Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Standardy evidentně nemají rády velké úsťovky, zatímco ve starých 7J vzduchovkách a v 3J pistolích lítají celkem dobře, tak z 12-16J S634 je to děs.
Zajímalo by ně, jak vám lítají Gamo TS-10 - u mě na 35m s oporou se Slávií 634 rozptyl asi jako broky č.11 - tedy zhruba velikosti talíře?
Zajímalo by ně, jak vám lítají Gamo TS-10 - u mě na 35m s oporou se Slávií 634 rozptyl asi jako broky č.11 - tedy zhruba velikosti talíře?
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Re: Diabolky
Standardy potvrzuji, že z HW40 kupodivu přesné a na 10 metrů se vejdou pod korunu.
TS-10 naproti tomu nepřesné z čehokoli co mám.
TS-10 naproti tomu nepřesné z čehokoli co mám.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Jaký vliv má rýhování diabolky na její chování - přesnost, citlivost na vítr...?
Já mám dojem, že my tady každý mluvíme jinou řečí.
A proto se nedokážem domluvit.
JSBčka dokáží lítat na 10 metrů (pět ran) jednou dírou tak, že když do té díry vložíte diabolku, tak vlastní váhou nepropadne na druhou stranu.
Rozptyl na 10 metrů na korunu (20 mm) je katastrofální.
Ovšem pro spoustu lidí je to OK a je to pro ně měřítko přesnosti.

A proto se nedokážem domluvit.
JSBčka dokáží lítat na 10 metrů (pět ran) jednou dírou tak, že když do té díry vložíte diabolku, tak vlastní váhou nepropadne na druhou stranu.
Rozptyl na 10 metrů na korunu (20 mm) je katastrofální.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Já to rozepíšu. Protože to vypadá, že standardky chválím a ono to tak není.
Předně, standardkama nestřílím. Jednu 500 krabičku mám na chatě kde zbyla po sestře, která tam s přítelem v létě bydlela a stříleli si tam starou otcovo Slávií. Tu krabičku mám od doby co jsem zde a pořád jsem jí nedobral. Jen jsem ji pokaždé vzal k nějakému pokusu.
Reagoval jsem na 634, který vyřkl hypotézu, že standardky létají ze slabší vzducovky přesněji, jak ze silnější.
Na to jsem odpověděl, že to potvrzuji, protože se z HW40 vejdou pod korunu. Měl jsem dopsat, že ze 16J to tipuju, že se vejdou na stejnou vzdálenost tak od víčko od své krabičky. Mimmochodem z toho HW exacty nebyly rozhodně v jedné díře. Ale je jasné, že to nejsou diabolky na 110 m/s, proto v tom porovnání se standardky nedokážou řádně obhájit svoji pozici. Nejlépe dopadly lehké Geco a od JSB jsem jiné než exacty neměl.
A jaký je můj závěr? Do 16J a pušky jedině exacty a na sranda střílení s HW40 na plechovky, víčka, pampelišky a na stodolu cokoli co mi zbylo doma než jsem před lety objevil exacty. Jen ty Gamo diobolky (mám predator a TS-10) jsou i do HW škoda. Ty jsou tak na tavení a přesnější jsou i broky. Naštěstí těch Gamo jsem koupil od každého jen jednu nejmenší krabičku.
Na závěr staré fotky co mi tehdá vyšlo z hlavně na 10 metrů z HW40 s puškohledem a podpěrou o bag. Bylo to 5 diabolek a pak hned zase jiné. Žádné čištění hlavně, nebo zastřelení.

Předně, standardkama nestřílím. Jednu 500 krabičku mám na chatě kde zbyla po sestře, která tam s přítelem v létě bydlela a stříleli si tam starou otcovo Slávií. Tu krabičku mám od doby co jsem zde a pořád jsem jí nedobral. Jen jsem ji pokaždé vzal k nějakému pokusu.
Reagoval jsem na 634, který vyřkl hypotézu, že standardky létají ze slabší vzducovky přesněji, jak ze silnější.
Na to jsem odpověděl, že to potvrzuji, protože se z HW40 vejdou pod korunu. Měl jsem dopsat, že ze 16J to tipuju, že se vejdou na stejnou vzdálenost tak od víčko od své krabičky. Mimmochodem z toho HW exacty nebyly rozhodně v jedné díře. Ale je jasné, že to nejsou diabolky na 110 m/s, proto v tom porovnání se standardky nedokážou řádně obhájit svoji pozici. Nejlépe dopadly lehké Geco a od JSB jsem jiné než exacty neměl.
A jaký je můj závěr? Do 16J a pušky jedině exacty a na sranda střílení s HW40 na plechovky, víčka, pampelišky a na stodolu cokoli co mi zbylo doma než jsem před lety objevil exacty. Jen ty Gamo diobolky (mám predator a TS-10) jsou i do HW škoda. Ty jsou tak na tavení a přesnější jsou i broky. Naštěstí těch Gamo jsem koupil od každého jen jednu nejmenší krabičku.
Na závěr staré fotky co mi tehdá vyšlo z hlavně na 10 metrů z HW40 s puškohledem a podpěrou o bag. Bylo to 5 diabolek a pak hned zase jiné. Žádné čištění hlavně, nebo zastřelení.

Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
http://www.youtube.com/watch?v=wZ1onVRGjVw
Rozptyl na 10 metrů na korunu (20 mm) je katastrofální. Ovšem pro spoustu lidí je to OK a je to pro ně měřítko přesnosti.
OOU
Rozptyl na 10 metrů na korunu (20 mm) je katastrofální. Ovšem pro spoustu lidí je to OK a je to pro ně měřítko přesnosti.
OOU

Crosman 2240 + Nikko Stirling 4x32 + pažba = krabina
on mluvil o pušce a o upnuté zbrani
.
samozřejmě, že výsledky z ruky budou trochu jinde. každopádně, řekl bych, že když toho Steyra nebo Morini upneš, tak se do té jedné díry určitě vejdou
- nezkoušel jsem, nemám ověřeno, ale myslím si to...

samozřejmě, že výsledky z ruky budou trochu jinde. každopádně, řekl bych, že když toho Steyra nebo Morini upneš, tak se do té jedné díry určitě vejdou

dycky STEYR
Takže chci vidět video 5 ran jednou dírou 10m a
když vložíš 6tou diabolku, tak vlastní váhou nepropadne na druhou stranu
a klidně s upnutou Steyr lg 100ft do dvou svěráků
Dokavaď neuvidim neuvěřim
a klidně s upnutou Steyr lg 100ft do dvou svěráků

Crosman 2240 + Nikko Stirling 4x32 + pažba = krabina
Já bych to až tak nehrotil. Kubajzzovo nároky na diabolky jsou někde jinde a je to samozřejmě pochopitelné. Pokud člověk soutěží, tak potřebuje mít maximální možnou dostupnou přesnost. I já když si na zahradu dotáhnu dlouhou vzduchovku a postavím online terč či jiné terče na na 30-50 metrů, tak chci od diabolek také maximul. Já bych tomu řekl posedlost technickou přesností a precizností, která vyžaduje čas, myšlení a peníze. Mám trochu pocit, že kluci v honu za absolutní přesností už zapoměli už i na tu "lidovou" střelbu a jak to vše začínalo.
A právě mě trochu mrzí, že se nezohledňuje i jiná střelba, než ta přesná. Běžne si beru HW na zahradu během grilování, kdy po dobu než se udělá maso jde z ruky do ruky a střílí se na terče kolem sebe. Jednou se někam postaví jablko, pak se najde plechovka, nebo se ustřelujou pampelišky, trefuje se do sloupků plotu, vyčnívajícího prkna zpod stodoly a nebo houpající se pánvičky zavěšené na stromě. Jednou je terč 5, pak 10 a pak 20 metrů. Balistická křivka na takovéto pistolce udělá také své a tak se rozhodně netrefujeme pořád. o to větší radost ze zásahu máme. Je tedy úplně jedno, jestli do toho ládujeme standardky, nebo JSB o přesnost zde jde až v druhé řadě. A už vůbec nejde o cenu. Za rok takovým způsobem vystřílím tak jednu 500 krabičku a těch 50kč navíc za rok nezrujnuje nikoho.
Z CFX poslední 2 roky nestřílím vůbec (pokaždé jen tak 2x do roka) a tak pořád dobírám zásilku JSB z 2009. Nemám na střílení kvůli jinému sportu čas a až si udělám radost a pořídím novej kukr a třeba za rok i novou pušku, kterou už jsem si v duchu vybral, tak tomu zase opět propadnu a s první objednávkou vezmu něco Bohumína i pro HW40. Do té doby pokud vystřílím zásoby diabolek 2 a 3 jakosti, zajdu do loveckých potřeb a koupím na zahradu klidně zase broky, protože mě baví nejvíc ať lítají jakkoli.
A právě mě trochu mrzí, že se nezohledňuje i jiná střelba, než ta přesná. Běžne si beru HW na zahradu během grilování, kdy po dobu než se udělá maso jde z ruky do ruky a střílí se na terče kolem sebe. Jednou se někam postaví jablko, pak se najde plechovka, nebo se ustřelujou pampelišky, trefuje se do sloupků plotu, vyčnívajícího prkna zpod stodoly a nebo houpající se pánvičky zavěšené na stromě. Jednou je terč 5, pak 10 a pak 20 metrů. Balistická křivka na takovéto pistolce udělá také své a tak se rozhodně netrefujeme pořád. o to větší radost ze zásahu máme. Je tedy úplně jedno, jestli do toho ládujeme standardky, nebo JSB o přesnost zde jde až v druhé řadě. A už vůbec nejde o cenu. Za rok takovým způsobem vystřílím tak jednu 500 krabičku a těch 50kč navíc za rok nezrujnuje nikoho.
Z CFX poslední 2 roky nestřílím vůbec (pokaždé jen tak 2x do roka) a tak pořád dobírám zásilku JSB z 2009. Nemám na střílení kvůli jinému sportu čas a až si udělám radost a pořídím novej kukr a třeba za rok i novou pušku, kterou už jsem si v duchu vybral, tak tomu zase opět propadnu a s první objednávkou vezmu něco Bohumína i pro HW40. Do té doby pokud vystřílím zásoby diabolek 2 a 3 jakosti, zajdu do loveckých potřeb a koupím na zahradu klidně zase broky, protože mě baví nejvíc ať lítají jakkoli.
Naposledy upravil(a) LuckyHit dne 03 bře 2013 12:45, celkem upraveno 2 x.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Propadnutí diabolky předvedu zítra, jestli bude čas.
Jinak tady vpravo je soustřel 10-ti ran. A Matche v 7,5J jsou na 10 metrů přesnější.

Jinak tady vpravo je soustřel 10-ti ran. A Matche v 7,5J jsou na 10 metrů přesnější.
Mohl by mi někdo z mistrů zodpovědět tento zapadlý dotaz?
Jaký vliv má rýhování diabolky na její chování - přesnost, citlivost na vítr...?
Děkuju!
Děkuju!
To nevím, já žádnými rýhovanými diabolkami nestřílím.
omlouvám se, ale video netočím, budeš se muset spokojit pouze s fotkama. ale pokud přijedeš, rád ti to předvedu livekvitek79 píše:Takže chci vidět video 5 ran jednou dírou 10m a
a klidně s upnutou Steyr lg 100ft do dvou svěráků![]()

a nebo věřím, že Piku by ti takové video klidně natočil...
takže tady je 10 ran na 10 metrů, JSB Match. stříleno vleže, opora bipod. a rozhodně to není ještě ideální, bo má optika má paralaxu od 17 metrů, takže na těch 10 mám dost rozmazaný kříž.
kdyby mě to bavilo, tak se takhle dá vystřílet celá krabička

dycky STEYR
Martin K - ale fuj, a teď ještě jednou a bez toho ošklivého 2mm úletu na 7 hodinách 

Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177