je svaté slovo a nemuzes experimentovat. Samozrejme rozumne, nikoho neohrozovat. Dat tam 2 náboje nemuze bejt tak velkej zátez, aby to GG nevydrzel.
Proc je to kravinou mluvit o zvysení úcinku? Kdyz zvysujes zastavovací úcinek a pravdepodobnost strafení cíle s pouzitím duplexa, tak to zvysuje hodnotu zbrane, ne? 2x2 koule není 2x1 houle. Není to duvod, aby jsme o tom debatovali?
Mne je to jedno. Jak nikdo to nezkousí v Cesku, tak ja tu udelám v léte a dám vám to vedet.
Jenom mi neríkejte, ze co je doporucené vyrobcem je svaté slovo a nemuzes experimentovat. Samozrejme rozumne, nikoho neohrozovat. Dat tam 2 náboje nemuze bejt tak velkej zátez, aby to GG nevydrzel.
Asi to není jenom o tom co vydrží zbraň, ale o rozumu. Když vezmeš v úvahu, že tam dáš dvě střely za sebou, tak by měly mít přibližně stejnou váhu jako jednotná střela, aby nebyla přetížená zbraň a potom je to jen o tom, že máš dvě střely s menším účinkem, ale s větším pokrytím cíle. Potřebuješ se opravdu tak moc bránit před útočníkem, že chceš podstupovat takové pokusy? Já vím, člověk je tvor hloubavý, ale je válka a nedostatek možnosti se bránit? na to jsou jiné zbraně když na to dojde. Tato je spíš pro zábavu a potěšení a že to je jeden z mála Českých výrobků, co se povedl, tak moc jích už není... 

Jak si kouknes na toto video, tak vidís, ze na místo 1x .45ky tam davali do hlavni 5x.31ky. takze váha byla prekrocená totalne, ale vystrel byl úspesny.
Ani tady se nepíse, ze títo nábje by potrebovali specialní opravu zbrane.
U vás je to jednoduchsí, protoze tam pomerne lehko dostanes ostrej zbran a ZP.
U nás drzení derringera je volny, protoze to padá do kategorie historickych zbran, ale nosení a drzení cerného prachu a zápalek je zakázan. Takze mám dva moznosti. Bud si sezenu nákej ostrej zbran illegalne a za to budu dostat 2-8 let vezení, nebo si koupím derringera, co je volny a za drzení cerného prachu a zápalek zaplatím pokutu. Takze vás derringer pro mne není pro zábavu a potěšení, ale pro skutecnou sebeochranu.
Dokud jsem byl vojákem, tak to nebyl problem. Mel jsem v kapsi zbrojovku 6.35. Ale od té doby, jak jsem opustil armádu jsem bez zbrane. A jak mám jenom tu jednou moznost se bránit, tak to chcem delat s nejvetsím úcinkem. Proto me není jedno jestli to muzu delat duplexem, nebo ne.
Ale nebud tak smutny! Skodovka delá celkem dobré auta, a nikde jsem nepil tak dobre pivo, jak v Cesku. No a ten derringer je spica. (Jenom si podívej na kopii, které delají slováci. Hruza!)
http://www.youtube.com/watch?v=hVzO1kfbKAw
http://iaaforum.org/forum3/viewtopic.php?f=8&t=10536
U nás drzení derringera je volny, protoze to padá do kategorie historickych zbran, ale nosení a drzení cerného prachu a zápalek je zakázan. Takze mám dva moznosti. Bud si sezenu nákej ostrej zbran illegalne a za to budu dostat 2-8 let vezení, nebo si koupím derringera, co je volny a za drzení cerného prachu a zápalek zaplatím pokutu. Takze vás derringer pro mne není pro zábavu a potěšení, ale pro skutecnou sebeochranu.
Dokud jsem byl vojákem, tak to nebyl problem. Mel jsem v kapsi zbrojovku 6.35. Ale od té doby, jak jsem opustil armádu jsem bez zbrane. A jak mám jenom tu jednou moznost se bránit, tak to chcem delat s nejvetsím úcinkem. Proto me není jedno jestli to muzu delat duplexem, nebo ne.
Ale nebud tak smutny! Skodovka delá celkem dobré auta, a nikde jsem nepil tak dobre pivo, jak v Cesku. No a ten derringer je spica. (Jenom si podívej na kopii, které delají slováci. Hruza!)
S tím výstřelem to bylo tak, že tam byl dodán menší průměr střel a proto to nevadí. V klidu si to podfoukne a nic se nemůže stát. Pokud bys doslova narval dvě plnohodnotné střely do laufu za sebou, enormně se zvýší tlaky a může tě to při nejlepším praštit do hlavy, že to neudržíš v ruce. O to tu jde. Ta Tvoje 6.35 stejně byla na polechtání, i když značně nepříjemné proti derringéru v jaké chceš ráži. Tak na sebeobranu stačí bohatě i bez dalšího vymýšlení. A co to udělá při přehnání nechtěj zažít. Já mám sám špatnou zkušenost při spěchu. Když jsem střílel v kryté střelnici s ráží 50 tak správce pospíchal domu a já měl částečně nabito, to znamená v hlavni kromě prachu a střely, ještě nabiják. On blbec zhasl a já tedy vystřelil na cíl po tmě, co s nabitou zbraní. Byla to vlastně harpuna. To byla taková prda, že už nepospíchal a tahali jsme nabiják z betonové zdi u terčů a rameno bylo jako od kopnutí koně. Zbraň v pohodě, ale vždy to tak dopadnout nemusí. Tak jsem udělal pokus za Tebe, nemusíš se už snažit mě dostihnout.
To jaké tam máte zákony je smutné, ale neboj. U nás je také dost blbců zákonodárců, co se snaží o to nám to znepříjemnit.
To jaké tam máte zákony je smutné, ale neboj. U nás je také dost blbců zákonodárců, co se snaží o to nám to znepříjemnit.