Ludas píše:Jde do Steyru dat ST hlaven od FX? Pokud ma Steyr paradni streva a FX nejpresnejsi hlavne, docela byme zajimalo jestli to spolu kamaradi...
Nikde jsem tady o tom nic nenasel
ST je dobra v pripade vyssiho vykonu... pri 16 je to dost slabota takze na terc nebo tak nebo pri dodrzeni zakoneho limitu by to bylo asi o nicem...myslim,ze v Bohumine to testovali(hlaven ST) v tunelu a pry desny
Ludas píše:Pokud ma Steyr paradni streva a FX nejpresnejsi hlavne......
A na to si prisel prosim jako jak? Myslim tu druhou cast .... To mi prosim vysvetli..... Protoze ja a par jinych lidi to vidime jinak s tou presnosti, kdyz jsme to porovnavali
Tento mytus na tomto foru je uplne fenomenalni....nemyslis, ze kdyby byla tak presna,ze by ji pouzivali vsichni zavodni strelci nebo ji osazovali vsichni vyrobci pusek na svete?
Hladka je hladka a proto CELY sportovne strelecky svet pouziva DRAZKOVANOU hlaven z cca 90procent LW
PS piku neber to osobne!
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
Ludas píše:Jde do Steyru dat ST hlaven od FX? Pokud ma Steyr paradni streva a FX nejpresnejsi hlavne, docela byme zajimalo jestli to spolu kamaradi...
Nikde jsem tady o tom nic nenasel
Mě by spíš zajímalo, co se stane s úsťovou rychlostí, při prosté záměně stejně dlouhé drážkované hlavně za ST hlaveň. A to je asi tak všechno co mě zajímá.
Když jsme testovali ST hlaveň v tunelu při 16J, tak ta přesnost byla katastrofální. Ale to mohl být taky problém jedné konkrétní hlavně.
Přesně tak, nedá se to zobecňovat. Já jsem problém neměl, na větší vzdálenosti chyběl regulátor a na kratší (30 m) šlo třeba 6-7 ran jednou dírou jak se říká. Při vyšší Vo to mohlo být ještě o několik chlupů lepší. FX jsou stavěné na vyšší výkon.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Ja by som hlaveň zo steyra vymenil len za hlaveň z EVA. Mne sa zda že hlaveň z EVA je o chlp,alebo o fous lepší a možno aj presnejšia ako ma steyr.
K tej polygonalnej hlavni by som bol tiež skepticky,čo som o nich čital tak su dobre len do určitej dlžky,myslim že to bolo okolo 20cm,pri väčšich dlžkach nedokaže vyrobca zaručit pravidelnosť stupania.
Hlaveň z Ev2 je právě ta nerezová od Lothar Walther. Že by byla nějak přesnější, než ta co má Steyr, to celkem pochybuju.
Problém možná je kontrola kvality na kusech, které se dostanou do AA a na kusech, které se jednotlivě dají sehnat u nás.
To bude asi ono, výběr.. na pušku za 35kk asi nedaj vše co jim přijde pod ruku, zbytek co neprojde taky nazmar nepřijde- prodá se polotovar- tam je celkem slušná vyhlídka že po obrobení to nebudem reklamovat nebo na méně přesné pušky.. a záhada vyřešena..
jen k tomu hladká vs. drážkovaná aneb nejlepší vzduchovka je broková pumpa
v tom takový problém nevidim, polotovar má hotový ústí, pak už jen stačí svěrák, závěr a ventil.. nevim jestli je to tak, ale nějak se hlavně určitě třídí.
možná neni od věci kontaktovat při koupi nd výrobce, a zažádat o výběr, u czub vim že byla vybírána seriová hotová hlaveň na BR asi z 90ti kusů než se našla nejlepší,
Zlatý má 1,6 mm
Stříbrný má 2,5 mm
Černý má 4,4 mm
S výkony je to složitější - já mám třeba HP Hunting, v základu s černým portem, 40 J v 5,5 mm. S 4,5mm hlavní a zlatým portem jsem na 16 J. Ten samý port udělá z 16J verse (např. FT) 7,5 J...
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Moc dík. Dával jsem jednoho 16J/4,5mm Steyra na reklamační opravu v záruční době s tím, že nějak poklesl výkon na cca 15J a dalším přitahováním bicí pružiny jenom narůstala spotřeba. Jinak v těch 15 J byl nadpůměrně přesný - v tunelu 45m, 5 ran v 1cm průměru opsané kružnice. Do dvou týdnů se sice kvaziopravený vrátil ale. První co jsem si všiml byl tam osazen ten černý transfer port. Trochu mne to zarazilo a zkusil jsem přes chrono párkrát vystřelit a lele. Lítalo to sice s exactama cca 20J ale konzistence při 16J byla totálně v háji +-2,5m/s a o přesnosti ani raději nemluvím. Před odbornou opravou v záruční době byla konzistence do +-1,3 m/s.