Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím priatelia. Dosť veľa som strieľal a aj natáčal gopro kamerou pri 60fps a potom som pozeral jednotlivé framy pri výstrele s Vesuvitom LC, je to pekná podívaná. Veľa častíc ale horí až mimo hlavne - Vezuvit je značne nehomogénny a dosť pomalý. Preosial som Vezuvit LC troma sitami s rôznou hustotou, vznikli mi tak tri rozdielne rýchle prachy, hrubá a dosť pomalá frakcia dobrá na úplne špinavú hlaveň po desiatkach výstrelov, stredná na bežné strielanie a jemná - rýchla na prvé výstrely. Je tam pri strieľaní aj bez hradiel iba podľa spätného rázu evidentný rozdiel vo výkone podľa takto ucelenej zrnitosti. Na videách tiež evidentne u jemného prachu je menší ohňostroj ako u hrubého.
Potom som sa plesol som sa po vrecku a kúpil som kilovku Swiss No.1 v Deasarms v Bratislave za ukrutných 91eur. Musím povedať že je to neskutočný rozdiel. Dal som 1,5g na prvý výstrel a prda a kopanec fajná, tak má výstrel vyzerať. A ďalšie výstrely ešte stále naberali na výkone, až ruka bolela a na videu nič - žiaden ohňostoj! Len biela guľa ohňa pri výstrele a potom len dym - žiadne žeravé častice.
Swiss je teda fakt špička, bol som prekvapený rozdielom vo výkone. Asi ešte kúpim aj hradlá a v rámci zábavy urobím nejakú ucelenú štúdiu a porovnanie rozdielnych navážok ako i postupného zvyšovania výkonu pri výstreloch pri 9mm aj .45ke.
V prílohe vždy dve po sebe nasledujúce snímky z videa pri strelbe s vesuvitom a swiss-om No.1.
Potom som sa plesol som sa po vrecku a kúpil som kilovku Swiss No.1 v Deasarms v Bratislave za ukrutných 91eur. Musím povedať že je to neskutočný rozdiel. Dal som 1,5g na prvý výstrel a prda a kopanec fajná, tak má výstrel vyzerať. A ďalšie výstrely ešte stále naberali na výkone, až ruka bolela a na videu nič - žiaden ohňostoj! Len biela guľa ohňa pri výstrele a potom len dym - žiadne žeravé častice.
Swiss je teda fakt špička, bol som prekvapený rozdielom vo výkone. Asi ešte kúpim aj hradlá a v rámci zábavy urobím nejakú ucelenú štúdiu a porovnanie rozdielnych navážok ako i postupného zvyšovania výkonu pri výstreloch pri 9mm aj .45ke.
V prílohe vždy dve po sebe nasledujúce snímky z videa pri strelbe s vesuvitom a swiss-om No.1.
Naposledy upravil(a) Romanescu dne 02 dub 2013 17:28, celkem upraveno 1 x.
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
Re: Derringer od fy Great Gun
idú iba tri obrázky, tak tu je záver so swissom
Greatgun derringer .45 3,5"
to-Romanescu
Musím tě pochválit, po pár stranách blábolu, konečně něco co zaujalo, dík
Musím tě pochválit, po pár stranách blábolu, konečně něco co zaujalo, dík

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Ten werkstatt je opravdu paradni a testy hezky,ale strelnice je strelnice 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Tak Romanescu možná hazarduje s ohněm ve své garáži,no pevně věřím že to má pod kontrolou a minimálně minimax to jistí.Na druhou stranu zde uvedl velice praktická měření a přímým testem vyzkoušel účinky jednotlivých prachů a asi i jednoznačně nastavil výkonnostní latku,co se týče využitelnosti derika např. pro sebeobranu,což se zde povede podle mnoha nicneříkajících údajů a protiřečících si názorů na tato témata,asi málokomu...Že by zde konečně v blízké budoucnosti došlo třeba i k uvážlivému rozluštění třeba problému s malým výkonem prvního výstřelu a jiných paradigmat kolem tohoto kvéru??? 

tu som pridal celkom vydarene fotky derringera ak sa vam chce tak pozrite nech ich nemusim pridavat aj do tejto temy
http://forum.gunshop.cz/pro-milovniky-f ... ml#p284185
http://forum.gunshop.cz/pro-milovniky-f ... ml#p284185
duffioso: kde se dá pyrodex zakoupit v čr? Díky.
Promazáno od bordelu, hovadiny si probírejte v chatu, maximální navážky jsou snad v manuálech, statika má s tématem Great gun derringeru společného co? Takže se tématu držte!
Anonim: poslední varování.
Anonim: poslední varování.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
- olgojchorchoj
Niečo k účinnosti derringeru GG.Mal som 45ku so sebou na misii v Avganistane a jeho účinnosť pri sebeobrane je 100%.Netreba sa zaoberať blbosťami že "co to prostřelí".Howgh.
Derringer Great Gun .45 3,5"nerez hlavne
Czechgun Gladiator .45 SCP
Ardesa Pursuit XLT Compensator
Gamo Replay 10
Flusbrok LOV2
Skutočný chlap má zbraň. Tvrdenie,že zbraň môže priniesť problémy,je prejavom zšenštilosti.
Gamo Replay 10
Flusbrok LOV2
Skutočný chlap má zbraň. Tvrdenie,že zbraň môže priniesť problémy,je prejavom zšenštilosti.
to mame chapat tak, ze si ho vyzkousel "nazivo" a nebo ho jen vyvezl na vylet a kdyz uz byl v afghanistane, tak prece musi byt dobry
jinak podle skladby tvych zbrani to na mise v afghanistanu moc nevidim 

Tak ale rozdíl oproti téže zbrani v devítce tu prostě je.olgojchorchoj píše:Niečo k účinnosti derringeru GG.Mal som 45ku so sebou na misii v Avganistane a jeho účinnosť pri sebeobrane je 100%.Netreba sa zaoberať blbosťami že "co to prostřelí".Howgh.
Debata se vede o tom, jak se to bude lišit na 10m, na 15 m, na 20m ...
... a co je zkrátka vhodnější.
(Navíc někdo měl s derringerem GG nějaké problémy ... slabý výkon nebo nespolehlivost výstřelu nebo obě hlavně najednou).
Tobě šlape na 100%, to je jen potěšitelná zpráva.

Tak to je vzdycky tak, mensi raze snadneji projde skrz, vetsi raze zas preda vice energie. Kazdopadne derringer .45 ma energii strely vetsi nez 9mm a dokaze ji i lepe predat. .54 jeste vetsi, jenze uz je to strasny delo a ta rukojet je na nej dle meho nazoru mala. Pokud to nekomu pouze fluse, tak je nekde chyba. Me to s namazanyma realama 220gr dava slusny pecky odzacatku ikdyz je fakt, ze znecistenim hlavne se to jeste mirne zlepsi. Svyho casu jsem ji nosil, ale byl jsem z toho mirne nervozni ikdyz zpracovani ve me budi duveru, tak jsem si radsi dodelal zbrojak. Kazdopadne derringera se zbavovat nehodlam. Je to skvela alternativa, kdyby mi nahodou nekdy skutecne zbrane sebrali. Jsou totiz zbrane ktere jsou skutecne nase a zbrane ktere mame jenom pujcene 

- olgojchorchoj
Služobné zbrane si domov nenosím,do profilu si ich nepíšem.Aby ste nezávideli:-)
Derringer Great Gun .45 3,5"nerez hlavne
Gamo Replay 10
Flusbrok LOV2
Gamo Replay 10
Flusbrok LOV2
Upřímně, není co závidět...
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,